Ako zvládnuť prácu na zmeny s citlivým spánkom?
Ako zvládate žienky prácu na zmeny? 2 dni denná, 2 dni voľno, 2 dni nočná.. dá sa vôbec zvyknúť na takýto režim? Som bezdetná, ale mám problémy so srdcom a som citlivá na spánok. inú možnosť práce zatiaľ nemám. Išli by ste do toho?
robím tak už 11 rokov, keď som začala mala som 4 ročné dieťa.
keď máš dg. srdcového pôvodu, nočné ti dr. nepodpíše.
ja som to zvladala dobre, lepsie ako klasicku pracu od rana, ktoru mam teraz, ale vyberala som si prevazne nocne sluzby, lebo som nocny typ, kolegyne denne typy si brali denne, ked vysla denna nocna, bol problem zaspat skoro na dennu, inak ok, liecim sa na nespavost a depresiu, paradoxne vtedy som bola stabilizovana
Ja som pred dieťaťom robila tiež smeny rôzne 12tky, na recepcii a mam aj choré srdce, vrodená vada. Dalo sa to zvládať ale nie je to v takom prípade na celý život 🙂
@valentina225 vzhladom na tvoj zdravotny stav, by som zrejme do toho nesla. Ale velmi zalezi o aku pracu ide - ako sa tam namakas. Robim nocne, pracujem ako opatrovatelka v DSSke a nocne mame fajn - lenze robim len priemerne 4 nocne do mesiaca.
Ešte by som sa rada poradila o plate - je to 900 eur v čistom, s tým že príplatky za nočné nedostanem. Bratislava. Je to v pohode plat podľa Vás? Dakujem za rady
@valentina225 nie
@valentina225 toto isto nie! Ani plat a vobec tie nocne, ked mas problemy so srdcom!
Určite nie bez príplatkov za nočnú, to neber.
To ti predsa lekar ani nepodpise, ked mas chore srdce.
Ale plat je otrasny. Chod do najblizsej nemocnice, rob na denne sanitara
@siska53 ďakujem za rady. Nemám ešte prac. skúsenosti, tak som sa chcela poradiť, ešte ten 900€ plat ani nebudem mať na zmluve, že na zmluve budem mať uvedenú menšiu mzdu ako dostanem na ruku. Tomu som tiež nepochopila?! A taktiež zaúčanie prvý týždeň nebude preplatený. Nejak sa mi to nepozdáva. Asi teda budem hľadať ďalej, aj keď je to teraz ťažšie.
Prepac, ale zo zákona ti zamestnávateľ musí preplácať príplatky za nočné zmeny, tak isto aj prácu cez víkend
Ja osobne robím na zmeny a nešla by som do toho
@valentina225 tento zamestnavatel Ta odrbava
Tam.urcite nenastúp, nemáš veci v zmluve a žiadne príplatky za nočné?! To je na inšpekciu.. ak si bratislavský kraj, tu si ľahko nájdeš prácu, len sa nenechaj klamat..
@timejka80 @vler @jana_eyre_2 ďakujem Vám za rady, tak do toho nejdem. Oni tvrdili, že 900€ v čistom je na BA výborný plat. Je to práca kvázi holka pro všechno, tak tiež som bola zarazená, že príplatky za nočné mi už nedajú. Ani zaúčanie sa neprepláca, na ruku viac ako na zmluvu, celé divné. Ale ja som sa tešila, že ma vzali, lebo tam mali veľa záujemcov. Ale ste mi otvorili oči.. 🙂
@valentina225 cele zle! Hladaj dalej.
@valentina225 pravdepodobne neprejdete lekárskou prehliadkou takže ani o tom nerozmyšlajte :( a za taký plat určite nie ! a bez príplatku to je choré nočné bez príplatku robiť :(
Nie je nahodou dane zakonom ze musia priplatky za nocne byt?
@valentina225 toto je maximálne neseriózny zamestnávateľ. Hľadaj niečo ine

@valentina225 pokiaľ máš problémy so srdcom,tak nočné služby nie sú pre teba.Pri vstupnej prehliadke do zamestnania ti to nepovolí dr.