icon

Ako zvládnuť prácu barmana efektívne?

filipjohns
30. dec 2024

Pekný deň. Pracujem momentálne v reštaurácii ktorá je spojená z barom. Mám pocit že nestíham. Problém je v tom že neustále mi hovoria že si mám najist v tom systém ale ako? Inak sa to rozpráva a inak koná..
Keď mám neskutočne množstvo objednávok musím riešiš tie no problém je v tom že ani nestíham hádzať veci do myčky a ešte si ich aj umývať. Aj keď ma tá práca baví mám pocit že mám dosť lebo neviem čo skôr.

adeladulova
30. dec 2024

Môj kolega v restike na menučkach vedel odniesť 4 polievky a 3 taniere naraz. Povedal mi ze keď nestíham, mam pridať.
No odpálil ma riadne a nasla som si kludnejsiu prácu za tie isté peniaze 🤣

bu_bu_bubak
30. dec 2024

Mozno mate podstav. Treba si realne zhodnotit ci sa to naozaj da zvladat. Take kolotoce z prace poznam aj ja.

Ja som toto zazil v poslednej praci. Najprv traja, potom dvaja pretoze videli, ze dosli masiny do roboty tak aj dvaja zvladnu a potom dosla nova sefka a zrazu bol clovek na cely rajon sam.

System si nemas len hladat ty sam. Ak je to rozbehnuta prevadzka tak snad nejaky system uz maju tak nech ti ukaze.

Moja osobna rada je aby si si nasiel lepsiu pracu pretoze ak ta nechaju plavat namiesto toho aby ti pomohli tak ta prevadzka zrejme nebude bohvieco.

To ti hovorim ako barman ktory si musi robit tiez vsetko sam. Od rezervacii cez cocktaily a napoje az po komplet restiku. Nenechaj na sebe lamat palicu.

Drz sa.

filipjohns
autor
30. dec 2024

@bu_bu_bubak A ako ste si našli v tom systém? Neviem chcem to robiť lebo ma to baví. Len keď sú objednávky tak sa mi zaplni priestor pri mycke a keď už sa snažím všetko nahádzať do myčky aspoň tak znovu objednávky a ešte k tomu to treba vynášať.

luccija
30. dec 2024

@filipjohns to je tak, keď robíš za 2.Opytaj sa tých, čo sú tam dlhsie

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
bu_bu_bubak
30. dec 2024

Kazda prevadzka je ina a z osobnej skusenosti ti mozem povedat, ze je to vec multitaskingu.

Musis si vediet zadelit ulohy a vediet stanovit priority. My sme u nas s kolegami sli v podstate do kolien pretoze to bol taky naval, ze sa to uz nedalo tahat.

Ty realne mozes nechat aj jedneho cloveka na prevadzke, ale pojde to na ukor kvality pretoze personal musi byt prisposobeny velkosti prevadzky.

Je mozne, ze ak si aj najdes system aj tak nebudes stihat pretoze prevadzka bude pod dimenzovana. Mozno mate zle nastavene standardy.

Nevzdavaj to, ale ak po case nepride zlepsenie tak skus inu prevadzku alebo iny job.

filipjohns
autor
30. dec 2024

@kittykat22 Na zmene je jeden čašník + barman a keď ešte príde brigádnik takže 3. A Je to v podstate v nákupnom centre. Zmestí sa tam veľa ľudí a ešte keď prídu naraz.

bu_bu_bubak
30. dec 2024

@filipjohns kolko je kapacita prevadzky a kolko rokov skusenosti maju vsetci zamestnanci?

filipjohns
autor
30. dec 2024

@bu_bu_bubak okolo 250ludi možno aj viac niesom si istý, niesom tam dlho. Ale väčšinou chodia tak že za deň príde aj 100+ ľudí no prídu príklad 19 ľudia 4 odídu a ďalší 7 prídu. Takže furt je to dokola to isté.

jesenzima
30. dec 2024

@filipjohns náplň umývačku, to máš rýchlo, daj umyť, kým umýva, chystaj objednávku ....

luccija
30. dec 2024

Po každom odneseni vlož veci do umývačky a, keď bude plná zapnes.Nedavaj to niekde mimo a až potom do umývačky.A počkajú...veď zase nebudes to nakladať 15 min hlavne si nerob stres

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
filipjohns
autor
30. dec 2024

@kittykat22 26 stolov

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
filipjohns
autor
30. dec 2024

@kittykat22 Pracujem na bare takže to nieje moja situácia napísal som že ako si zorganizovať určité veci ako Barman. Jediné čo ja robím je že spravím objednávky (nápoje) vynesiem ich. A tých objednávok je hrozne veľa + riešiš myčku ktorú nevieš kedy stíhať keďže tam máš po... pohárov fľašiek a ostatných veci ktoré musíš nahádzať a potom ich kulirovat. Sme tam 3. Čašnik + brigádnik ako čašnik a barman. No je to hrozne fakt.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
31. dec 2024

@filipjohns
zmeň pracu za hotel, reštauráciu a uvidíš, ci budeš zvládať. Ked to ini 3 kolegovia zvládajú a ty nie, nie si vhodný kandidát za barmana. Ja by som to nerobila ani za zlaté prasa, presne práca barmana je pre mňa masaker. Mna proste vytaca, ze na jeden blby drink potrebujem 3 rôzne flase, xy pohybov rokami no nie!
Robila som raňajkovať čašníčku sama pre 50 - 60 ludi - okrem nakrájaných studených mys som chystala všetko sama, aj hektolitrov filtrovať kávy, piekla som pečivo, brala zo stolov, doplnila myšky. Nedaj Boh ak došli a musela som ešte aj krájať salámy alebo si poobjednavali vajcia na rôzne spôsoby 🤯. Po raňajkách som musela všetko upratat - stoly, potraviny, riady umyť v umývačke, polirovat pribor a prostriedky na obedy.
Masaker - dobrý mesiac mi to trvalo a sefka bola zo mňa na prášky. Na konci sezóny mi povedala, ze ma veľmi rada uvidi aj nabudúce. Dali sa to zvládnuť aj stihnúť. Ale teda, multitasking, organizácia a hlavne prestala som s nabkami vykecavat. Proste na to nebol čas.
Tiez som najskôr nadávala, ze klamú a jeden to nemôže zvládať. No môže, len sa treba zorganizovať.
Preto ti píšem, zmen prevádzku a uvidíš, ci to bude lepšie.

bu_bu_bubak
31. dec 2024

Vam zrejme chyba organizacia prace. V mojej starej prevadzke kde chodim vypomahat je presne toto.

Boli dni kedy som bol sam, dosla skupina osmich, kazdy chcel iny cocktail. Tam kava, tu pivo, tu zaplatit, tam zas zvoni telefon a pri dverach cakaju hostia a teraz si vyber co ako prve spravit.

My sme mavali dni ked sme mali take kolotoce, ze jedni odisli a dalsi prisli a vsetci este nervozni a uponahlani, ze oni si chcu uz objednat. Nulove vnimanie toho co sa deje okolo nich.

Ak ste traja, jeden fix na bare robit objednavky a riad. Casnik a brigadnik roznasat a ramovat a az ked mas ty cas, ze nemas objednavky, az potom ides na rajon pomahat.

250 kapacita a ste len 2,5 cloveka pretoze brigadnik zrejme nebude clovek z odboru s praxou. Aj keby bola kapacita 150 tak je Vas malo.

U nas ked mame fullku tak traja miestami horime a to sme vsetci traja s viac ako 15 rocnymi skusenostami. Boli dni kedy sme boli aj 4 a sme horeli a kapacitu mame polovicnu od Vas lenze ked chces prevadzkovat bar aj s restikou a ponuknut ludom aj kavu ci dezert tak to sa nezastavis.

Musite byt lepsie zohrati, ale stale zastavam nazor, ze je Vas malo. Ja by som do OC gastro robit nesiel pretoze tam bude vzdy naval. Totalny Bahnhof Service....