Ako zvládate prácu pickerky?
Sú tu ženy ktoré pracujú alebo pracovali ako pickerky?
Ako sa to dá zvládať?
Neviem či všade je to tak alebo len my máme tak blbý systém ale nezvládam to.
Máme 9 poschodí, na každom sú čísla od 1 do 80 a každé číslo má písmeno od A po V.
Teda nahodí vám tovar
9té poschodie, číslo 78, písmeno G, rad 6 a polica 5. Tam máte krabicu a nájsť v nej daný tovar.
Potom vás na ďalšie prehodí poschodie 1,číslo 1,písmeno V, rad 2 a polica 3. Zase tam je krabica kde je veľa tovaru a treba medzi nimi nájsť tovar s rovnakým kódom ako máte na scenery.
Norma je 70 pickov za hodinu ale sťahuje vám za čas.
Takže ak ja mám 100 pickov za hodinu ale medzi 2 pickmi mám napr 2min. tak mi odráta a mám len 70 pickov. Zase ak mi trvá kým prejdem na iné poschodie a nájdem druhý tovar, znova medzi pickmi mám 2min tak zase mi to odráta a mám len 40 napr.
Zbytočne sa naháňam, nohy mám opuchnuté, krvavé. Mám len 30 - 40 pickov za hodinu, mala by som i viac ale odrátava mi zas čas.
@liusa82 a ešte ti chcem aj dopísať,že ja mám neskutočne fantastický vzťah s mamou.
Či si jedináčik alebo nie,nevidím súvis,to so zavistou si si mohla odpustiť,nemám ani tebe,ani nikomu čo závidieť.
Závisť nepatri do môjho života,si na zlej adrese
Proste ide o to,že zarábas,nauc sa hospodáriť s peniazmi... A proste ťahať všetko len z výplaty rodičov nie je fér z môjho pohľadu.
A na zaver- ja som sa z pohľadu ekonomického v rodine mala ako V BAVLNKE,takže ani to s tým nemá súvis😂
@liusa82 a ty máš nejak právo hovoriť mne "neozyvaj sa?"
Doma rodičom tak hovor,nejak sa zahrievas,sa mi zdá.
S kritizovanim iných rodín,kde sa so samozrejmosťou prispieva na chod domácnosti ti nevyšlo
Začala si bluznit o závisti a zase mimo nejak
Tak ukazujes ako sa vieš pekne vyjadrovať?
Mizerne
@evamarek77 no normálne..život ho nauči aj bez prispievania platiť čo treba ked sa osamostatní.. čo to s tým má?Ja ako píšem vyššie som doma nič platiť nemusela a finančnú gramotnosť si dovolím tvrdiť mam normálnu.Aj si doprajem aj ušetrím.A to mi dokonca naši nedávali ani vreckové nikdy na naučenie hospodárenia..čo som potrebovala to kúpili.
@liusa82 financna gramotnost priamo sivisi aj s tym, ze ak nieco spotrebuvam, zaplatim si to 😉
@evamarek77 Presne ja som jedináčik a hneď ako som začala zarábať som začala platiť za energie, vodu , smeti + som kupovala potraviny. A len som pozerala ked mi niekto povedal, že veď Tebe je dobre u mamy, všetko zaplatí, že o čom to tí ľudia rozprávajú a veru som mala kolegyňu, u ktorej bývala dcéra s mužom a 2 deťmi a neplatili nič. Tak to už je vrchol podľa mňa.
Ale zase keby moje dieťa nezarábalo trebás pár mesiacov, že si hľadá novú prácu, určite od neho nepýtam peniaze. Ale tiež mi príde nefér, nedať rodičom nič keď zarába.
A čo s a týka práce, treba ju vymeniť keď sú takéto nároky. To im nevadí, že im tam ľudia vydržia pár mesiacov?
@evamarek77 Ja som sa tomu veľmi čudovala. Ale keď išla do dôchodku už jej začali platiť, lebo to sa tak nedá donekonečna. Mňa by ani netrklo, že nič neplatím. Ale zase aby mala dcéra u mňa dlh za to, že tri mesiace nerobila, to by som jej nespravila.
@evamarek77 Ony boli dvaja, muž bol na dôchodku a ona ešte robila.
Každý to má inak nastavené, moja mama bola vdova, ja som platila hneď polovicu na energie + oblečenie, dovolenky a veci pre mňa samozrejme, že som si platila sama.
@joannita prečo by mal byť z toho "dietata" veľký prizivnik?? Len kvoli neplateniu u rodičov?? Ked pôjde do vlastného napr. podnájmu, tak vtedy bude musieť platiť a naučí sa aj ako tak hospodáriť s peniazmi. Momentálne taktiež nič neplatím, ani jeho dcera ( co sa tyka domu ), lebo priatel si to vyslovene nepraje.
@bessie12 je to zaklad nejakej slusnosti, ze ked zarabam a byvam niekde, tak platim energie a naklady. Aj ked byvam u rodiny, rodicov.
Argument ze ten dotycny si to nepraje neobstoji, ja by som mu to proste poslala / polozila na stol a neustupila.
Hanbila by som sa ako pes, citila by som sa nemozne a neschopne keby som sa v dospelosti, a aj napriek mojmu zarobku, nechala zivit kymkolvek.
Áno mate blbý systém. My nemáme poschodia síce, ale na hľadanie tovaru systém iný. Nam objednane položky zoradi podľa pozicii, žiadne boxy kde treba hrabat, čiže tovar sa zbiera štýlom z jednej strany skladu k druhej. Pozerala som tieto "boxové sklady", to tak pre robota a aj to by som o rozum prišla čakať na to.
Ak sa dá nájdi si inú prácu čokoľvek obchod, upratovanie pre niečo tam tí ľudia nezostávajú dlho
@liusa82 ty si uplne mimo. Nikto nezavidi. A to ci su rodicia dobri alebo nie nie je postavene na tom, ci od svojho dospeleho dietata pozaduju aby sa podielalo na hradeni nakladov na domacnost. To v ziadnom pripade. Dobri rodicia naucia dieta v zivote sa obracat, starat sa o seba, byt zodpovedny. A k tomu patri aj to, ze nevyuzivam ich dobroprajnost.
@elizabet173 tak ja som tiez prestriedala vela prac. Iba v jednej som bola niekolko rokov. Ale to som uz bola za hranicami. Pri mamine som bola do mojej 23ky. Vcera som mamine spomenula tuto temu a povedala, ze odo mna by nikdy nepytala peniaze za to, ze by som s nou byvala. Jedine vtedy, keby bola bez prijmu. Priatel taktiez nechce, aby som co i len cent mu za to dala. Ked sme boli na nakupoch, tak "musel" mi dolozit, lebo som nevychadazala s peniazmi a potom, ked som mu ich chcela vratit, tak to razantne odmietol. On tiez platil rodicom, ale boli bez prijmu, tak vtedy musel platit. U mna to bolo podobne. Mamina bez prace, tak som platila vsetko, ale odkedy je na dochodku, tak za byt plati ona.
Malo by to byt na vzajomnej dohode oboch stran. Nadavat "detom", ze su darmozraci a neviem co este alebo im vytvarat dlhy ako to ma autorka temy, tak to mi uz pride riadne cez.
este vydrz tento mesiac, splat im tych 400€ a potom si hladaj novu pracu
@viestta čo by som bola mimo..proste naši mali peniaze vždy.A ked nechceli tak nechceli.Ale fakt to tu kole oči ako niektoré závidia.To sa nedá ani čítať.Radšej sa nevyjadrovať škoda slov.Závidia niektoré aj nos medzi očami.Keby im to rodičia navrhnú ani oni by neplatili to sa môžem aj staviť ..to len tu zo seba podaktoré robia velké macherky🙂 Vidno to hned ako sa urazia a zautočia vid vyššie🙂 A to som ešte ani nepovedala že mi rodičia dali zadarmo dom takže nemám starosti s hypo..to už ma tu roznesú rovno na kopytách priživničku jednu čo zneuživa dobro rodičov..tak sa radšej vzdialim...😀
@liusa82 kto konkretne ti z tychto komentarov zavidel? Ja bud neviem citat alebo ty vidis to co chces.
Dobre nechceli, nedavala si im peniaze. Ake to ste vy. V inych rodinach je bezne, ze dospele zarabajuce deti prispievaju na chod domacnosti. Nielen financne ale sa na tom chode podielaju aj pracou. Full servis v bezplatnom mama hoteli mi nepride uplne v pohode. Mne to pride ako zneuzivanie rodicov.
Čo je nepochopiteľné na tom že dieťa ktoré pracuje má prispievať na spoločnú domácnosť pokiaľ ešte býva s rodičmi? Pokiaľ som študovala tak som neplatila. Akonáhle som sa zamestnala s bývalá ešte rok s našimi, platila som im tuším 100e mesačne. Uplne normálne pre mňa. Ani by mi nenapadlo že nebudem prispievať keď začnem pracovať. 😃

Ahoj, ja som to vydržala robiť v ale v Holandsku 5 týždňov (predpokladám že za úplne iné peniaze) a naozaj, tak ako píšeš bola to makacka. "Museli" sme dodržiavať normy a keď si meškala hneď nabehol mamager že musíš pridať, alebo sa pýtal kde je problém. Určite to nie je práca pre každého, ak to nezvladas, máš len dve možnosti. Zatnut sa, byť sústredená a vizuálne si v hlave dopredu prehrať kde sa dané miesto približne nachádza, alebo zmeniť prácu, aj na úkor toho že budeš nejaký čas dlhovať peniaze.