icon

Ako zvládate prácu, keď máte psychickú poruchu?

Včera o 11:16

Pracujete niektoré ktoré máte psychickú diagnózu nejakú? Dokážete pracovať? Ako to zvládate?

pribinak
Včera o 11:32

Samozrejme, že aj ľudia s psychickými poruchami pracujú, pracujú ak schizofrenici

Zalezi od stavu, typu diagnózy, typu prace a pod

hopatko
Včera o 11:37

Samozrejme, poznam pracujucich schizofrenikov maniodepresivnych autistov atd. uspesnych ludi.

anonym_52b9c4
Včera o 11:48

@anonym_autor nie, nedokazem, mam OCD depresie a uzkostne stavy. Hladam si nieco, kde nemusis vsetko stale kontrolovat. nedokazem tak normalne pracovat.

anonym_3c4ddc
Včera o 11:54

Pracovala som ked som mala uzkosti, agorafobiu a OCD. Dneska uz som viac menej vyliecena, pracujem ale inde lebo praca neprospievala mojim stavom.

anonym_52b9c4
Včera o 11:55
@anonym_3c4ddc

Pracovala som ked som mala uzkosti, agorafobiu a OCD. Dneska uz som viac menej vyliecena, pracujem ale inde lebo praca neprospievala mojim stavom.

@anonym_3c4ddc ako si prekonala ocd?

anonym_d78b3d
Včera o 11:56
@anonym_3c4ddc

@anonym_3c4ddc prosím ako si prekonala agorafobiu?

anonym_3c4ddc
Včera o 11:59
@anonym_d78b3d

@anonym_3c4ddc prosím ako si prekonala agorafobiu?

@anonym_52b9c4
@anonym_d78b3d
Neviem co pomohlo na co ale chodim pravidelne k psychologovi, vynechala som sladkosti, lepok a kofein. Pravidelne meditujem, chodim behat, snazim sa udrzovat v klude. U mna stavy horsila aj ta konkretna praca. Lieky som nebrala.

mimirka32
Včera o 14:49

@anonym_autor ano, v pohode pracujem

euka210
Včera o 17:32

@anonym_autor to je tak vseobecny pojem, od depresie az po tazke diagnozy. Niekto zvlada pracovat, niekto nie.
Ja zvladam na polovicny uvazok lahku pracu, ale niekedy je aj to tazke.

anonym_837be6
Včera o 17:44

Nevladam, niekedy mam obdobia,ako teraz,ze mi je uz 3 tyzdne denne zle - doma,v praci,vsade. Zatnem zuby a fungujem,co mam ine robit? Lieky uzivam,aj som vyskusala rozne,nesadli mi,alebo nezabrali. Takze tie co mam funguju aspon spolovice.

anonym_a6c707
Včera o 17:56

@anonym_autor Zvladala som ale tazko, bol to boj. OCD, depresia, k tomu boli pridruzene psychosomaticke problemy. Nestihala som nikdy na cas do prace, dobehla som s vypatim sil. Mala som nervy, smutok, az do placu mi bolo, hlavne zrana a doobedu, ked bol cely den predo mnou. Stav mi zhorsoval trochu kolektiv ale aj samotna praca, narocna na psychiku, kde treba vsetko neustale kontrolovat, chyby su nepripustne. Dala som vypoved, aby som si trochu vydychla a dala sa dokopy zdravotne. Ale skor ci neskor budem musiet nastupit spat, len do inej prace, dufam, ze aspon trochu lepsej.

anonym_ae3c71
Včera o 19:36

Ja mam úzkostné stavy. Po dobre nasadených AD, pri dobrej životospráve a zvolení vhodnej práce nemám problém. Každopádne nie všetci zamestnávatelia/ profesie sú vhodné. Treba nájsť kompromis - určite nie sektor / pozíciu, ktorá človeka zničí ( právo, zdravotníctvo atď.). Neziskovky, úrady, menšie firmy. A radšej za menej ako mať o 200 brutto viac, ale nezastaviť sa na 4 minúty v práci.