Ako zvládnuť návrat do práce po rodičovskej dovolenke?
Prosim zeny ako zvladate domacnost, varenie a deti?
Som 2,5roka doma na rodicovskej, dnes som bola na pohovore, hned ma aj prijali, a ja od sameho dojatia, uzasu som to prijala.
Nastupujem uz vo stvrtok.
Ako to ja zvladnem? Dieta zaniest do skolky, ja do prace a po praci ist po dieta. A este aj varit mi treba aby sme mali co jest.
Ja to asi nedam, az teraz som si to uvedomila co sa vlastne stalo a ze ,,dovolenka,, naozaj skoncila.
@anonym_autor ty si 2, 5roka na rD a uz ta prijali? mnohe mame rok problen najst pracu.
@anonym_autor das to ako davaju desattisice inych mam. Chvilu budes z toho vyvalena, lebo zistis, ze vsetko nestihas a ani to co stihas nestihas tak ako by si chcela, tak budes robit len to co stihas a tak ako stihas. Potom sa naucis najprv robit dolezite, potom to nedolezite a posledna faza bude, ked to nedolezite prestanes robit uplne a zistis, ze ti to ani nechyba
@viestta ...............................dalsie 10 000 ce maju problem tu pracu vobec najst.......
@anonym_90f775 o tych nepisem. Pisem o zamestnanych matkach malych deti. To bolo zadanie. Ako to zvladat.
tak ako to zvlada dalsich neviem kolko prijatych stastnych.
s unavou. ktora sa neskor vyrovna inemu pozitku
Zvladnes, hoc budes casro padat na " hubu" ale das to. A ak manzel "pomoze", ak mas mamku/ babku/ sestru...v poistke budes to mat jednoduchsie. Ja hovorim doma ze okolnosti a situacia sa doma zmenila( uz chodim do prace) tak sa menia aj standardy. Niekedy mame suchu veceru( predtym takmer nikdy, niekedy rano hladame ciste ponozky, niekedy nam kypi z umyvadla riad, niekedy je prazdne chladnicka......vsetko sa da prezit. A ak budes mat stastie na fajn pracu, mzdu a kolektiv tak radost chodit do prace. Ja teda rada chodim, aj ked som casto unavena ale do prace sa tesim, a aj domov z prace🤪
tak ako to zvlada dalsich neviem kolko prijatych stastnych.
s unavou. ktora sa neskor vyrovna inemu pozitku
@anonym_90f775 ja chapem tvoju frustraciu z toho, ze si nevies najst robotu, bola som v podobnej situacii pred rokmi. Ale zas na druhej strane dopraj tym, ktore ju nasli ten zahul, ktory ich caka. Nebudu to mat jednoduche, netreba im zavidiet a ani ich zhadzovat kvoli tomu, ze mali viac stastia ako ty. Ja ti prajem len to aby si coskoro riesila to iste. Uprimne ti to prajem.
@anonym_autor a to ťa ešte pristraším viac, zlatá škôlka
Keď budeš mať školáka , to ešte len budú lufty
Po škôlke je ozaj doma fraaaj
Dáš to, budeš ako zduta koza možno, ale prispôsobíte sa všetci
@anonym_90f775 ja chapem tvoju frustraciu z toho, ze si nevies najst robotu, bola som v podobnej situacii pred rokmi. Ale zas na druhej strane dopraj tym, ktore ju nasli ten zahul, ktory ich caka. Nebudu to mat jednoduche, netreba im zavidiet a ani ich zhadzovat kvoli tomu, ze mali viac stastia ako ty. Ja ti prajem len to aby si coskoro riesila to iste. Uprimne ti to prajem.
@viestta nezavidim a nech holke sa zadari. nikde nepisem o tom ze jej nedoprajem. je to narocne, ja som nastupila po 3 roku.
@anonym_autor Si matka samoživiteľka?
Vsak ako kazda
A este kolke maju viac deti
Alebo si sama na dieta a preto to mas tazsie ?
@anonym_autor ty si 2, 5roka na rD a uz ta prijali? mnohe mame rok problen najst pracu.
@anonym_90f775 ano, motyka vystrelila. Ja som to tu aj pisala v jednej diskusii, ze nikto ale nikto sa mi neozyva.
@anonym_autor Si matka samoživiteľka?
@chrobak7 nie mam muza. Ale proste po 2,5 roku zas nabehnut do kolotoca praca, domacnost a k tomu este male dieta. Kde si nemozem len tak sadnut a vylozit nohy ked pridem z prace.
Mám 2 deti -prácu-domácnosť -vysokú školu -muža dlhodobo v zahraničí a zvládam to .Ak sa chce tak sa všetko dá ❤️
@chrobak7 nie mam muza. Ale proste po 2,5 roku zas nabehnut do kolotoca praca, domacnost a k tomu este male dieta. Kde si nemozem len tak sadnut a vylozit nohy ked pridem z prace.
@anonym_autor s mužom to hravo zvládnete dvaja. Sú aj matky, ktoré sú na všetko samé a veľakrát nie len na jedno dieťa
@anonym_autor mala som 2 deti a ex sa na nás vykašlal, do dnes neviem ako som dávala školku s 2 deťmi, prácu, domácnosť. Keď nieje na výber, zvykneme na všetko
@anonym_autor nerozumiem, KOMU chceš variť? deti sa vystravujú v zariadeniach, ty v práci. celý deň budeš preč - iné myšlienky. zanesenie a prinesenie detí si podeľ s mužom, aj on je rodičom, predpokladám. a zvyšok zvládneš. keď večer upracete hračky, ráno odídete, prídete domov do uprataného. deti dostanú olovrant, čiže ti ostáva nejaká ľahká večera a hajde spať. to boli krásne časy po rodičovskej u mňa... a to som fakt zvládala sama, lebo ex nikdy na nič "nemal čas". ani na dieťa. dodnes nemá..
@anonym_autor nerozumiem, KOMU chceš variť? deti sa vystravujú v zariadeniach, ty v práci. celý deň budeš preč - iné myšlienky. zanesenie a prinesenie detí si podeľ s mužom, aj on je rodičom, predpokladám. a zvyšok zvládneš. keď večer upracete hračky, ráno odídete, prídete domov do uprataného. deti dostanú olovrant, čiže ti ostáva nejaká ľahká večera a hajde spať. to boli krásne časy po rodičovskej u mňa... a to som fakt zvládala sama, lebo ex nikdy na nič "nemal čas". ani na dieťa. dodnes nemá..
@amdornik a co mame jest podla teba v praci? Odmietam davat minimalne 10eur za obed.
@amdornik mozno aj sebe? Ci len preto, ze nastupi do prace, tak uz nema mat normalny obed ?
@amdornik a co mame jest podla teba v praci? Odmietam davat minimalne 10eur za obed.
@anonym_autor dostaneš stravné lístky alebo teda finančnú náhradu. to je okolo 7 eur. alebo sa dá navariť na 2-3 dni, keď už. nemusíš vyvárať každý deň po práci. či naozaj musíš? ak teda iba pre seba...?
@anonym_autor treba pana manzela angazovat, je to aj jeho dieta, jeho domacnost. Doteraz si bola doma a on zarabal, ty si pracovala doma. Teraz budete obaja zarabat, tak musite obaja aj doma porobit co treba, neexistuje, ze on pride z prace, rozvali sa “unaveny” na gauc a ty budes lietat ako spinava handra okolo neho, dietata a domacnosti.
@anonym_90f775 pri každom dieťati som nastúpila do práce skorej, 20mes a 18mes. Vzdelávala som sa počas RD. Nikdy nebol problém, ak máte znalosti a zručnosti ktoré zamestnávateľia hladjú
@anonym_autor neboj sa, zvládneš. Drzím palce
@anonym_autor dostaneš stravné lístky alebo teda finančnú náhradu. to je okolo 7 eur. alebo sa dá navariť na 2-3 dni, keď už. nemusíš vyvárať každý deň po práci. či naozaj musíš? ak teda iba pre seba...?
@amdornik ano ale nemienim ich utracat za jedlo, ktore mi nechuti. A polku z neho vyhodim.
Muz obeduje doma, odmieta sa stravovat v praci lebo mu to nechuti.
@amdornik nezabudaj, ze na ten stravny listok si spravidla zamestnanec doplaca, nie je to cistych 7€ od zamestnavatela. Dieta ma obed v skolke, ale mas dalsich dvoch dospelych, ktori tiez potrebuju jest. A bud budes jest nekvalitne lowcost obedy aby si sa zmestila do budgetu, ktory ti poskytuje zamestnavatel, alebo vyhodis extra par stoviek za obedy, alebo si proste navaris. Neviem, tebe mozno staci k obedu bageta z billy za 3€, ale niektori chceme normalne plnohodnotne jedlo a to za “gastrac” nekupis.
@amdornik ano ale nemienim ich utracat za jedlo, ktore mi nechuti. A polku z neho vyhodim.
Muz obeduje doma, odmieta sa stravovat v praci lebo mu to nechuti.
@anonym_autor super tak keď sa odmieta najesť v práci , nech začne variť doma autorka. Čo je na okrasu? Veď ste 2 a vôbec ale vôbec ale voooobec ma nezaujíma že on nemá čas lebo je unavený atď. Už budete seberovny a nikto není 24h denne v práci. Takže mu nadel úlohy a dala by som mu varenie. A keď nevie, naučí sa. Nemusí robiť sviečkovú.
Len aby autorkin strach nepramenil z toho, že má doma pána tvorstva, ktorý toho sám moc neurobí. Uz len to, že autorka musí chodiť pre dieťa a furt variť vraví, že panko to asi nerobí.
@anonym_autor preco sa vyjadrujes ako by di bola slobodna matka?
Muz nevie uvarit?
@kitycat muz chodi domov okolo 18-19tej a nikdy nevaril, a ked varil vsetko zaspinil, takze radsej nech sa v kuchyni nemota

@anonym_autor das to ako davaju desattisice inych mam. Chvilu budes z toho vyvalena, lebo zistis, ze vsetko nestihas a ani to co stihas nestihas tak ako by si chcela, tak budes robit len to co stihas a tak ako stihas. Potom sa naucis najprv robit dolezite, potom to nedolezite a posledna faza bude, ked to nedolezite prestanes robit uplne a zistis, ze ti to ani nechyba