icon

Ako zvládnuť problémy s nepríchodom na pohovor?

4. aug 2024

Už som tu minule písala ohľadom toho, že som sa zamestnala ako recruiter a ako sa správa kolega.
Teraz večer som dostala od neho správu, že kým som bola preč (dostala som neplatené voľno, keďže dovolenku som mala booknutú už pred nástupom) sa nikto nedostavil na pohovor na ktorý som ich zavolala a musíme sa porozprávať o tom ako robím svoju robotu.
Čo mám robiť? Do telefónu mi povedia, že prídu, dohodneme termín, všetko v poriadku potvrdia účasť a potom sa neukážu. Ako to môžem ja ovplyvniť resp. kde robím chybu?
Áno niektorím treba opísať prácu a nalákať ich tam ale keď si už dohodneme termín, že príde tak ja neviem čo spraviť s tým, že neprišiel.

culienka
4. aug 2024

My keď sme hľadali cez agentúru tiež sa nám stalo že neprišli ani nezavolalali, pani z agentúry mi povedala že žiaľ sa to stáva, neviem čo kolega rieši, že by sa to jemu nestavalo? Možno chce ukázať že je šikovnejší, aby mu zvýšili plat 😂

petamich
4. aug 2024

V poriadku, prejdite si, ako robis robotu 🤷‍♀️ mozno kolegovia este s uchadzacom overuju, ci sa dostavi, mozno posielaju pozvanku do kalendara, potvrdzovaciu SMS, mail, mozno uz pri dohadovani stretnutia postupuju inak, si tam nova ucis sa, tak nech si k tebe niekto sadne a pocuva alebo si ty sadni a pocuvaj (netusim ako ta zaucili, ani ci tych ludi, ktori sa nedostavili bolo 2 ks alebo 20 ks - 2 ks by som nevidela tragicky stava sa, ze nepridu a ani nedaju vediet, 20 ks - tak tam asi naozaj treba prejst co robis/nerobis a ako robis) 🙂

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
4. aug 2024

V prípade, že reagoval na ponuku tak sa spýtam či to je aktuálne a v tom prípade by sme ho radi zavolali na pohovor/ak nereagoval ale je z databázy, tak mu opíšem danú pozíciu a v prípade záujmu dohodneme termín (v oboch prípadoch), zároveň poviem, že do Smsky pošlem inštrukcie a v prípade problému/zmeny ma na toto číslo môžu kontaktovať. Pošlem Smsku kde potvrdia účasť. V deň pohovoru zavolám, či pohovor platí, kde povedia väčšinou áno (niekedy si vypýtajú iný termín). I keď povedia áno, do kancelárie (agentúry) sa nedostavia. Následne buď nezdvíhajú, sú vypnutý alebo zdvihnú a počas hovoru zrušia.

autor
4. aug 2024

Vraj je to moja vina (nepopieram) a neviem ako to zmeniť. Školenie o tom ako komunikovať som nedostala ale kolega sedí vedľa mňa a hovorím podľa toho čo mi ukázali. Spravili mi ukážkový hovor, čo a ako hovoriť. Keď mi povedia, že ich ponuka nezaujala tak áno, pravdepodobne som to zle 'predala', no v prípade, že potvrdenie a všetko 'ide ako má', zrazu neprídu.. Neviem čo robiť inak

luccija
4. aug 2024

Nič ..nejaký je premotivovany.Ludia to bežne robia rozmyslia si, nájdu si niečo iné atď...niekam si s tým hlavu.U nás bola už aj podpísaná zmluva mali vycestovať do ČR, AT ja som ich čakala na stanici a neprišli.Ved ty nie si zodpovedná za ich rozhodnutie.

autor
4. aug 2024

Ďalšia vec je, že tí ľudia majú kontakt na mňa. Na firemný mobil, ktorý som mala nechať v práci a keď som riešila na koho presmerovať hovory, tak na nikoho, počkajú.
Takže je dosť možné, že ľudia volali ale nikto im nezdvíhal

autor
4. aug 2024

Lebo keď som tam bola tak priemerne z 10tích prišli 5tí. 3 sa vyparili a 2 dali vedieť o sebe, že neprídu / iný termín.. Preto mi to príde divné, a aj to, že mi to musel v nedeľu večer napísať. Zajtra ráno som už tam aj ja aj on..

beata_k
4. aug 2024

Kolega si chcel na tebe iba pohoňkat ego aky je on skuseny.

luccija
4. aug 2024

Tak ti to zajtra povie ešte raz a budeš hľadať nových ľudí.Na mobile uvidíš či sa ozvali, ale to je taká práca s ľuďmi ...Mojmu mužovi sa dohodne
6 ľudí na pohovor a prídu dvaja jeden nepoužiteľný a ďalší x problémov zdravotných, exekúcie ...Si spokojná v tej práci?

autor
4. aug 2024

@luccija práca ma ako taká baví ale odkedy som tam s kolegom máme len problémy

taynee
Odpoveď bola odstránená
vlastnynazor
4. aug 2024

Ak ti to "noty z prirucky" vo firme povolia, tak si pozyvaj na pohovor prevahu z generacie x a starsich ludi, zo skusenosti v robote - su spolahlivejsi a tam bol zvyk sa aj ospravedlnit, ked neplanovali prist. Tym zvysis svoje skore zucastnenych.

vlastnynazor
4. aug 2024

Akurat je mozne, ze potom by si ta kolega podal zase zato, ze pozyvas uz ludi, kt.nezapadnu/zvysuju vekovy priemer/nestihaju technol.vychytavkam...

melanta
5. aug 2024

Všetko uvedené rieš so svojim nadriadeným, nie kolegom. Čo sa týka mobilu - neexistuje, aby číslo, ktoré komunikuje s klientmi ostalo počas dovolenky niekde v zásuvke. Kto ti povedal, že firemný mobil nemá byť presmerovaný a máš ho nechať tak? Nadriadený?

vroni
5. aug 2024

Kolega je tvoj nadriadeny alebo preco vobec s nim chces nieco riesit? V pripade ze nie je, by som mu odpisala, ze moja praca bola nadriadenym vyhodnotena ako velmi dobra, takze ta ma laskavo prestat obtazovat na dovolenke svojimi fantazmagoriami.