Ako zvládnuť ranné vstávanie pri pohyblivej pracovnej dobe?
Nikdy som nebola ranné vtáča, ake nočná sova.
Mám to tak od kedy si pamätám.
Ponocovanie, ak sa do niečoho mám pustiť tak radšej večer.
V poslednom čase ako som zmenila prácu,mám pohyblivú pracovnú dobu neviem sa ráno pozbierať .
Mám psychicky náročnú prácu, ale fyzicky sa nenarobím uz ako kedysi.
Rána sú pre mňa jedna katastrofa.
Aj keď si ľahnem skôr, rovnako som rozbitá.
Ako to máte vy?
@anonym_autor mi niečo hovor,ja vstávam ráno o ôsmej a ma problém vyliezť z postele,tiež som aktívna večer
@anonym_autor mi niečo hovor,ja vstávam ráno o ôsmej a ma problém vyliezť z postele,tiež som aktívna večer
@malinkajozka Ja už bez kávy absolútne, za deň aj 2-3 musia byť. Do teraz nechápem ako som pred rokom vedela ešte pred nočnou nesprávať odrobiť 12h v nočnej a ešte ráno aj dačo uvariť a pred rannou ak som spala 2-3h a musela makať.
@minenkaa Np veď toto ja čakám len na voľno a prázdniny mi veľmi vyhovovali haha
Ja som zas nedokázala nikdy robiť nočné..Mala som jednu , jediný krát v živote a dala som hneď ráno výpoveď. A dospávala som to 3 týždne..
Takže chápem vás,keď to má človek opačne.To je na mašlu..
Ja som mala už dlhšie problémy s chrbtom, naozaj dosť nepríjemné. A touto otázkou ste mi iba pripomenuli, ako boli niektoré rána hrozné. A tiež mám psychicky náročnú prácu ( psychologička ), ale fyzicky to už začínalo byť veľmi zanedbané u mňa. Ja som to vyriešila cvičením. Chodím v BA k jednej trénerke, do skupiny žien a veľmi mi to pomohlo. Zrelaxuje, vyrieši problémy s chrbtom a hlavne nemám už toľko problémov v rámci fungovania ráno aj bežne cez deň. Bohužiaľ typ práce a jej nevýhody nezmením, tak aspoň niečo. 🙂 Ale moja rada je opäť iba nájsť si miesto, kde sa o teba fyzicky postarajú a kde si zmeníš stav tela, správnym typom pohybu. Potom by sa ti to mohlo zmeniť. Ja som často makala aj do 2 ráno, veľa dní po sebe. Držím ti palce 🙂
@anonym_autor mam to tovnako, roky vstavsm pred 5 a je to masajer, hlavne, ked je letny cas. Total proti mojmu biorytmu. Uz som zvazovala aj zmenu prace, ale ma urcite vyhody, co ma tam drzia, tak trpim.
nijak to nezvládam, vstávam pred piatou, fungujem na autopilota a mozog mi začína fungovať tak okolo 11-tej ... ráno nedvihnem ani ruku, cvičiť ráno je predstava ako kopať v bani 3 týždne v kuse ...
a príde večer a aj napriek krátkemu spánku zas energia milion a kto by išiel spať keď je plný energie, že .. proste začarovaný kruh ...
@anonym_285 ježišmária, 19:30 do postele, vtedy začínam žiť ... variť začnem v pohode aj o pol dvanástej v noci ...
biba_18 ja by som na tvojom mieste skúsila keďtak cvičiť večer..
Mne to pomohlo.
Myslela som v rámci zaspávania večer, odčerpania nočnej energie, a aj to ranné vstávanie je potom ľahšie. Aspoň podľa mňa. mne to práve v tomto pomohlo.
Nemyslela som jogu, skôr mierny strečový tréning, mobilizačné cvičenia, mierny pomalý pilates. Mňa to naučila trénerka,
@anonym_autor vstávam bez problémov aj keď idem neskoro v noci spať. Ráno vstávam o 4tej a o 6tej som už v práci. Ale nemôžem večer nič jesť, keď sa najem večer a ľahnem, ráno vstanem ale polku dňa zívam, zatvárajú sa mi oči...
@anonym_33a6b7 neskoro v noci je o ktorej?
@anonym_autor vstávam bez problémov aj keď idem neskoro v noci spať. Ráno vstávam o 4tej a o 6tej som už v práci. Ale nemôžem večer nič jesť, keď sa najem večer a ľahnem, ráno vstanem ale polku dňa zívam, zatvárajú sa mi oči...
@anonym_33a6b7 tiez nemozem vecer jest, moje posledne jedlo je o cca 16,00 h., obedo-vecera, potom idem do prace, kde sa nezastavim a pijem uz len cistu vodu.
Do postele sa dostanem okolo 22,30 a rano sa budim o 6,30-7,00 (mam povinnosti).
Raz som musela vstavat pred 5,00 h. kvoli rannemu letu, a take nieco si uz nikdy sebe neurobim, to bol potom strasny deñ.....ja dokazem byt aj niekolko dni bez jedla, ale ak 1 noc nespim, som uplne odpalena
Ou, tak na toto som si nikdy nezvykla. Ked som par rokov vstávala o 4.30, bola som ako mrtvola. Nic nepomáhalo. Nie som ranné vtáča, ani nocna sova. Potrebujem byt v posteli pred 22.30 a spat ideálne do 7.00. V lete o čosi kratsie a v zime dlhšie. Darmo, moje telo je takto nastavene. Takže poradiť ti neviem. Odkedy robím z domu, tak po tejto stránke si sa akoby znova narodila.
@anonym_autor tiez som rano nepouzitelna, ale bohuzial, prezivam, preberiem sa niekedy okolo 16 poobede 😂
Ja keď som začínala o 5 nevedela som sa prebrať celý deň. Vždy poobede som musela dospat cez voľno som bola rozbitá. Teraz začínam o 7 vstávam len o hodinu neskôr než keď som vstavala na rannú o 5 a je to rozdiel ze až. Som energická od rána do večera zvládam všetko okolo. Poobede nemusím spať. Taka hodina spraví rozdiel co si na sebe všímam. Aj keď reálne môžem mať na budíku 4-5 hodín ale keď vstanem neskôr tak som svieža. Nič iné nepomohlo, ani káva ani guarana žiadne ranné rituály atď,
Ja o 20.00 este varim na dalsi den. A o 05.00 vstavam. Ci idem do prace, ci nie. Cez vikendy polezime tak cca do 06.30.
@anonym_285 Áno to úplne chápem, že môže to byť opačne. Ja som asi v živote nešla tak skoro spať. Možno ako trojročná haha lebo mama vždy spomína, že som už od škôlky nechcela večer spať a dlho zaspávala 🙈🤣🤣
Ja keď som začínala o 5 nevedela som sa prebrať celý deň. Vždy poobede som musela dospat cez voľno som bola rozbitá. Teraz začínam o 7 vstávam len o hodinu neskôr než keď som vstavala na rannú o 5 a je to rozdiel ze až. Som energická od rána do večera zvládam všetko okolo. Poobede nemusím spať. Taka hodina spraví rozdiel co si na sebe všímam. Aj keď reálne môžem mať na budíku 4-5 hodín ale keď vstanem neskôr tak som svieža. Nič iné nepomohlo, ani káva ani guarana žiadne ranné rituály atď,
@sszuzu8 No veď toto je to,že prebrať sa mi trvá aj keď fungujem(však áno musím ) a poobede nespim nikdy,ake tak ma berie, že ledva oči vládzem držať. Večer už si oddýchnem aj večer musím variť na druhý den aby bolo aj doháňať vecí a vždy ma nájde polnoc.
Ja o 20.00 este varim na dalsi den. A o 05.00 vstavam. Ci idem do prace, ci nie. Cez vikendy polezime tak cca do 06.30.
@snowflakenel Presne to mám rovnako (teda teraz vstávam pozdejsie)Ale pred polnocou nikdy nechodím spávať a večer dorábamomolp domácnosti. Keďže inokedy nie som doma. Ja všetko si chystám večer, lebo ráno neviem kde je sever.
@anonym_33a6b7 tiez nemozem vecer jest, moje posledne jedlo je o cca 16,00 h., obedo-vecera, potom idem do prace, kde sa nezastavim a pijem uz len cistu vodu.
Do postele sa dostanem okolo 22,30 a rano sa budim o 6,30-7,00 (mam povinnosti).
Raz som musela vstavat pred 5,00 h. kvoli rannemu letu, a take nieco si uz nikdy sebe neurobim, to bol potom strasny deñ.....ja dokazem byt aj niekolko dni bez jedla, ale ak 1 noc nespim, som uplne odpalena
@tenerifka Ja ZASE opačne🤣🤣🤣 Kým som spravala 2-3 hodinky a 25-26 hodín bola bez spánku som nebola hádam taká unavená ako teraz ako vstávam neskôr. No ale ja sa budim castu na wc,návaly (menopauza) a nejako sa mi to zbiera..
Ja vstavam 4:15. Zaciatky boli veľmi tazke ale zvykla som si. V praci som okolo 6:15 a to som uz uplne svieza, unava pride poobede. Vecer idem spat okolo 21-22:30, ako kedy. A ked mam volno tak castokrat som uz automaticky okolo 5 hore.
Ale stale lepsie ako nocna - to by som nedala. Ja musim v noci spat. Cez den neviem.