Ako zvládať prácu vychovávateľa v detskom domove?
Ahojte. Sú to nejaké vychovávateľky čo robia v CDR? Začala som v jednom pracovať tento mesiac a zaujímalo by ma ako túto prácu vnímate vy a hlavne akú máte pracovnú dobu. Je bežné že chodím do práce aj na 48 hodín bez pauzy? Bolo mi na pohovore povedane že môže sa stať že budem robiť aj noc deň za sebou a že to môže prekročiť 12 hodinovu smenu ale nerátala som že to takto bude až.. dakedy chodím na 24, dakedy 36, dakedy 48 a je to dosť náročné. Aku mate vy skusenosť vo vašich cdr? a ako celkovo tuo robotu hodnotite? skusobnu dobu mam do septembra
Mamina robila a robili maximálne 12tky. Cez týždeň ešte kratšie.
@anonym_autor pracovala som Max 12 hodín bola som na skupine s duševnými ochoreniami a teda viac ako 24h si predstaviť neviem. A vôbec neviem či takto umožňuje zákon pracovať , divné no. Určite by som takto nerobila ....
@anonym_autor toto zo zakona nie je mozne, je porusovany zakonnik prace... aj si tie smeny tak zapisujete do prichodov a odchodov? Mate tak aj urobeny rozpis sluzieb?
@anonym_autor ja som robila cez školský rok 12-20 nočná mi začínala od 20.00, ráno som zaniesla deti do škôlky a víkendy dvanastky. No nikdy nie dlhšie. Vzdy sme mali rozpis práce na skupine na mesiac dopredu.
@anonym_autor ahoj, ked som ja robila v dd, tak sme robili od 14 do 8 rana a cez vikend 24 ku, nebolo to podla zakonika prace a tvoja pracovna doba uz duplom nie. mali sme nevdacnych tinedzerov, co iba zle robili a vyplata na zaplakanie. je to nevdacna robota.

u nas robia 2 x 12 a dva dni volno, na nocne chodia nocni
vychovavatelia robia od 8:00 do 20.00....