Ako získať prácu v HR bez praxe?
Ako sa dostať na takúto pozíciu? Všade pýtajú prax, no nikde som nevidela nijakú juniorskú pozíciu. Alebo aj v logistike- dispečer. Všade vídam len senior s praxou
Ako juniori sa na HR často berú absolventi, ktorí na oddelení brigádovali už počas školy. Okrem toho, vďaka automatizovaným procesom potrebujem aktuálne menej juniorov ako kedysi.
Ale dá sa dostať aj bez skúseností. Ako bolo spomenuté, hlavne do personálnych agentúr a outsourcingových spoločnosti. Pre začiatočníka je to aj lepšia voľba. V menších firmách je len 1 človek na HR, teda sa nemá s kým poradiť, ale zodpovedá za stav HR. Niekde je dokonca HR + mzdy, to nie je pre juniora.
Tiež rátaj na pohovore s konkurenciou. Schválne som pozerala konanie na HR asistenta v máji, prihlásilo sa nám 42 ľudí. Vybrali sme babu 2 cudzie jazyky, vodičský preukaz, dobrá znalosť excel aj word.
@anonym_autor na logistiku ti stačí aj dopravná škola bez praxe, ale v podstate určite máš šancu aj bez vzdelania a praxe v tejto oblasti, treba len posielať cv.. Ja som sa k práci disponentky dostala len skrz to, že mám dopravnú školu.. bola som absolventka bez praxe 😀 A v tej firme pracovali rôzni ľudia s rôznym vzdelaním a praxou, takže urcite máš šancu..

Dá sa dostať aj bez praxe. Stačí mať vyštudované ľudské zdroje alebo psychológiu. AK máš len maturitu a si bez relevantnej praxe, tak odporúčam personálne agentúry, ktoré dohadujú dohodárov do reťazcov, výroby, tam berú na recruiterov aj úplných juniorov bez praxe. A potom sa po čase môžeš odraziť niekam na lepšie miesto. Ale sa dostať do HR v korporáte na bežnú administratívnu pozíciu a potom môžeš kariérne rásť, ak sa ukážeš. Teda píšem reakciu za predpokladu, že sa bavíme o pozícii recruitera.
Čo sa týka logistiky, ak ide o pozíciu na dispečingu, posielaj si CV aj keď nemáš prax. Bežne berú ľudí bez praxe, pretože to je práca, kde je ozaj veľmi vysoká fluktuácia.