Ako zvládate home office?
ked porovnate cas kedy ste chodili do prace s pracou z domu co sa zmenilo?Co vam viac vyhovovalo?
ja som sa stala taka suchta neumyvam si tolko vlasy, nenamalujem sa, stale v leginach idem s muzom vecer do obchodu aspon si mihalnice namalujem stracam pevny rezim.Robim milion veci a pracu odkladam, ale vzdy dokoncim nacas.Zacina sa mi to nepacit.Fungujete podla nejakeho rezimu?
Nechybaju vam kolegovia, klebety spolocna kava?Spat do kancelarie nechcem ist len asi potrebujem nad sebou bic😒
Ježiš, mega zvládam homeoffice.. keby som mohla tak by som už robila le furt z domu.. som oveľa viac produktívnejšia ako v office.. dokážem sa viac sustrediť..nerozptylujem sa a nikto ma nekontroluje ako napr v office kde je človek viac pod drobnohladom
Teraz som síce na RD, ale pred tým som robila HO cca 2 roky... Časť z toho bolo vynutene (covid) a časť z vlastnej vôle... Lebo mne sa páčilo chodiť do officu, ked chodili takmer všetci.. to malo aj zmysel, socializácia, obed, vzajomna pomoc s pracou atd.. ale keď sa uvoľnili opatrenia už sa 80percent mojich kolegov do práce nevratilo, lebo zistili že im to viac vyhovuje z domu.... Takže už ani nebolo kvôli komu chodiť do roboty, akurát som zabila hodinu cestou, domov prišla pred 6 a zabitý deň... Tak som si aj ja zvykla doma, aspoň som stihla popri Tom upratat a nebola som zanedbana, lebo poobede som zvykla mať aktivity, kvôli ktorým som sa musela dať dokopy ;)
No ja si toto neviem predstavit ako sa poznam tiez by som nemala rezim, nedokopala by som sa vstat a vychystat ako do prace, v tomto som po pravde flakas, ja pottrebujem mat proste pevny rezim, musim mat hodinu kedy kde mam byt aby som sa vedela nastavit.
Mne plný HO nevyhovoval. Chýbala mi káva a pokecat s kolegyňami, pekne sa obliecť, dat si voňavku, upraviť si vlasy a tak. Najviac mi vyhovoval kolotoč t.z. 3 dní v offfice a dva dni doma. Teraz sme sa vrátili do normálneho režimu a mame 3dni HO mesačne. Keď už robím 5dni v kancli tak mam dosť, ono ten jeden deň pomôže ze si popri práci aj čo to okolo domácnosti porobím, to myslím len práčku a povesam a čosi uvarím. Ja mam prácu že musím byť k dispozícii a reagovať cez teams, keď sa niekto niečo pýta a tak, ja si robotu moc nemôžem preložiť na večer a pravdupovediac ani nechcem. Už keď mám deti a manžela doma tak končím s prácou.
Ja mám plny HO už viac ako 2 roky a plne mi to vyhovuje a iank by som to ani nechcela, hlavne čo sa týka úspory času, kedže bývam pri SC a ranná premávka do BA by bola neznesiteľná. Doma som aj napriek tomu upravená, umývam si vlasy a pouzivam samozrejme aj parfum. Do office nechodím aj z dôvodu, že cely môj tím sidli v Prahe, takze by mi to bolo v podstate nanič 😀

Keby nam zrusili HO, davam v momente vypoved a hladam uz len pracu na HO, max. jeden den v tyzdni som ochotna byt v kancelarii, ako to mam aj teraz. Pre mna je to neskutocny benefit - velmi velka uspora casu - nielen pri presune - ale aj v praci samotnej - doma urobim viac. V praci tie "spolocenskejsie" kolegyne sa az tak trasu za vykecavanim (a klebetenim), zdrzuju ma. S kym sa tuzim porozpravat sukromne, s tym sa aj mimo prace stretnem na kavicke, pri vinku, alebo si zavolame vecer, na to nema sluzit pracovny cas. Nehovorim uz o tom, ze mi HO ulahcuje rodinny zivot - ako uz bolo spominane - logistika s dietatom, varenie obeda, nalozenie pracky... Nemusim dobehnut vecer s vyplazenym jazykom domov s tym, ze nic nie je porobene. Disciplinu si ustrazim velmi jednoducho - ak nerobim dostatocne, hned to vidno, ziadne zasivanie sa doma mi neprejde. Co sa tyka upravy zovnajska - to uz je na kazdom ako si zariadi (ale je fajn napr. nezatazovat plet kazdy den make-upom/ licidlami pripadne nevymyslat kazdy den extra, co si obliect - nemusim ani tolko investovat do satnika atd.). Ja v HO vidim len same pozitiva.