Ako zvládnuť priepustky a obavy o prácu?
Ahojte chcem sa spýtať som v práci na dobu neurčitú po Materskej som sa vrátila dovolili mi robiť z 8 v úväzku na 6,5 lebo maličkú nosím do škôlky a dochádzam z ďaleká tento mesiac má dosť hektický tým že je škôlka zavretá maličkú tento mesiac nosím k rodičom samozrejme sa im musím prispôsobiť keď majú lekárov sú už starší tak musím si vziať dovolenku alebo lekára..tej dovolenky mám málo ale tak čo spravím mám aj strach z toho že by ma prepustili keď stále niečo lekár , dovolenka tento mesiac je to ozaj hrozne ...stále s niečím idem do kancelárie dosť sa cítim zle a bojím sa o prácu ..mám strach
@maca2020 Z tohto dôvodu ťa prepustiť nemôžu. Nerieš, máš dobu neurčitú, prácu si urobíš, tak čo. O dieťa sa postarať musíš. Mala si si zobrať očr z dôvodu uzavretia MŠ.
@anonym_0a7b9b ja som neskoro na to prišla že sa to dá škôlka už bola zavretá nemal mi to v škôlke kto potvrdiť...ako je to fabrika vždy niekto zaskočí není to také že by ma tam potrebovali že by sa robota nespravila ale zas čo ak si pomyslia na čo nám je viete bojím sa toho nemám na výber ocr 11 euro na deň dosť málo ach
Pozri, dnes si musis brat volno ty, zajtra niekto iny a zaskocis ty.
To je len také blbé obdobie...Ja som sa vrátila po materskej do práce (malý mal ale len 8 mesiacov) a to už chceli aby som sa vrátila mesiac skôr a tiež som im to stále posúvala, pretože otec dostal infarkt tak sme doma riešili iné veci ako môj návrat do práce.
Po nastúpení mi hneď prvý deň volali zo škôlky že vracia starší syn a do týždňa bol chorý ten mladší. Myslela som, že sa z toho zbláznim.
Odvtedy klop-klop. 15 rokov bez PN a OČR (ak nepočítam pandemickú)
To je len také blbé obdobie...Ja som sa vrátila po materskej do práce (malý mal ale len 8 mesiacov) a to už chceli aby som sa vrátila mesiac skôr a tiež som im to stále posúvala, pretože otec dostal infarkt tak sme doma riešili iné veci ako môj návrat do práce.
Po nastúpení mi hneď prvý deň volali zo škôlky že vracia starší syn a do týždňa bol chorý ten mladší. Myslela som, že sa z toho zbláznim.
Odvtedy klop-klop. 15 rokov bez PN a OČR (ak nepočítam pandemickú)
@arieska takže myslíte že je to v pohode že sa to dá dokopy a neprídem o prácu ? Taká som stihol už unavená na zvlaznenie dnešnej dobe sa človek bojí o robotu
@maca2020 dovolenku si cerpat nie ze mozes, ale musis. Co myslis, ktory zamestnavatel je nadseny z toho, ze by mal nevycerpanu dovolenku preplacat?
Na lekara a ocr mas tiez zo zakona narok, lekarov mas limitovanych na 7+7 rocne, s tym tiez kazdy zamtel rata, ocr sice limitovana nie je, ale tak hadam nie si kazdy mesiac 10dni ocr.
Takze za mna sa ukludni, nevyuzivas nic, na co by nemali narok aj ostatni kolegovia.
Nikto z nas ti garantovat pracu nevie, su zamestnavatelia, ktorym to vadi a potom taki, ktori to chapu. Vo vacsine pripadov to chapu a verim, ze to je pripad aj toho tvojho. Drzim paste!
@arieska takže myslíte že je to v pohode že sa to dá dokopy a neprídem o prácu ? Taká som stihol už unavená na zvlaznenie dnešnej dobe sa človek bojí o robotu
@maca2020 určite...treba sa nastaviť že je to začiatok niečoho nového, iného a proste treba čas aby sa to utriaslo. pre všetkých je to zmena...pre vás, pre dieťa, ľudí v práci...

@maca2020 Z tohto dôvodu ťa prepustiť nemôžu. Nerieš, máš dobu neurčitú, prácu si urobíš, tak čo. O dieťa sa postarať musíš. Mala si si zobrať očr z dôvodu uzavretia MŠ.