Ako zistiť odpracované roky v zahraničí?
Ľudia, help me. V rokoch 2000-2005 som pracovala v Anglicku, normálne, na zmluvy. Keď som sa vrátila domov, všetko som odovzdala úradu, sociálnej poisťovni, zdravotnej. A nemám šajnu, kde tie papiere teraz sú. Teraz mám v novej práci vypísať cestné prehlásenie o zamestnaniach, kde mám uviesť celé obdobie, čiže od dňa do dňa. Nedá sa to nejako zistiť? Že napr cez nejaký úrad, niekde si vyhľadať samu seba, kde by som mala tie údaje uvedené... Google neporadil nič...
Hm. Načo potrebuje zamestnávateľ čestné prehlásenie o zamestnaní spred vyše 20 rokov? Lebo ak je to oprávnená požiadavka (napr. bezpečnostné pozície), tak to budú chcieť zrejme aj tak nejako potvrdene, ak je to len fant zamestnavatela cestne a pravdivo by som vypísala, že si dní nepamätám.

Pozri si účet v sociálnej poisťovni. A obdobia, ktoré tam nebudeš mať evidované, tak vtedy si robila v zahraničí. Alebo ak ti ich zaevidovali, tak to tam bude uvedené.
Že nemáš účet v SP? Treba zájsť na ktorúkoľvek pobočku a s OP si vybavíš prístup do svojho účtu na počkanie. Dajú ti prístupové meno a heslo ti pošlú na mail alebo do mobilu. Na prístup potrebuješ ešte kód, ktorý ti vygeneruje apka v mobile, ktorú si nainštaluješ za 2 minúty.