Ako zvládať stres v zlej pracovnej atmosfére?
Citim sa zle v praci. Som zamestnanec maleho oddelenia, ale citim, ze nas nadriadena nema rada. Vadi mi jej komunikacia s nami, aj ked si tykame, nemala by sa s nami bavit ako s jej detmi. Taktiez je hadava a urazliva. Co pocuvam kolegyne maju s nou podobne problemy. Stazuju sa, ze ich ohovara, nic nevysvetli, preposiela nepodstatne maily a dolezite info nie, vykonane ulohy si kopiruje za svoje a na vsetkych stretnutiach ju treba zastupovat, prrtoze sa vzdy kazdemu vyhne, bud si da lekara, alebo ide na skolenie, alebo niekam inam. Nie je mlada, ani nova, asi dvadsat rokov na svojej pozicii a tak vidiet ze sa naucila v systeme plavat. Pytam sa preco jy nevymenia kedze nie je prinosom? Este by som zabudla, vykrykuje nam na co nas ma a ak je urazena dava nerealne terminy. Pod jej vedenim som sa za posledne roky osobnostne a vedomostne neposunula. Zo vsetkeho najviac milujem porady, kde mame sediat a pocuvat a ona sa len tak opyta, vyzve nas s nejakou trapnou otazkou, napr.aky to bol den toho 15steho, nevies?nespominas si...irelevantne, ale odputa zo seba pozornost a poukaze na druheho, ze ten nevie mimochodom uplnu nepodstatnu vec. uz dom vydrzala vela, cez to vsetko mam tuto pracu rada....co s tym?
Podľa mňa je v tomto prípade najlepšie riešenie odísť. Je možnosť nájsť si v okolí podobnú prácu?
@1katarina2 ved to, ze nie je :( ...zaroven tu pracu robim niekolko rokov, ale neviem si predstavit byt pod tou osobou este cca 20rokov, fakt ze ona je skryta na tej pozicii tak er cely zivot. Dostala sa tam po roku praxe v inej oblasti a odvtedy vedie a bude az do dochodku takymto stylom, vsetko spravte, ja sa zveziem a vsetkemu sa vyhnem, aby som nestratila autoritu tak vam aj vynadam alebo aspon postrapnujem a obhovorim. Nesedi mi ani ako clovek uplne, ale najma mi vadi to manazovanie, necitim sa komfortne a vadi mi ten pocit.
@t1nusa mam zmluvu na stalo, dobry plat a nic ma tam uz neprekvapi. Za mna silne argumenty v dnesnej dobe plnej vysokych poplatkov na ktore som sama, okrem toho som makala aby som tam bola a teraz mam odist? Vyssia moc je moc, ktorej riesenim nie je sa vzopriet, to sa nevyplaca.
Ťažko sa mi radí, keď neviem, z akého mesta si, na akej pozícii pracuješ a podobne. Mám ale v okolí prípad, kedy blízka osoba bola na pozícii, ktorá ju deptala dlhé roky, bála sa dať výpoveď, lebo že veď čo ak nič nenájde. No ale našla, nakoniec si mohla dokonca vyberať. Teraz je vo firme s lepším kolektívom a domov nechodí nahnevaná. Ja som teraz tiež dávala výpoveď kvôli šéfovi, ktorý absolútne nezvládal manažovanie firmy, občas som sa budila na nočné mory, že nestíhame deadliny kvôli nemu 😅. Dala som výpoveď nedávno a spadol mi kameň zo srdca. Myslím si, že takéto veci ťa potom strašne ovplyvňujú aj v súkromí, možno to má vplyv aj na vzťahy v domácnosti. Na tvojom mieste by som sa poobzerala po Profesii, popýtala sa v rodine alebo známych a začala si hľadať inú alternatívu, aspoň sa obzerať, aké sú možnosti. Je určite veľmi ťažké, dať po rokoch výpoveď, ale predstav si, aké to bude krásne tú trúbku už nikdy nepočuť 🙂
Nemozes poziadat o preradenie na ine oddelenie?
v tom prípade naozaj neviem čo chceš aby sme ti poradili, keď nič z toho čo tu je pre teba nepripadá do úvahy… asi už len buď - trpieť danú osobu alebo jej to povedať z očí do očí narovinu
Daj vypoved-ten pocit keď odídeš...nájdeš lepšie
to akokeby si bola moja kolegyňa a písala o nás v robote🙈 plus šikana, dávaj pozor, aby si nevyhorela,ja som žiadala aj o preradenie pod inú vedúcu a nebolo mi vyhovené, ja hľadám prácu inú, aj keď po 40tke to je už ťažšie, lebo mám už nejaké požiadavky
Máš preklep v texte. Tvoja vedúca zostane na svojej pracovnej pozícii aj na dôchodku a v bossingu bude pokračovať ešte okatejšie
@zobaka tiez som premyslala nad presunom pod inu veducu, no u nas mame oddelenia o styroch ludoch, presunut sa o kancelariu dalej by nevyzeralo dobre...pravda vsak je, ze ju trpim niekolko rokov. Vzdy pride nachvilu lepsie obdobie a potom zase zle, v principe si stale na niekoho zasadne. Posledne dni chodim domov uplne nahnevana. Sprava sa bez ucty. Ale tuto pracu inde robit nemozem, pretoze to je nieco specialne. Mam svoju pracu rada a vzdy myslim aj na buducnost, na to ako to mam v zivotopise a ze pre jednu k*avu s prepacenim potrebujem odist. Len preto, ze vyuziva svoju moc a tak sa k nam sprava drzo a uraza nas, ak by som jej oponovala bud by sa urazila, ako sa aj stalo alebo by som musela odist. Nastastie som sa iba branila argumentmi, ale to, ako sa sprava jej vytknut nemozem.
Co tak zajst na pwrsonalne oddelenie, pripadne vsetky kedze sa sprava ku vsetkym rovnako?
@zuzulkazu kazdy sa jej boji. Jedina, co sa vzoprela je uz oficialne prva na zozname, rozlucia sa s nou hned ako to bude mozne. To je clovek co sedi na jednej stolicke desiatky rokov, dlhsie nez ludia pozicne nad nou.
chceš tu riešiť neriešitelne, firma za ňou bude stáť aj keby traktory padali, zato ty budeš na pokraji zrútenia, stojí ti to za to? Odid z kratšej cesty a hľadaj inú robotou. Nemá zmysel štát proti vetru, radsej energiu investuj do inej práce, s týmto ti neporadim, mala som to iks razy ako ty a iks razy bola aj vypoved. A s debilom sa nevyhadas, vždy prehras a aj keby ste boli viacerí, aj tak tam bude. tipujem to na dobrú kamosku s niekym tam hore.
Tak buď druhá čo sa vzoprie. Možno to dôjde aj tým hore nad šéfkou.
Napíš na papier + a -. Zváž čo si schopná tolerovať a čo už nie . Uvidíš čo preváži.
Za mňa kľud v práci je veľa. Často si z toho domov nosíme problémy a možno si ani neuvedomujeme ako to ovplyvňuje náš život mimo práce.
Skus sa dohodnut s kolegami a dajte viaceri podnet na Hr (ak je to aspon trochu vacsia firma), ale je mozne ze sa tam roky drzi preto, ze niekoho za sebou ma… aj ja som s tym mala skusenost, booa som v podobnej situacii ako ty, ale zial nova sefka mala za sebou niekoho
@sasa2 hlavne som posledne dni uplne vystresovana. Ani nemam chut robit pre to uz viac, citim nepohodu. Opat som si vzala pc domov na vikend, kedze terminy typu do zajtra, do pondelka rana, hned sa nedaju stihat. Som unavena uz len z toho stresu... zvazujem uz inu alternativnu pracu, zhovarala som sa s kolegynami, vedia aka jeaj vedia, ze si teraz zasadla najma na mna, celkovo ale vzdy sa tie obdobia v praci striedaju, lepsie horsie...neviem si vsak predstavit mat ju nad sebou este dalsich 20rokov
@dancingqueen321 no je to taka pozicia, kazdy nad niu je tam kratsie, boja sa jej, vraj ma historicku pamat, ale pamata si len talafatk, co kto o kom povedal a ako sanpri tom zatvaril, ale ze by si pamatala nejaky odborny problem co sa riesil to nie...to si musi prizvat cely odbor na konzultaciu, lebo nevie
Dnes som dostala aj nazor, ze treba vydrzat, ze vzdy je raz dobre a raz horsie a maju to tak vsetci...ako hej, ale kde je ta miera, ze uz staci?! Jasne, ze vzdy to zle pominie a potom sme tam zase...jasne, ze sa da vydrzat vsetko, ale nicit si zdravie cely zivot...
Ahoj, ako si na tom? Zmenilo sa nieco?

dať výpoveď? prepáč, neviem čo chceš počuť v tomto prípade… sťažuj sa na vyšších miestach alebo im zamávaj na rozlúčku a nájdi si iné miesto