icon

Ako zvládať nepríjemnosti v práci počas OČR?

21. nov 2023

Ahojte. Vrátila som sa po materskej dovolenke do práce, 3 ročný syn nastúpil v septembri do škôlky. A začalo to - skoro každý druhý týždeň je chorý a musím s ním byť doma. Ja už rodičov nemám a manželovi rodičia sú pracujúci ľudia. V práci sa so mnou už kvôli tomu nikto nebaví z kolegov , ako keby som za to mohla. Malý má drahé vitamíny, otužujem ho, konzumuje veľa ovocia a zeleniny. Napriek tomu je teda dosť často chorý :( bojím sa už aj výpovede, máte to niekto podobne?

Strana
z2
mamina7070
21. nov 2023

ty si slobodna mamina ? to si mala napisat hned zvysenie vyzivneho ziadaj a to ihned

otec roka chce mat ruku hore tak nech plati

janage
21. nov 2023

Mužovi to vysvetli prakticky.
Možnosť A. Budeš na OČR chodiť iba ty, v tom prípade ta na 99% pri tejto frekvencii vyhodia a budeš bez práce
B. Budete sa striedať. Menej záväzné choroby sople, kašle on, vysoké horúčky, vracanie a pod. čo si netrúfa zatiaľ ty. Prácu si udržíte obaja
C. Opatrovateľka, predložiť finančnú kalkuláciu za dajme tomu týždeň opatrovania. Tu môžete rôzne kombinovať a prestriedať sa všetci traja.
Muž nech si vyberie variantu s tým, že v prípade, že prídeš o robotu kto bude platiť sociálne a zdravotné poistenie za teba.

nikaeli
21. nov 2023

nastúpil teraz v septembri, koľko si už bola na OČR?
môj syn je predškolák, chodí do kolektívu štvrtý rok a od septembra bol v MŠ dva týždne.. začal hnisavou angínou, na to kiahne, dva dni bol v škôlke a zase horúčka. Najprv bol na OČR manžel, potom ja mesiac 🤦🏻‍♀️ a potom zase manžel. Inak to nejde. My síce máme starých rodičov, ale už sú sedemdesiatnici a choré dieťa im na týždeň jednoducho nezavesím na krk 🤷🏻‍♀️

mogaa
21. nov 2023

Vezmi si to opačne....ty by si bola ochotná stále robiť aj za kolegyňu ktorá je stále na OČR? Čiže robiť stále za seba + prácu za kolegyňu? Ich nezaujíma tvoje dieťa, to je tvoja starosť a tvoj problém, nie ich....Počas choroby dieťaťa si nájdi niekoho na opatrovanie alebo ostaň s dieťaťom rok doma....

kubkovamama
22. nov 2023

A-na chlapa sa zrejme nedá obrátiť,inak by si to už dávno urobila a nemala z toho teraz husiu kožu (ani môj nie je nadšený,no malá má problém s ním vydržať,stále za mnou plače) tak ti zostava čo ti poradili-opatrovatelka, B- odísť dobrovoľne z práce s tým,že chlap to bude musieť akceptovať a vziať si možno brigádu alebo žiť budete nadoraz,C- ak je naozaj tak často chorý,treba absolvovať vyšetrenia a vybaviť si predĺžený rodičák,možnosť máš až do 6r veku a budeš mať aspoň nejaké peniaze

elizabeth175421
22. nov 2023

@kubkovamama zo skúsenosti viem, že predĺžený rodičák na toto nedostane. Môj malý bol za minulý rok chorý 25x. Vždy som šla k dr, lebo som chcela predĺžený rodičovský a nikoho to nezaujímalo, vraj to nie je dôvod.. autorka, ako radia ostatní, na OČR sa striedať. Môj muž tiež nechcel, ale ja som na ranky chodila 6,20 z domu a on 7,30. A keď odmietol ísť na očr a ja som kvôli chorobám počúvala v práci, tak som jednoducho odišla skôr, kým spali. Nemal kde nechať dieťa, aj na očr išiel 😁 znie to kruto voči dieťaťu, ale inač som to riešiť nevedela. A odvtedy sme sa striedali 🙂

Strana
z2