icon

Ako žiadate o zvýšenie mzdy?

neferneferuaton
21. sep 2023

Ahojte ako si pytat zvysenie. Mate skúsenosti ?

petamich
21. sep 2023

mame 🙂 pripravit si rozumne a dovody a argumenty, preco by ti mali zvysit plat a dohodnut si stretnutie s nadriadenym (resp. tym co ma danu kompetenciu)

kinats
22. sep 2023

Na toto musim zareagovat... , V minulosti som zazil usmevnu prihodu na tuto temu. Jeden moj mladsi kolega prisiel na pracovisku za majstrom (nadriadenym) s takouto otazkou:" majster kedy mi uz konecne zvysite plat ved som tu uz skoro rok." Na to sa majster usmial a povedal nasledovnu velku vetu:" Vojto tvojou povinnostou je pracovat najlepsie ako vies a plnit si vsetky pracovne povinnosti. A mojou pracou o.i. je sledovat ako pracujes a plnis co sa od teby ziada a podla toho ta hodnotit a odmenovat. Pokial sa necitis adekvatne ohodnoteny, jeden z nas dvoch robi nieco zle."
P.S. Oto S. bol naozaj dobry a spravodlivy majster .

lucka2019
22. sep 2023

@neferneferuaton doplnim este "petamich" ak sa ti stane, ze ta nadriadeny odpinka, treba sa spytat konkretne co mas urobit, aby ti bolo zvysene a na casovy horizont, kedy sa mozete opat ohladom tejto veci stretnut... drzim paste ✊toto boli pre mna strasne neprijemne debaty, ale o to prijemnejsie sa potom podpisovali tie dodatky k zmluve 😏

neferneferuaton
autor
22. sep 2023

@lucka2019 mne nezvysili este ani raz čo som ziadala a to ozaj makam. Kolegovia vsetci su priam udiveny, ze mi nepridali. A co mam urobit? Robit nadcasy ked chcem viac peňazí

marca12
22. sep 2023

@neferneferuaton mne ked nechceli zvysit,pohrozila som vypovedou. Nakoniec zvysili,ale aj tak som casom odisla. Nemam zaujem pracovat niekde,kde si necenia zamestnanca

neferneferuaton
autor
22. sep 2023

@marca12 presne tak ale keby sa pohrozim výpoveďou tak by mi povedali nech sa paci môžte odísť. Priam by im to vyhovovalo. Usetrili by odstupne. Asi tak 🤔