icon

Ako zvládnuť prácu na zmeny s deťmi?

2. okt 2025

Dobrý večer . Pred letnými prázdninami som dostala v práci výpoveď . S manželom sme sa rozhodli že cez prázdniny teda zostanem doma aby sme nemuseli hľadať spôsoby ako vykrojené prázdniny . Priblizne dva týždne pred koncom prázdnin som začala rozposielať životopisy . Mame Prváčku a štvrtáka . Moje pracovne možnosti sú obmedzene vzhľadom nato že mám len výučný list . ( keby si chcel niekto rypnut naozaj som nemala možnosť študovať aj napriek prijatiu na nadstavbu ) . Moje obmedzenie je aj to že manžel robí ma tri zmeny a počas ranných zmien začína 6:00 , takze ja potrebujem začínať neskôr aby som ich mohla v ten týždeň ja zavážat . V našom okoli sa nám nepodarilo nič nájsť , nároky nemám doslova už žiadne . Auto mám . Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla že nastúpim do tej firmy kde je manžel rovnako na tri zmeny ale na opčnú zmenu ako je manžel a tým pádom mame vykrite zanasanie aj vyzdvihovanie . Tu ale nastal problém , kde mi oznámili že dva krát do týždňa bude nariadená 12 ska . Takze od 6:00 do 18:00 a opačne a počas poobednej buď 10-22 alebo od 14-02 … tu vznikol problém že keď ja pôjdem o 17:30 na nočnú manžel príde o 22:30 z poobednej deti budú samé a musí sa samé uložiť aj všetko potrebné . Zas keď ja budem mať rannú do 18:00 , manzel bude na poobednej do 22 … o tretej musia odísť samé zo skoly ( domov to majú cca 1a pol km ) a čakať . V pondelok mám nastúpiť a ja naozaj neviem čo mám urobiť . Nemáme pomoc od rodiny . Mám tu iba mamu ktorá je pracujúca . A navyše bez autá a ďalej od nás . Vzali by ste to ? Keby ste už v koncoch ? Ani nie finančne ako psychicky .

anonym_3f6952
2. okt 2025

Ja som z toho tak isto v koncoch nirmalne vcera hovorim muzovi ze budem fotit nohy na onlyf a mame zarobene

anonym_a66bd3
2. okt 2025

pridavam sa, asi ma tiez caka only fans, uz nejake ponuky mam 🤣 je to zufale, tiez neviem nic najst, miestami mam strach, som po 40tke, 10 rokov prace a v ramci konsolidacie vypoved

anonym_8c02a3
2. okt 2025

Ja som akurát nastúpila do novej práce, pracovný čas 9-15 zvyšok flexi, nový odbor bez skúseností 🙏 netreba zúfať, posielajte životopisy 😊

anonym_a66bd3
2. okt 2025
@anonym_8c02a3

Ja som akurát nastúpila do novej práce, pracovný čas 9-15 zvyšok flexi, nový odbor bez skúseností 🙏 netreba zúfať, posielajte životopisy 😊

@anonym_8c02a3 super, aspon mame nadej aj bez znamosti sa ti podarilo?

yelena159
2. okt 2025
@anonym_8c02a3

@anonym_8c02a3 No ale človek čo má len výučný list, bez známostí o tom môže len snívať.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
2. okt 2025

Vidím aké to je ťažké nájsť si prácu preto som sa rozhodla v máji si opäť podať žiadosť o nadstavbu a urobiť si maturitu . Potom zvažujem pomaturitné štúdium 2 r , snáď sa mi otvoria už nejaké lepšie dvere aj keď je to ďaleka budúcnosť .

autor
2. okt 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub tiez som sa takto starala o mladšieho brata a nosila ho do škôlky aj zo , robila mu jedlo .. mama prscovala na tri zmeny a otec trávil čas v herniach takze nebola iná možnosť . Ale viem aké stopy na nás zanechalo to že sme sa vychovávali sami , takze to pre deti nechcem . Preto som po psychickej stránke posledné dni v …

autor
2. okt 2025
@yelena159

@anonym_8c02a3 No ale človek čo má len výučný list, bez známostí o tom môže len snívať.

@yelena159 je to tak ako píšete .. výučný list mi príde ako keby som skončila len zo ZŠ .. hrozne .. žiaľ keď som chodila na SŠ bývala som u oca lebo mama odišla s priateľom , keď sa dozvedela že ma prijali na nadstavbu povedala že už namna alimenty platiť nebude a že mám ísť robiť , keď to oznámila ocovi že ona už alimenty platiť nebude ak idem ďalej do školy , tak aj otec ma doslova poslal z domu .. v podstate som zostala na ulici .. ťažko bolo .. hlúpe decko nevedela som aké mám práva , zbalila som tašku a isla k frajerovi .. teraz už manželovi

anonym_54aec2
2. okt 2025

ja mam tiez len vyucny list, cize viem ake to je. na vyber mas len vyrobu, upratovacku alebo predavacku, kde sa namakas ako kon a este ta manazment buzeruje. bohuzial ja uz moznosti dostudovania pravdepodobne nemam aj ked som bez zavazkov. byvam prilis daleko od skoly kde som studovala a nemienim sa tam vratit a inde to asi nejde.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_2495d1
2. okt 2025

@anonym_autor po prvé uplne zle rozhodnutie co sa tyka nacasovania hľadania si prace. Nakoľko vtedy si hľadajú prácu aj absolventi. Ktorí majú teda pred tebou náskok co dá túla vzdelania. Po druhé asi nie si z mesta, co?

anonym_3044af
2. okt 2025

Ja poznám viacero ludí čo majú iba základné vzdelanie, zopár sa má moc fajn ( nebudem písať čo presne robia za práce ) a tí ďalší majú prácu skôr takú podradnejšiu.

autor
2. okt 2025
@anonym_2495d1

@anonym_autor po prvé uplne zle rozhodnutie co sa tyka nacasovania hľadania si prace. Nakoľko vtedy si hľadajú prácu aj absolventi. Ktorí majú teda pred tebou náskok co dá túla vzdelania. Po druhé asi nie si z mesta, co?

@anonym_2495d1 bývam na dedine ale problém s dochadzanim nemám , mám vodicak aj auto .

denkabemommy
2. okt 2025
@anonym_54aec2

ja mam tiez len vyucny list, cize viem ake to je. na vyber mas len vyrobu, upratovacku alebo predavacku, kde sa namakas ako kon a este ta manazment buzeruje. bohuzial ja uz moznosti dostudovania pravdepodobne nemam aj ked som bez zavazkov. byvam prilis daleko od skoly kde som studovala a nemienim sa tam vratit a inde to asi nejde.

@anonym_54aec2 maturitu si môžeš urobiť na akejkoľvek strednej škole, nie len tam, kde si študovala 🙂

yelena159
Autor odpoveď zmazal
anonym_58f3b0
2. okt 2025

No podľa mňa si si prácu začala hľadať neskoro. Veď ešte hľadáš len mesiac a pol. A už si takáto zúfalá. Trebalo hľadať hneď ako si skončila veď s nástupom sa dá aj dohodnúť. Ja by som na takéto smeny nenastúpila, mala si si to nechať ako krajnú možnosť. Neviem asi nemáš nárok ani na podporu? Lenže keď teraz nenastúpiš ked nenájdeš nič iné, už aj tieto dvere môžu ostať pre teba zatvorené...

anonym_54aec2
2. okt 2025
@denkabemommy

@anonym_54aec2 maturitu si môžeš urobiť na akejkoľvek strednej škole, nie len tam, kde si študovala 🙂

@denkabemommy zaujimave lebo ked som si hladala stare temy tak tam radili ze bud sa to da len na skole kde clovek studoval alebo na sukromnej za kopu prachov.
ale aj tak malo skol ma externou formou a individualne by sa asi nedalo lebo nemam ziadne vazne zdravotne problemy ani nie som tehotna.

mogaa
3. okt 2025

možno račej zvol poštárku alebo čiastočný úväzok Lidl či Kaufland

denkabemommy
3. okt 2025
@anonym_54aec2

@denkabemommy zaujimave lebo ked som si hladala stare temy tak tam radili ze bud sa to da len na skole kde clovek studoval alebo na sukromnej za kopu prachov.
ale aj tak malo skol ma externou formou a individualne by sa asi nedalo lebo nemam ziadne vazne zdravotne problemy ani nie som tehotna.

@anonym_54aec2 ideálne je zavolať do škôl a zistiť ako to u nich funguje, vedia človeku vyhovieť aj v tomto smere v individuálnom štúdiu 🙂

vladuska20
3. okt 2025

Bolo by to super,si takto menit klucky,keby nemate tie 12tky,a ono aj to sa da pekne sklbit,ved aj my mame 12tky jeden rannu,dalsi nocnu ale obaja naraz.Co vy nemate a toto je velka skoda,ze to takto dokazu znicit,ze ani tato volba nebude na 100percent super.Drzim palce.

tamitamitami
3. okt 2025

Nezobrala by som takúto robotu, veľmi málo budete spolu.
Deti máš už veľké, ráno zvládnu zájsť do školy.

Vytlač si životopis a choď ho zaniesť do obchodov (CBA, Coop Jednota, Fresh), tam by si mohla mať vpohode pracovnú dobu. Aj keď deti budú musieť ísť občas samé ráno a občas sa samé vrátiť tak stále ťa budú mať omnoho viac doma.
Choď na úrad práce tam majú tabuľu kde majú pracovné ponuky, veľmi veľa ponúk ktoré nie sú zverejnené na profesii.
Skús si poslať životopis aj na ponuky ktoré sú "mimo tvoju kategóriu". Môže sa stať že ťa aj bez maturity zoberú na pozíciu kde ju pôvodne vyžadovali.

anonym_8c02a3
3. okt 2025
@anonym_a66bd3

@anonym_8c02a3 super, aspon mame nadej aj bez znamosti sa ti podarilo?

@anonym_a66bd3 jasne úplne bez známosti, ono záleží aj kde v ktorom meste sa hľadá. Ja som z BA ale verím tomu že východ je na tom úplne inak

mili2016
3. okt 2025

@anonym_autor moja situácia je približne rovnaká + zijem v meste kde sa práca dá zohnať len po známosti keď ti príde už asi desiata odmietnutá žiadosť je to masaker.
U vás vidím veľké mínus aj v tom že kedy vlastne budeš aj s manželom??? 😏

vilma7
3. okt 2025

A nedá sa ísť na skrátený pracovný úväzok?

sendy1977
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_2495d1 bývam na dedine ale problém s dochadzanim nemám , mám vodicak aj auto .

@anonym_autor skús sa ešte raz zamyslieť, či ti nejaká suseda napomôže. Moja svokra keď bola mladšia tak pomáhala susede.

autor
3. okt 2025

Manžel hovorí že to mám aspoň skúsiť a uvidíme . Že sa skúsi potom porozprávať s mojou shiftleader - kou . Že keď to nepôjde tak odídem … ťažká fakt situácia

ronika19
3. okt 2025

Ahoj, nemáte tam niekde poblizku Mc Donald? Vedia vyjsť časovo v ústrety a aj platovo je to ok, dokonca si vies aj dohodnúť typ úväzku a aké zmeny vieš robiť....

anonym_3e8bb8
3. okt 2025

@anonym_autor Taká práca nebude dobrá pre teba, ja by som to nezobrala. Tiež mám dve deti prváka a druhacku a nenechala by som ich aby chodili sami do školy. Vo firme u manžela skús sa opýtať či by ti nedovolili robiť len ranné od 7 do 15 ja som tak robila. Alebo opýtať sa u vás v dedine, písala si že si z dediny, určite sú tam nejaké obchody, pošta, firmy, či neberú.