Ako zvládnuť návrat do práce po materskej?
Ahojte,skončila mi materská dovolenka,čerpám ešte mesiac a pol dovolenky a nastupujem do práce na 70% uvazok. Kvôli finančnej situácii nie je možné ostať na RD. Ako ste to zvládli tie,ktoré ste tak skoro nastúpili do práce?nemali ste pocit ľútosti/viny? Ako ste zvládali domácnosť/práca pri tak malom dieťati?
@domcavesel este som oficialne na dovolenke,cize este som nenastupila,budem sa snazit vybojovat si aj HO,kedze vela veci sa v praci za ten cas zmenili. Stale mam obavy,ze co to bude,ale mas to super,ze budes pracovat z domu.
Dobrý večer, dámy,
ako ste to napokon zvládli? Mňa čaká nástup do práce v auguste, malý bude mať 6 mesiacov a idem na 4h (našťastie HO) ale bojím sa, že pri ňom nebude možné sa sústrediť. Už teraz mám výčitky svedomia či sa nebude cítiť odstrčený. Kvôli financiám sa ale inak nedá 😮💨
Dobrý večer, dámy,
ako ste to napokon zvládli? Mňa čaká nástup do práce v auguste, malý bude mať 6 mesiacov a idem na 4h (našťastie HO) ale bojím sa, že pri ňom nebude možné sa sústrediť. Už teraz mám výčitky svedomia či sa nebude cítiť odstrčený. Kvôli financiám sa ale inak nedá 😮💨
@23martina11 ahoj ja tiež pracujem už druhý mesiac z domu, pracujem v advokátskej kancelárii. Ale som zatiaľ len na dohodu, robím cca 2 hod denne, niekedy viac niekedy menej, proste podľa práce. Ale poviem ti, neviem si predstaviť robiť pravidelne každý deň 4 hod, malý má 8,5 mesiaca a začal sa všade stavať, štvornožkovať a je to masaker. Budem úprimná, neviem aké máš dieťa ty ale náš teda neposedí. Veľmi zle sa mi pracuje ale tiež kvôli financiám musím. Od októbra chcem pracovať ale tiež na skrátený, teda 4 hod denne. Verím že dovtedy už to bude lepšie.
Ahoj,ja momentálne chodím aj do práce a aj HO a aj dovolenka,striedam to,zatiaľ som bola najviac 5 hodín od malej,ale zvládla to super s tatom. Určite do jej 1 roka (teraz má 10 mesiacov) planujem čo najmenej byť v práci,mám celkom dosť dovolenky. Toho týždňa som mala HO a poviem Ti,je to dosť náročné,keďže všade lezie,stvornozkuje,zároveň chce byť aj na rukách a pozerať,že čo sa robí. Čiže HO je extrémne narocny,skôr mi vyhovuje,keď je s ňou chlap doma a ja idem do práce (ešte kojim,tak zároveň využívam polhodinovú kojaciu pauzu).

@dexemposupoplex ahoj, ako to zvládaš ? Som v rovnakej situácii, malý má 6 mesiacov a čoskoro začnem pracovať. Prácu mám v kancelárii a môžem pracovať aj z domu, ale stále mám z toho strach.