icon

Ako získať prácu v štátnej správe bez vysokoškolského vzdelania?

summer23456
Včera o 19:35

Alebo do nejakého štátneho úradu ako kataster, mestský úrad atď? Mám pocit, že tieto miesta sú fakt len po znalostiach. Nemám vš, ale tiež tam vidím ľudí bez vš. Sme malé mesto. Má zmysel poslať len tak životopis na slepo, či je to úplne bez šance?

anonym_60aede
Včera o 21:05
@dota6

@summer23456 ja som pracovala na úrade práce a len tak som mrkla a nie všade sa vyžaduje VŠ.
https://www.upsvr.gov.sk/volne-pracovne-miesta/...
Pozri sa, či nie je voľné niečo v tvojom mieste bydliska. Ja som sa dostala na úrad bez akejkoľvek známosti. Zas nie je to nejaké terno, neviem načo by sa niekto pchal na úrad práce dobrovoľne a ešte cez protekciu. Veď tie platy sú na zaplakanie. Ale mňa tá práca bavila a pracovný čas mi vyhovoval. Celkovo ma bavilo s tými ľuďmi komunikovať a aj tá administratíva.

@dota6 hlavne ta pracovna doba pre zeny, kvoli skolkam...

summer23456
autor
Včera o 21:23

Napr aj na políciu na oddelenie dokladov, kde sa robia OP, pasy atď...tam som v živote nevidela ponuku prace

anonym_d94e45
Včera o 21:38
@anonym_e56374

Len po známosti. Robim tam tak viem. Teraz sa prepusta vo velkom,rusia sa miesta. Poprepustali aj zeny na materskej. A teraz ma prist dalsia vlna prepustania. V prvom rade prepustali zeny bez VŠ.

@anonym_e56374 a prepúšťajú aspoň darmožráčov alebo "makačov"?

anonym_5fd5cf
Včera o 21:54
@summer23456

@anonym_5fd5cf aha, ďakujem ti veľmi pekne. A na akom úrade pracuješ? Kde všade by som mohla takto zaniesť životopis? A to si zamiešala na podateľňu alebo na sekretariát ?

@summer23456 ja robim na urade prace, treba ist rovno na personalne odfelenie zo ziadostou nie do podatelne. Je pravda ze sa preustalo ale vzdy niekto ide na pn alebo matersku a vtedy treba zastupovanie. To su podla mna terz jedine moznosti ako sa tam dostat. Znamost nebiem , ja som sa dostala bez znamosti. Este by si mohla do socialnej poistovvne odniest ale do PPA

anonym_1693ef
Včera o 21:55

@summer23456 nie sú, dokonca keď som bola bez práce na upsvar mi ponúkli pozíciu na katastri, avšak odmietla som - akurát som im niesla zmluvu z novej práce. Štátna správa nie je žiadne terno a často vidím vypísané ponuky, len treba lepšie pozerať, zvyčajne na ich stránke s ponukou práce, nie na profesii 🙂

anonym_5fd5cf
Včera o 21:58
@anonym_5fd5cf

@summer23456 ja robim na urade prace, treba ist rovno na personalne odfelenie zo ziadostou nie do podatelne. Je pravda ze sa preustalo ale vzdy niekto ide na pn alebo matersku a vtedy treba zastupovanie. To su podla mna terz jedine moznosti ako sa tam dostat. Znamost nebiem , ja som sa dostala bez znamosti. Este by si mohla do socialnej poistovvne odniest ale do PPA

@anonym_5fd5cf a vyberka si kukni cez open.slovensko tam mas celu statnu spravu zo slovenska.

personality
Včera o 23:42

V Bratislave Ti viem také miesto odporučiť.

summer23456
autor
Dnes o 03:41
@personality

V Bratislave Ti viem také miesto odporučiť.

@personality žiaľ nie dom z BA. Sestra tam žije a tá sa dostala bez známosti, lenže v malých mestách to je tazko

summer23456
autor
Dnes o 03:41
@anonym_5fd5cf

@anonym_5fd5cf a vyberka si kukni cez open.slovensko tam mas celu statnu spravu zo slovenska.

@anonym_5fd5cf dakujem

summer23456
autor
Dnes o 03:43
@anonym_5fd5cf

@anonym_5fd5cf no len to zastupovanie je také neisté... Teraz mám prácu, že mi končí zmluva v lete a oni by mi ju predĺžili potom ma neurčito. Tak sa bojím ísť napr len na zastupovanie, čo ak by to bolo len na pol roka a potom sa človek vráti...keby som nemala pracu, tak ani neváham, len takyo sa trochu bojím...či potom ten jeden človek behá hore dole po úrade a môže byť z toho aj pár rokov?

summer23456
autor
Dnes o 03:44
@anonym_1693ef

@summer23456 nie sú, dokonca keď som bola bez práce na upsvar mi ponúkli pozíciu na katastri, avšak odmietla som - akurát som im niesla zmluvu z novej práce. Štátna správa nie je žiadne terno a často vidím vypísané ponuky, len treba lepšie pozerať, zvyčajne na ich stránke s ponukou práce, nie na profesii 🙂

@anonym_1693ef u nás sú všade tie isté ženy sto rokov a potom zrazu su tam nové a inzerát som nenašla ziadny

anonym_1693ef
Dnes o 05:04
@summer23456

@anonym_1693ef u nás sú všade tie isté ženy sto rokov a potom zrazu su tam nové a inzerát som nenašla ziadny

@summer23456 napríklad finančná správa - daňový úrad má nové výberové konania na svojom webe.

lucik194
Dnes o 08:26

pozeral, ze mas miesto Ruzomberok, kludne by som pozrela aj Dolny Kubin, Liptovsky Mikulas, Liptovsky Hradok, Vrutky. pozeraj nie len statnu spravu, ale aj verejnu.

Zaloz este profil na linkedin, poprepaj sa s byvalymi kolegami, znamymi, kamaratmi..... napis, ze hladas pracu (status).....

personality
Dnes o 08:57
@summer23456

@personality žiaľ nie dom z BA. Sestra tam žije a tá sa dostala bez známosti, lenže v malých mestách to je tazko

@summer23456 áno v Bratislave nie je problém bez známosti, aj na som sa tak dostala cez výberové konanie. Ale odišli nám nejakí ľudia a taktiež môžme niekoho odporučiť, čiže vlastne cez znamosti. Tu u nás sú vlastne také miesta, ze takmer každý sa tu o tomto dozvedel cez niekoho. Je to ako skrytá flotila 😀

anonym_e56374
Dnes o 09:07
@summer23456

@summer23456 ale pozicie na zastupovanie nebývaju vypisane nikde. Do docasnej statnej sluzby nemusia vypisat vyberko.nlen do stálej.

summer23456
autor
Dnes o 09:25
@anonym_e56374

@summer23456 ale pozicie na zastupovanie nebývaju vypisane nikde. Do docasnej statnej sluzby nemusia vypisat vyberko.nlen do stálej.

@anonym_e56374 aha, čiže nie na zastupovanie nie vždy vypisu...

summer23456
autor
Dnes o 10:48
@lucik194

pozeral, ze mas miesto Ruzomberok, kludne by som pozrela aj Dolny Kubin, Liptovsky Mikulas, Liptovsky Hradok, Vrutky. pozeraj nie len statnu spravu, ale aj verejnu.

Zaloz este profil na linkedin, poprepaj sa s byvalymi kolegami, znamymi, kamaratmi..... napis, ze hladas pracu (status).....

@lucik194 áno, pozerám tieto mestá

summer23456
autor
Dnes o 10:48
summer23456
autor
Dnes o 10:49

Baby tak fakt nemá asi zmysel reagovať na pozíciu, kde sa vyžaduje vš, však?

oskvarka
Dnes o 10:59
@summer23456

@dota6 práveže aj teraz je tam potrebná vš. Asi bez nej Nemá význam sa tam teraz hlásiť... Slovenčinu mám v malíčku, keď nepíšem z mobilu🤣🤣 a čo tam ešte požadovali? Nejaké odborné vedomosti alebo zaučia od nuly?

@summer23456 na niektoré veci treba vs na niektore nie. Ako to tam oni píšu neviem ja mám VŠ v odbore. Zaručiť tá zaučia samozrejme ale musíš spraviť výberové konanie tam musíš všetky zákony ktoré sa budú týkať tvojej práce už ovládat to nepríde same a keď nevieš čo hľadať ani to len tak nenájdeš na internete či AI keď ani nevis o čo ide.

summer23456
autor
Dnes o 11:44
@oskvarka

@summer23456 na niektoré veci treba vs na niektore nie. Ako to tam oni píšu neviem ja mám VŠ v odbore. Zaručiť tá zaučia samozrejme ale musíš spraviť výberové konanie tam musíš všetky zákony ktoré sa budú týkať tvojej práce už ovládat to nepríde same a keď nevieš čo hľadať ani to len tak nenájdeš na internete či AI keď ani nevis o čo ide.

@oskvarka jasné, chápem...

hopsas
Dnes o 12:24
@summer23456

@hopsas no akurát teraz pozerám, že tam fakt výnimočné pribudlo jedno voľné miesta na samostatného radcu, ale vš druhého stupňa... Bez toho asi nemám šancu čo povieš? Hoci isto by som sa všetko dokázala naučiť.

@summer23456 je možné že nebudú iní záujemcovia čiže na tvojom mieste to určite skúsim

oskvarka
Dnes o 12:44
@hopsas

@summer23456 je možné že nebudú iní záujemcovia čiže na tvojom mieste to určite skúsim

@hopsas ale budu ...nie je to trápne prísť na vyberkona nič nevedieť ..ja som tiež mala na výberku pár takých. Na čo je to dobré. Zákony sa nedajú odpovedať na základe intuície. Treba si ich pozrieť pred tým .

summer23456
autor
Dnes o 13:00
@hopsas

@oskvarka
@hopsas baby teraz som si všimla, že je tam uvedený počet záujemcov... Teraz je tam pár ponúk, ale to pri všetkých treba ovládať nejake zákony?

dota6
Dnes o 13:06
@summer23456

@oskvarka
@hopsas baby teraz som si všimla, že je tam uvedený počet záujemcov... Teraz je tam pár ponúk, ale to pri všetkých treba ovládať nejake zákony?

@summer23456 určite áno. Väčšinou býva pohovor formou testu, kde sú otázky zo zákonov a následne je ústna časť pohovoru, kde ti môžu dať otázky, ako riešiť niektoré situácie aby vedeli, či ten zákon ovládaš.
Na daňovom úrade je prvý test zo slovenského jazyka, odborný test so zákonov a ústny pohovor.

personality
Dnes o 14:01
@summer23456

Baby tak fakt nemá asi zmysel reagovať na pozíciu, kde sa vyžaduje vš, však?

@summer23456 nie, nemá zmysel reagovať na pozíciu kde sa vyžaduje VŠ, ak ju nemáš.
Áno na výberovom konani dostaneš test zo zákonov, ktore sú tam uvedené. Ak nedosiahnes určitý počet bodov, býva to polovica alebo väčšia polovica, tak bez šance. Prvé musíš prejsť písomnými testami a potom ešte ústnym pohovorom.

personality
Dnes o 14:04
@summer23456

@oskvarka

@summer23456 pozeráš ponuky pre Ružomberok? Aké sú tam pozície?

summer23456
autor
Dnes o 14:56
@personality

@summer23456 pozeráš ponuky pre Ružomberok? Aké sú tam pozície?

@personality takáto...treba vš

summer23456
autor
Dnes o 15:29
@personality

@summer23456 nie, nemá zmysel reagovať na pozíciu kde sa vyžaduje VŠ, ak ju nemáš.
Áno na výberovom konani dostaneš test zo zákonov, ktore sú tam uvedené. Ak nedosiahnes určitý počet bodov, býva to polovica alebo väčšia polovica, tak bez šance. Prvé musíš prejsť písomnými testami a potom ešte ústnym pohovorom.

@personality a ináč keď je inzerát vnútorné výberové konanie, tak to majú šancu len tí, čo sú v štátnej správe?

personality
Dnes o 16:37
@summer23456

@personality a ináč keď je inzerát vnútorné výberové konanie, tak to majú šancu len tí, čo sú v štátnej správe?