icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

Strana
januska12323
16. nov 2025

Čo? Kvôli pár pracovným dňom chceš úplne zrušiť slávenie Vianoc?

nikha2809
16. nov 2025

No to teda prehanas a riadne, my obaja robíme aj medzi sviatkami.Praveze v okolí mam minimum ľudí co robia vo fabrikách a su dva týždne doma.

marhulka13
16. nov 2025

@anonym_autor my obaja s manželom robíme vždy, dokonca aj na Silvestra a doma sme len tie tri dni. Pritom Vianoce si užijeme uzasne, netreba sa ľutovať a riešiť nezmysly. Určite nebudeš v práci 24 hodín denne.

huxy
16. nov 2025

Toto fakt? A čo majú povedať ľudia, ktorí pracujú aj počas sviatkov??? 😂🤭

deti95060810
16. nov 2025

troška som nepochopila tvoje zrútenie . poznám ľudí čo pracujú aj počas Vianoc.
s tou výpoveďou si to rozmysli - ideme do krízy. budeš rada ak nejaké zametn. vôbec budeš mať.

muchotrafka298
16. nov 2025

Este som nepocula o tom, ze by niekto isiel davat vypoved len preto, lebo musi pracovat cez PRACOVNE dni medzi vianocnymi sviatkami a Novym rokom. Tak si si mala na to nechat dovolenku, ked nechces pracovat.
U nas napriklad mame tzv. pohotovost, jedna sa o 3 dni, ze pozries parkrat denne emaily, ci nie je daco urgentne. Kto nechce ani toto, tak si berie dovolenku. Nikdy sme 2 tyzdne zatvorene nemali, aby v case od 27. do 31.12.
U kamaratky (administrativa zahranicna firma) to mali roky tak, ze im automaticky na toto obdobie, ked mali povinne zatvorene, system zablokoval cast dovolenky, aby sa nestalo, ze niekto povie, ze uz nema. Ten kto prisiel v decembri, tak mu zobrali z dovolenky na dalsi rok, kedze narok nemal.

ivik4
16. nov 2025

Kks 😀
My by sme mali uplne zrusit cele Vianoce kedze moj muz pracuje sviatky piatky

viestta
16. nov 2025

5 dni na sviatky ti nestaci? Ty sa rucas? A co my co budeme 24. v robote? Co ti co robia aj cez svotky? Ty sa rucas z kraviny, nehnevaj sa. Ty si asi este nezazila ziaden skutocny problem v zivote...

anonym_c166e4
16. nov 2025

:D 24,25,26 som v robote od rana do vecera

anonym_3ef8f1
16. nov 2025

Strasne nieco. Zrus Vianoce, daj vypoved.

anonym_07abdb
16. nov 2025

Nerozumiem. Však si zober 2 týždne dovolenku, keď sa ti chce plačkať.

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

Este som nepocula o tom, ze by niekto isiel davat vypoved len preto, lebo musi pracovat cez PRACOVNE dni medzi vianocnymi sviatkami a Novym rokom. Tak si si mala na to nechat dovolenku, ked nechces pracovat.
U nas napriklad mame tzv. pohotovost, jedna sa o 3 dni, ze pozries parkrat denne emaily, ci nie je daco urgentne. Kto nechce ani toto, tak si berie dovolenku. Nikdy sme 2 tyzdne zatvorene nemali, aby v case od 27. do 31.12.
U kamaratky (administrativa zahranicna firma) to mali roky tak, ze im automaticky na toto obdobie, ked mali povinne zatvorene, system zablokoval cast dovolenky, aby sa nestalo, ze niekto povie, ze uz nema. Ten kto prisiel v decembri, tak mu zobrali z dovolenky na dalsi rok, kedze narok nemal.

@muchotrafka298 ja mam kopec dovolenky. Myslím s ze ja si ju mozem zobrat a byt 2 tyzdne doma a kolegyne pojdu do roboty?

autor
16. nov 2025
@nikha2809

No to teda prehanas a riadne, my obaja robíme aj medzi sviatkami.Praveze v okolí mam minimum ľudí co robia vo fabrikách a su dva týždne doma.

@nikha2809 ja zas takych nepoznam co chodia do roboty. My sme vzdy komplet cela siroka rodina boli vzdy doma vyse 2 tyzdne. Vsetci robia v sukromnych firmach kde sa zavrie na dva tyzdne. Nemozme teraz nikam s detmi ist. Zivot uplne o nicom toto.

autor
16. nov 2025
@huxy

@huxy tak vybrali si take povolania asi

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja mam kopec dovolenky. Myslím s ze ja si ju mozem zobrat a byt 2 tyzdne doma a kolegyne pojdu do roboty?

@anonym_autor pockaj, oprasim krystalovu gulu a hned viem odpoved. Nikto z nas tu nevie, aky je u Vas v praci zauzivany system, aj ohladne dovolenky. Je uplne normalne, ze ak niekto chce mat volno, tak si tu dovolenku nahlasi v dostatocnom casovom predstihu. Niekde je to tak, ze vzdy musi byt jeden na oddeleni, aby vybavil urgentne veci. Osobne nepoznam ziadnu firmu, kde by bolo 2 tyzdne povinne zatvorene. A to poznam ludi, co robia aj v malych sukromnych firmach, korporatoch, statnej sprave, zdravotnickych zariadeniach.

huxy
16. nov 2025
@anonym_autor

@huxy tak vybrali si take povolania asi

@anonym_autor a ty si si nevybrala kde robíš??? Tak si buď zober tú dovolenku alebo daj výpoveď. Pre pána 🤦‍♀️

autor
16. nov 2025
@anonym_07abdb

Nerozumiem. Však si zober 2 týždne dovolenku, keď sa ti chce plačkať.

@anonym_07abdb nemozem. Musime sa striedat

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 ja zas takych nepoznam co chodia do roboty. My sme vzdy komplet cela siroka rodina boli vzdy doma vyse 2 tyzdne. Vsetci robia v sukromnych firmach kde sa zavrie na dva tyzdne. Nemozme teraz nikam s detmi ist. Zivot uplne o nicom toto.

@anonym_autor a muž s nimi ist nemôže?A robíš 24h ked uz po práci nemôžete nikde ist?V lete to ako riešiš ked majú deti prazdniny a ty musíš byť v práci, tak potom ani vtedy nikde nemôžete ist?

anonym_1fb42c
16. nov 2025

@anonym_autor Boli časy, keď nie len medzi sviatkami, ale aj počas nich som pracovala a stále je medzi nami vela ľudí, ktorí to tak majú

autor
16. nov 2025
@huxy

@anonym_autor a ty si si nevybrala kde robíš??? Tak si buď zober tú dovolenku alebo daj výpoveď. Pre pána 🤦‍♀️

@huxy ved dam vypoved asi

muchotrafka298
16. nov 2025
@huxy

@huxy nic, ti si hodia styri neuroly a nervovo sa zrutia a budu o tom na diskusne fora vypisovat 😂

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je fakt na hlavu dávať kvôli tomuto výpoveď 😂 co je to tvoja prva praca ze to tak prežívaš?

huxy
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor daj, a veľa šťastia v hľadaní druhej práce, kde budeš mať medzi sviatkami (a pred a po) 2 týždne voľno 🤦‍♀️

autor
16. nov 2025
@anonym_1fb42c

@anonym_autor Boli časy, keď nie len medzi sviatkami, ale aj počas nich som pracovala a stále je medzi nami vela ľudí, ktorí to tak majú

@anonym_1fb42c ved dobre. Kto si vybral take pobolanie musel s tym ratat. Napr v zdravotnictve a podobne. Ja robim v administrative,je uplne zbytocne aby sme tam boli.

autor
16. nov 2025
@nikha2809

@anonym_autor to je fakt na hlavu dávať kvôli tomuto výpoveď 😂 co je to tvoja prva praca ze to tak prežívaš?

@nikha2809 nie nie je. Vzdy som bola doma vyse dva tyzdne. V kazdej praci. Tak ako moj muz,surodenci,svokrovci,rodicia,svagrovia,svagrine,kamosky. Vsetci budu doma len ja nie.

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 nie nie je. Vzdy som bola doma vyse dva tyzdne. V kazdej praci. Tak ako moj muz,surodenci,svokrovci,rodicia,svagrovia,svagrine,kamosky. Vsetci budu doma len ja nie.

@anonym_autor a prečo si tam neostala ale išla si do prace kde teda niesi 2t doma?

autor
16. nov 2025
@nikha2809

@anonym_autor a muž s nimi ist nemôže?A robíš 24h ked uz po práci nemôžete nikde ist?V lete to ako riešiš ked majú deti prazdniny a ty musíš byť v práci, tak potom ani vtedy nikde nemôžete ist?

@nikha2809 to co je za zivot ze muz s nimi pojde niekam a ja budem v robote?

autor
16. nov 2025
@nikha2809

@anonym_autor a prečo si tam neostala ale išla si do prace kde teda niesi 2t doma?

@nikha2809 lebo som sa tam uz nemohla vratit

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 to co je za zivot ze muz s nimi pojde niekam a ja budem v robote?

@anonym_autor vskutku katastrofálny 😂

koniarova
16. nov 2025

A šéf čo na to hovorí? Prečo nemôžete byť doma?

Strana