icon

Ako zostať na PN-ke legálne pred dovolenkou?

26. júl 2025

Ahojte. Mám otázku kto má veľa skúseností s Pnkou.... Mal som úraz s členkom už skoro mesiac s tým marodujem. Ešte ma čakajú rehabilitácie atď. V auguste by som chcel ísť na dovolenku pri more....

Podstata je takáto. Z práce mi volali a naznačili mi, aby som ostal čo najdlhšie na pnke ako budem môcť z dôvodu nedostatku práce a že keď sa už vypíšem, tak budú chcieť odo mňa aby som si ihneď začal čerpať dovolenku.... Takže by som sa chcel vypísať až pred odchodom z dovolenky.

Druhá podstata. Chcel by som ísť na dovolenku príklad: 8.8.2025 z Prahy keďže tam býva aj rodina a odlet príklad na obed o 12:00 a napríklad do Bulharska, Grécka.... Pnku by som si chcel nechať teda do 7.8.2025, ale potrebujem byť v Prahe radšej už na večer, aby som tam mohol prespať na noc a ráno v kľude sa stihol presunúť na letisko.

Otázka je. Ako to spraviť tak, aby som ešte 7.8 mohol byť na pnke s tým že keby mi prišla kontrola aby to bolo v poriadku? Môže mi nejako obvodný lekár v tomto pomôcť keby som sa s ním dohodol? Ide o to, že 7.8 si nechcem zbytočne už začať čerpať dovolenku ale až 8.8, chcem si tak jeden deň naviac ušetriť. Viete mi poradiť tak aby som mohol byť PN 7.8 ešte a aby som začal brať dovolenku až 8.8, s tým že keby prišla kontrola zo sociálnej poisťovne aby to bolo všetko legálne?

Ďakujem kto mi bude vedieť poradiť .

Strana
z2
anonym_a9d875
26. júl 2025

@anonym_autor ahoj... Ešte vieš ukončiť PN ku dňu 6.8...dat si orazit priepustku u dr. 7.8. A dovolenku môžeš čerpať od 8.8. Ako si plánoval... Úplne bez prekážky a obmedzení môžeš vycestovať 😉

anonym_ac5a04
26. júl 2025
@anonym_a9d875

@anonym_autor ahoj... Ešte vieš ukončiť PN ku dňu 6.8...dat si orazit priepustku u dr. 7.8. A dovolenku môžeš čerpať od 8.8. Ako si plánoval... Úplne bez prekážky a obmedzení môžeš vycestovať 😉

Vy tu este aj tu PN zavidite. Otrasne …

anonym_927f90
26. júl 2025
@anonym_d86079

@anonym_927f90 to je po nitriansky. Oni hovoria pri more, pri Tesco apd. To si nepocula doteraz?

@anonym_d86079 nepocula veru, krvacaju mi z toho usi/resp.v tomto pripade oci

anonym_edbcc9
27. júl 2025
@anonym_d86079

Vôbec to nerieš, ten posledný deň. Ak by ti prišla kontrola pozastavili by ti PN od tohto dátumu, a ty už budeš končiť. Čiže iba na jeden deň. Nemyslím, že ti príde kontrola, keď skončíš PN.

@anonym_d86079 a to si kde zobrala? 😄 Kontroly chodia aj posledný deň PN, stále musíš dodržiavať liečebný režim, to čo sú za výmysly toto? 🤣 Srandisti tu sú normálne poniektorí..

anonym_da2114
27. júl 2025

@anonym_autor nemôžem tomu uveriť, ale rady a odpovede autorka dostáva. To ani jedna z vás nikdy nič neporušila? Akurat pravopis vas najviac trapii. Autorka, skus si na ten posledný deň dohodnúť rehabilitáciu a jedenoducho tam uz nepojdes. Neviem, napadlo ma.

anonym_da2114
27. júl 2025
@anonym_927f90

@anonym_927f90 len aby si nevykrvacala

mircalla
27. júl 2025

Aka vlada, taki obcania...klamat, podvadzat...a este tomu niekore nemozu uverit, ze sa to niekomu

tiika
27. júl 2025
@anonym_927f90

@anonym_927f90 😂 A pozor nie je to výsadou len Nitrianskeho kraja. Aj Trenčiansky miluje toto slovne spojenie. Najlepšie je, že oni si myslia, že všetci ostatní sa mýlia 😁👌

mircalla
27. júl 2025

Akoby nestacilo, ze v spolupraci so zamestnavatelom vedome natahujete PNku, nakolko neni prace v lete. Tu ti tiez platia danovi poplatnici.
Uz teraz vies, ze PN potrebujes byt presne do odchodu na dovolenku

tiika
27. júl 2025
@anonym_da2114

@anonym_autor nemôžem tomu uveriť, ale rady a odpovede autorka dostáva. To ani jedna z vás nikdy nič neporušila? Akurat pravopis vas najviac trapii. Autorka, skus si na ten posledný deň dohodnúť rehabilitáciu a jedenoducho tam uz nepojdes. Neviem, napadlo ma.

@anonym_da2114 autorka ale nechce nič porušiť, preto pýta radu, ako to urobit. Pokojne nech poruší. Tu ženy odpovedajú, ako moze ona ČERPAŤ PN a zároveň ÍSŤ PREČ, keby prišla kontrola, aby to legálne bolo v poriadku. Ženy tu odpovedajú KONKRETNE na tuto súvislosť, dilemu, absurditu, nazvi si ako chceš.
Podľa niekoho sa to nedá, podľa niekoho závidia..

anonym_927f90
27. júl 2025
@anonym_da2114

@anonym_927f90 len aby si nevykrvacala

@anonym_da2114 dam si pozor, vdaka.

anonym_41d98c
27. júl 2025
@anonym_da2114

@anonym_da2114 vieš čo, asi som podľa teba divná, ale nie. V súvislosti s PN som nikdy nič neporušila a nikdy som nebola doma dlhšie, než to bolo nutné.

viestta
27. júl 2025
@anonym_autor

@viestta nemusel by som toto riešiť keby vo firme nenútili dovolenky lebo nemajú robotu.... A potom keby som ju skutočne potreboval, tak už by som nemal žiadne dní alebo by som mal malo dní na dovolenku.... potom som aj ja nútený robiť takéto špekulácie....

@anonym_autor s celou tvojou dovolenkou disponuje zamestnavatel, moze ti jej cerpanie nariadit kedykolvek, staci ak ti to oznami dva tyzdne vopred a nic neporusil. Takze co sa dovolenky tyka, je to v poriadku, len ty asi neovladas ani svoje prava ani prava zamestnavatele voci tebe.
Ale ty spekulujes o tom, ze ako byt zaroven na PN a zaroven cestovat na dovolenku. A to uz je vychcanost. Takze sa zbytocne neurazaj, lebo len sme ti napisali pravdu.

luliu
27. júl 2025
@anonym_da2114

@anonym_da2114 takéto primitívne rady. Rehabilitáciu? Takú, ktorá bude trvat od rána do 22? Lebo tak chodia kontroly..... Poraď takú ......

1andrea111
27. júl 2025

@anonym_autor nedá sa byť legálne na PN a zároveň v Prahe. A ani to neodporúčam za deň dovolenky. Ak Ti príde náhodou v ten kontrola nie je to len o tom že Ti ukončia PN o deň skôr ale je to aj porušenie pracovnej disciplíny čo Ti môže skončiť výpoveďou a v prípade nejakej zdravotnej komplikácie že by si musel navštíviť lekára v cudzine a oficiálne máš PN, tiež máš z toho problém. Za jeden deň dovolenky to podľa mňa nestojí.

Strana
z2