icon

Ako zvládate home office?

16. mar 2023

ked porovnate cas kedy ste chodili do prace s pracou z domu co sa zmenilo?Co vam viac vyhovovalo?
ja som sa stala taka suchta neumyvam si tolko vlasy, nenamalujem sa, stale v leginach idem s muzom vecer do obchodu aspon si mihalnice namalujem stracam pevny rezim.Robim milion veci a pracu odkladam, ale vzdy dokoncim nacas.Zacina sa mi to nepacit.Fungujete podla nejakeho rezimu?
Nechybaju vam kolegovia, klebety spolocna kava?Spat do kancelarie nechcem ist len asi potrebujem nad sebou bic😒

Strana
z2
luuubik
16. mar 2023

Keby nam zrusili HO, davam v momente vypoved a hladam uz len pracu na HO, max. jeden den v tyzdni som ochotna byt v kancelarii, ako to mam aj teraz. Pre mna je to neskutocny benefit - velmi velka uspora casu - nielen pri presune - ale aj v praci samotnej - doma urobim viac. V praci tie "spolocenskejsie" kolegyne sa az tak trasu za vykecavanim (a klebetenim), zdrzuju ma. S kym sa tuzim porozpravat sukromne, s tym sa aj mimo prace stretnem na kavicke, pri vinku, alebo si zavolame vecer, na to nema sluzit pracovny cas. Nehovorim uz o tom, ze mi HO ulahcuje rodinny zivot - ako uz bolo spominane - logistika s dietatom, varenie obeda, nalozenie pracky... Nemusim dobehnut vecer s vyplazenym jazykom domov s tym, ze nic nie je porobene. Disciplinu si ustrazim velmi jednoducho - ak nerobim dostatocne, hned to vidno, ziadne zasivanie sa doma mi neprejde. Co sa tyka upravy zovnajska - to uz je na kazdom ako si zariadi (ale je fajn napr. nezatazovat plet kazdy den make-upom/ licidlami pripadne nevymyslat kazdy den extra, co si obliect - nemusim ani tolko investovat do satnika atd.). Ja v HO vidim len same pozitiva.

mandzula
16. mar 2023

@elizita toto ako ked o mne pises s tym oknom - sedim k nemu chrbtom a aj tak som dnes uz 3x bola v parku pred domom a prd som spravila.😀

bibcabi
16. mar 2023
Používateľ bibcabi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od bibcabi.

Ježiš, mega zvládam homeoffice.. keby som mohla tak by som už robila le furt z domu.. som oveľa viac produktívnejšia ako v office.. dokážem sa viac sustrediť..nerozptylujem sa a nikto ma nekontroluje ako napr v office kde je človek viac pod drobnohladom

zuzkapap
16. mar 2023

Teraz som síce na RD, ale pred tým som robila HO cca 2 roky... Časť z toho bolo vynutene (covid) a časť z vlastnej vôle... Lebo mne sa páčilo chodiť do officu, ked chodili takmer všetci.. to malo aj zmysel, socializácia, obed, vzajomna pomoc s pracou atd.. ale keď sa uvoľnili opatrenia už sa 80percent mojich kolegov do práce nevratilo, lebo zistili že im to viac vyhovuje z domu.... Takže už ani nebolo kvôli komu chodiť do roboty, akurát som zabila hodinu cestou, domov prišla pred 6 a zabitý deň... Tak som si aj ja zvykla doma, aspoň som stihla popri Tom upratat a nebola som zanedbana, lebo poobede som zvykla mať aktivity, kvôli ktorým som sa musela dať dokopy ;)

kamlicek
16. mar 2023

No ja si toto neviem predstavit ako sa poznam tiez by som nemala rezim, nedokopala by som sa vstat a vychystat ako do prace, v tomto som po pravde flakas, ja pottrebujem mat proste pevny rezim, musim mat hodinu kedy kde mam byt aby som sa vedela nastavit.

ivana11155
16. mar 2023

Mne plný HO nevyhovoval. Chýbala mi káva a pokecat s kolegyňami, pekne sa obliecť, dat si voňavku, upraviť si vlasy a tak. Najviac mi vyhovoval kolotoč t.z. 3 dní v offfice a dva dni doma. Teraz sme sa vrátili do normálneho režimu a mame 3dni HO mesačne. Keď už robím 5dni v kancli tak mam dosť, ono ten jeden deň pomôže ze si popri práci aj čo to okolo domácnosti porobím, to myslím len práčku a povesam a čosi uvarím. Ja mam prácu že musím byť k dispozícii a reagovať cez teams, keď sa niekto niečo pýta a tak, ja si robotu moc nemôžem preložiť na večer a pravdupovediac ani nechcem. Už keď mám deti a manžela doma tak končím s prácou.

lenka1231
16. mar 2023

Ja mám plny HO už viac ako 2 roky a plne mi to vyhovuje a iank by som to ani nechcela, hlavne čo sa týka úspory času, kedže bývam pri SC a ranná premávka do BA by bola neznesiteľná. Doma som aj napriek tomu upravená, umývam si vlasy a pouzivam samozrejme aj parfum. Do office nechodím aj z dôvodu, že cely môj tím sidli v Prahe, takze by mi to bolo v podstate nanič 😀

Strana
z2