icon

Ako získať prácu v škôlke?

26. mar 2025

Ahojte dievčatá, konci mi v práci zmluva a budem si musieť hľadať prácu a chcem aj zmeniť smer. Mám Obchodnú akadémiu, 41 rokov a chcela by som napr učiť v škôlke, alebo robiť vychovávateľky alebo niečo také. Niekedy to bolo tuším tak, že sa človek tam mohol zamestnať a prihlásiť sa na školu. Aké máte skúsenosti? Je to vôbec možné? To len tsk si môžem rozposlat životopis do škôlok? Myslíte, že je šanca sa takto zamestnať? Potom stačí robiť strednú pedagogickú externé alebo akú školu? Alebo ako postupovať, budem vďačná za každú radu...

zuzkaa1991
26. mar 2025

Musíte mat pedag.minim a po novom uz vyzaduju aj výšku pedagógicku ;) ja som si pocas RD robila minim ale bez vysky tazko sa.dostat zmenil sa zákon

autor
26. mar 2025

@zuzkaa1991 aha, takže v podstate nie je šanca... Ide o to, že potrebujem aj novú prácu zaroven

zuzkaa1991
26. mar 2025

Tam musi byt skola ;) tiez mam ss obchodnu a potom po 13r som si pocas RD robila pedag.minim ale možno raz ked.mozno pojdem na vysku chcem do.skd ;)

autor
26. mar 2025

@zuzkaa1991 chápem...takže sa musím Adi normálne zamestnať a popri Tom neviem či zvládnem chodiť do školy, kedzsvti byva aj v piatok...

zuzkaa1991
26. mar 2025

My v ke maju raz do týždňa

iqoska
26. mar 2025

Môžeš skúsiť asistentku učiteľa napr v špeciálnej škôlke. Tam ti stačí tvoje vzdelanie. Ale máš vzťah k deťom? Podľa toho ako píšeš tak sa mi nezdáš veľmi "zapálená".

ssnowwhitee
26. mar 2025

@iqoska aj na asisteta učiteľa si bude musieť doplniť do 4 rokov vzdelanie

ssnowwhitee
26. mar 2025

U nás v škole pracujú vychovávateľky len so stredoškolským vzdelaním.

iqoska
26. mar 2025

@ssnowwhitee Ozaj? Nevedela som. Videla som inzeráty kde bola požiadavka len maturita.

13uzivatelka11
26. mar 2025

No teraz je taky problém s učiteľkami, ze beru aj bez vzdelania s podmienkou, že si musia dorobiť vzdelanie. Syn má v škôlke dvoch takých učiteľov, (jedna žena a muž) a sú skveli 😊

nairobi
26. mar 2025

Je to možné,zamestnat sa bez potrebného vzdelania, ale do 4r.musi byt ukončené aspon pedagogické vzdelanie pre MŠ a ŠKD,,,hned ako nastupis do MŠ dostanes uvadzajucu učiteľku a budes si musieť urobiť adaptacne vzdelávanie - kazdodenne prípravy,,,ale rataj s tým ze plat je veľmi mizerný