Ako získať klientov pre účtovné služby?
Dobrý deň, ak mám účtovnícke vzdelanie a chcela by som pracovať ako samostatná účtovníčka, neviete mi poradiť ako sa rozbehnúť? Nechcem nikomu kradnúť know how, ale akosi sa mi nedarí zohnať žiadnych klientov a už to pomaly vzdávam. Len či náhodou nemá niekto skúsenosť alebo v podobnom odbore. Ďakujem
@viktoria265 Fu, Ty po skočení vzdelávania chceš hneď robiť samostatnú účtovníčku? Máš odvahu. Ak nemáš prax, tak sa nečuduj, že nemáš klientov.
@viktoria265 na tvojom mieste sa zamestnaj v nejakej firme ziskas prax a klienti pridu sami za tebou... Ak chces ist nato z opacneho konca tak to pojde velmi tazko a dlhoooooo
@viktoria265 ono je to velmi tazke ziskat noveho klienta. ja som mala stastie ze som sa zoznamila s jednou "uctovnickou" (uvodzovky preto, ked som videla ako uctuje svoju firmu), ktora mala svojich klientov a plus dalsiu firmu ze som pre nu zacala uctovat jej klientov, len bola maximalne nezodpovedna, neskoro mi nosila doklady od nich, neskor som si uz pre ne jazdila sama za vlastne, aj ked platila mi stale rovnako malo a aj to nie naraz ale postupne v malych sumach, lebo mala exekucie a k tomu si este aj rada vypila, takze tym ze boli klienti s novou situaciou, ze som zacala vsetko riesit za nu spokojni, tak som sa s nimi dohodla, ze si spravim zivnost a ze pre nich sa nic nezmeni, len v hlavicke dodavatela uctovnych sluzieb nastane zmena. priebezne som reagovala aj v uctovnej skupine, kde ma uz pevni clenovia poznali, par krat sme sa aj stretli ci uz na skoleni, plese ci grilovacke a ak niekto hladal uctovnika v nasom meste v skupine, tak ma vedeli odporucit. potom niektorych mam tak ze ich odporucili moji terajsi klienti. inzerat som si nikdy nedavala do miestnych novin, lebo si hovorim, ze na tie reaguju uz len zufalci, ktorych ziadna uctovnicka na okoli nechce a to bud su lajdaci, alebo nemaju skratka peniaze na zaplatenie sluzieb, tak inzerat je za mna vyhodenie penazi, muselo byt to fakt ze stastie ze by sa ohlasil niekto normalny. tak vela stastia zelam. a teda ja som roky pomaly od skoncenia skoly pracovala ako uctovnicka a zivnost mam poslednych 12r a to som mala dost velke obavy ci to vobec zvladnem a teda tento rok som mala 50, takze ta predchadzajuca praca ako uctovnicka vo firme bola fakt dost dlha.
@viktoria265 ale teda v pripade, ze si fakt po ukonceni ekonomickeho vzdelania na pracu na zivnost ako samostatna uctovnicka zabudni, lebo budes plakat jednak Ty a jednak Tvoji eventualni klienti pri pripadnych kontrolach.
@simonah73 super ďakujem krásne za odpoveď
@viktoria265 Ahoj ako si na koniec pochodila zohnali si neakych klientov na účtovanie ?

@viktoria265 ahoj, píšeš, že máš účtovnícke vzdelanie. A čo prax? Koľko jej máš? Je rozdiel teória a prax. Viem o čom hovorím, som účtovníčka