Ako získať prácu v škôlke?
Ahojte dievčatá, konci mi v práci zmluva a budem si musieť hľadať prácu a chcem aj zmeniť smer. Mám Obchodnú akadémiu, 41 rokov a chcela by som napr učiť v škôlke, alebo robiť vychovávateľky alebo niečo také. Niekedy to bolo tuším tak, že sa človek tam mohol zamestnať a prihlásiť sa na školu. Aké máte skúsenosti? Je to vôbec možné? To len tsk si môžem rozposlat životopis do škôlok? Myslíte, že je šanca sa takto zamestnať? Potom stačí robiť strednú pedagogickú externé alebo akú školu? Alebo ako postupovať, budem vďačná za každú radu...
@zuzkaa1991 aha, takže v podstate nie je šanca... Ide o to, že potrebujem aj novú prácu zaroven
Tam musi byt skola ;) tiez mam ss obchodnu a potom po 13r som si pocas RD robila pedag.minim ale možno raz ked.mozno pojdem na vysku chcem do.skd ;)
@zuzkaa1991 chápem...takže sa musím Adi normálne zamestnať a popri Tom neviem či zvládnem chodiť do školy, kedzsvti byva aj v piatok...
My v ke maju raz do týždňa
Môžeš skúsiť asistentku učiteľa napr v špeciálnej škôlke. Tam ti stačí tvoje vzdelanie. Ale máš vzťah k deťom? Podľa toho ako píšeš tak sa mi nezdáš veľmi "zapálená".
@iqoska aj na asisteta učiteľa si bude musieť doplniť do 4 rokov vzdelanie
U nás v škole pracujú vychovávateľky len so stredoškolským vzdelaním.
@ssnowwhitee Ozaj? Nevedela som. Videla som inzeráty kde bola požiadavka len maturita.
No teraz je taky problém s učiteľkami, ze beru aj bez vzdelania s podmienkou, že si musia dorobiť vzdelanie. Syn má v škôlke dvoch takých učiteľov, (jedna žena a muž) a sú skveli 😊
Je to možné,zamestnat sa bez potrebného vzdelania, ale do 4r.musi byt ukončené aspon pedagogické vzdelanie pre MŠ a ŠKD,,,hned ako nastupis do MŠ dostanes uvadzajucu učiteľku a budes si musieť urobiť adaptacne vzdelávanie - kazdodenne prípravy,,,ale rataj s tým ze plat je veľmi mizerný

Musíte mat pedag.minim a po novom uz vyzaduju aj výšku pedagógicku ;) ja som si pocas RD robila minim ale bez vysky tazko sa.dostat zmenil sa zákon