icon

Ako zvládnuť návrat do práce po dovolenke?

pe_mi
3. feb 2025

Ahojte žienky, chcem sa spýtať ,ako dobiehate, keď beriete OČR/dovolenky ,ale také že týždeň, dva.
Moja pozícia asistentky nie je nikým zastupiteľná, čiže keď prídem po dvoch týždňoch do roboty je to na zblaznenie.
Podklady k fakturaciam, dodatky ,e-maily , vyberove konania, veľa zákonných termínov a veci,ktoré sa musia odovzdať.
Neviem na to nabehnúť po voľne, všetko sa mi kopí.
Práca ako taká ma baví, ale toto,že ma nemá kto zastúpiť má zožiera..
Neviem to dobehnúť, tlačim to pred sebou a mám veľa zameškaneho
Nemám chuť si brať ani dovolenku,keď viem ,čo ma čaká.
Rozmýšľam o zmene práce ,len zase časovo vyhovuje kvôli deťom, kolektív výborný ,náplň ma baví, prácu som hľadala fakt dlho..zase sa bojím,že budem doma hľadať a budem sa cítiť menejcenná, lebo chcem aj prácu,ktorá ma baví.
Hľadať firmu,kde je viac asistentiek?

lejla77
3. feb 2025

Pytaj si home office

pe_mi
autor
3. feb 2025

@lejla77 HO nie je možný v našej firme

muchotrafka298
3. feb 2025

Firma s viac asistentkami nie je vyhra, lebo nikde nie je napisane, ze tam bude ta zastupitelnost. Ja som v takej pracovala, bolo nas tam 5 a kazda mala presne rozdelene co robi. Ked vypadla, tak sa urobili najnutnejsie veci, vzala to tak, co mala vtedy najmenej. Mam znamu co tak robi a ked si berie dovolenku, tak jej agenda je rozdelovana uplne presne medzi ostatne asistentky s tym, ze je jasne dane, co kto kedy urobi miesto nej. Je to ale velky korporat.
Ja pracujem na pozicii, kde tiez nie je zastupitelnost. Par dni veci postoja, co je urgentne poriesim cez mobil, emaily pozeram raz za den /ked mam dovolenku/. A co je nutne urobit, poslem dalej na vybavenie inym kolegom. Cez dovolenku nepracujem, ale toto pozriem, ja preto, aby nahodou neostalo nieco visiet a aby nebol eventualny pruser. Inac sa to neda. Lebo ked si vezms napriklad brigadnika na zastupovanie, viacej skody spravi ako osohu /vlastna skusenost/.

mimachicha
3. feb 2025

@pe_mi len taky postreh k tomu, ze homeoffice nie je mozny u vas alebo v inych firmach…toto mi pride take nepochopitelne…ani u nas nebol mozny. Teda hlavne pred covidom. Lebo manazeri si myslia, ze realne robis iba v praci “pod dozorom”. A po covide zrazu sa da. (Lebo vtedy sa inak nedalo) A paradoxne ten clovek urobi z kludu domova ovela viac ako ked je v praci v open space kde ho rusia ini telefonatmi. Emaily a chystanie vyberiek by clovek s kludom mohol robit aj z domu…🤔

pe_mi
autor
3. feb 2025

@mimachicha tak ťažko,ja mám na to svoj pohľad.len vedenie

lejla77
3. feb 2025

Presne tak, u nas sa home officom poriesilo vela, ale teda sme uz 2

melanta
4. feb 2025

@pe_mi nemáte HO a nechcú ho dávať. To je v poriadku. Ja osobne ani nie som veľký zástanca HO pri takýchto pozíciách. Navrhuj HO iba v čase, keď máš ísť na OČR. Navrhni, že buď OČR alebo ti umožnia HO na tie dni. Aj pre nich bude predsa výhodnejšie, ak ti poskytnú HO a budeš robiť, ako keď ostaneš doma a nebudeš k dispozícii. Samozrejme za predpokladu, že dieťa bude choré tak, že budeš schopná pracovať.

muchotrafka298
4. feb 2025

@pe_mi pri tomto druhu prace ako je asistentka alebo recepcna nie je ten home office ani mozny. Lebo ked mas na starosti postu, ktoru tam mas fyzicky, ze ju vyberas, odnasas na postu, vitanie navstev, starostlivost o cistotu pracoviska a podobne veci, tak to nemozes proste robit z domu. Toto vyzaduje, aby ten clovek tam fyzicky bol pritomny. Zmluvy, vyberovane konania,emaily mozes riesit aj z domu.

mimachicha
4. feb 2025

@pe_mi jasne jasne, uplne ti rozumiem. 👍

tiffany18
4. feb 2025

Skús ešte raz poprosiť o ten homeoffice, hlavne čo sa týka toho čo vieš spraviť cez notebook. Ja robim tiež asistentku, aj poštu mám na starosti, rôzne termíny musím dodržať a napr. teraz som doma chorá a robím z domu, inak by mi nemal kto pomôcť. Každý má dosť svojej roboty. U nás chvalabohu už skoro každý robí homeoffice, hlavne po covide. Je to oveľa lepšie. Bývalá kolegyňa nemala zastupovanie tak jej veci stáli ak bola mimo kanclu alebo na dovolenke.