icon

Ako zvládnuť stres a nespokojnosť v práci?

28. nov 2025

Ahojte.. čo by ste robili na mojom mieste? Som dlhšie nespokojná v práci a jednoducho ma štve, že niektorí majú viac úloh a zodpovednosti ako iní a za ten istý plat.. Keď som sa pýtala vedenia že prečo oni že lebo tá a tá nemôže robiť to a to veď viete aká je ... Ja mám pocit, že zistili, že som šikovná a iba to využívajú a dali mi úlohy na organizáciu, ktoré mi nesadli a sú s tým iba problémy a ja mám už vyše týždňa z toho kŕče v bruchu a slzy v očiach.. Jednoducho sa cítim strašne mladá, na to akú zodpovednosť mám momentálne.. Mám 23 rokov a nakopili sa mi povinnosti ale na výplatnej páske to nevidím.. Dnes som prišla domov, myslela som na to a našla ďalší problém, ktorý treba vyriešiť.. Na jednej strane nechcem vyzerať ako neschopná ale na druhej ... ja neviem.. Keď som to povedala vedeniu sú im moje pocity ukradnuté ešte sa na tom zasmiali a že musím byť silná a že aj oni majú často slzy v očiach ale povedali to tak výsmešne a mne to vtipné nepríde.. Ja som si túto prácu vybrala s tým, že to bude ako tak pohoda a nie chodiaci stres.. Keby chcem stres idem do inej za iné peniaze. Momentálne ten stres neviem moc korigovať, zle spím a momentálne len plačem od stresu.

bomba36
28. nov 2025

@anonym_autor keď chceš plat úmerný tvojim povinnostiam, neodvolavaj sa na to že ostatní nemusia, ten robí toto a ten tamto. Vyčísli si koľko chceš pridať a prečo - aké veci ti pribudli atď. Inak máš to aj v popise pracovného miesta?
A ak sa ti znova vysmejú tak hľadaj novú robotu a potom dáš výpoveď. Si mladá, šikovná, máš na viac.

anonym_5fe625
28. nov 2025

Daj výpoveď a nájdi si lepšiu prácu

ivana11155
28. nov 2025

@anonym_autor vacsinou to chodi tak, ze zvysia az ked prides s vypovedou.

anonym_6ed2cc
28. nov 2025

@anonym_autor ja ti poviem len z vlastnej skúsenosti, napätie a stres z práce ma raz doviedli na začiatok reálnej depresie. Po práci som len ležala do večera , napustila si vaňu kde som zase len lezala a šla spať. Ani základná hygiena sa mi robiť nechcela.
Stojí to za to ?
Dnes už viem že nie. Ale každý si tým musí prejsť. Si ešte mladá a necháš si skákať po hlave. Ohybaj ma mamko .... Vedia že ťa ešte ohnu tam kam chcú a ak sa nedáš buď pôjdeš, alebo ti to dajú pocítiť.
Držím ti veľké palce nech raz nájdeš prácu v ktorej budeš ok.
Treba si uvedomiť koľko času z týždňa trávime v práci , nie je to málo , tak pouvažuj.
Ja som v tej práci dodnes a aj keď mi postupne finančne vynahradili určité veci , ja mám k nim viac menej odstup, my sme boli mala firma a mali vzťah nie len pracovný ale časom aj kamarátsky. Ale ako moji šéfovia si do mňa mohli dovoliť a aj si dovolili a ich maniere som zle znášala. Bolo to divné obdobie. Jediné čo neľutujem su pracovné skúsenosti ktoré som získala.

anonym_833fad
28. nov 2025

zarez to, buduj si odstup...si mlada, hladaj nieco ine, ak sa nedokazes odosobnit, lebo toto ta moze "zomliet"...drzim palce

anonym_337e7b
28. nov 2025
@anonym_6ed2cc

@anonym_autor ja ti poviem len z vlastnej skúsenosti, napätie a stres z práce ma raz doviedli na začiatok reálnej depresie. Po práci som len ležala do večera , napustila si vaňu kde som zase len lezala a šla spať. Ani základná hygiena sa mi robiť nechcela.
Stojí to za to ?
Dnes už viem že nie. Ale každý si tým musí prejsť. Si ešte mladá a necháš si skákať po hlave. Ohybaj ma mamko .... Vedia že ťa ešte ohnu tam kam chcú a ak sa nedáš buď pôjdeš, alebo ti to dajú pocítiť.
Držím ti veľké palce nech raz nájdeš prácu v ktorej budeš ok.
Treba si uvedomiť koľko času z týždňa trávime v práci , nie je to málo , tak pouvažuj.
Ja som v tej práci dodnes a aj keď mi postupne finančne vynahradili určité veci , ja mám k nim viac menej odstup, my sme boli mala firma a mali vzťah nie len pracovný ale časom aj kamarátsky. Ale ako moji šéfovia si do mňa mohli dovoliť a aj si dovolili a ich maniere som zle znášala. Bolo to divné obdobie. Jediné čo neľutujem su pracovné skúsenosti ktoré som získala.

@anonym_6ed2cc och presne toto “kamarátske” správanie je to najhoršie, čo sa vo firme môže stať. Sama som zažila ale ja som z firmy odišla, lebo aj keď som si držala odstup stratila som voči šéfovi rešpekt a v určitej situácii som mu extrémne vynadala (slovník hodný dláždiča ale právom). To bolo pre mňa najväčšie poučenie a aj keď mám teraz fajn pracovné vzťahy, držím si odstup a nie sú z toho kamarátske vzťahy a nikdy nebudú. 🙏

anonym_6ed2cc
28. nov 2025
@anonym_337e7b

@anonym_6ed2cc och presne toto “kamarátske” správanie je to najhoršie, čo sa vo firme môže stať. Sama som zažila ale ja som z firmy odišla, lebo aj keď som si držala odstup stratila som voči šéfovi rešpekt a v určitej situácii som mu extrémne vynadala (slovník hodný dláždiča ale právom). To bolo pre mňa najväčšie poučenie a aj keď mám teraz fajn pracovné vzťahy, držím si odstup a nie sú z toho kamarátske vzťahy a nikdy nebudú. 🙏

@anonym_337e7b verte či nie ja som si držala odstup najviac ako sa dalo pretože som presn toho názoru , žiadne kamarátstva keď sme vo vzťahu šéf - zamestnanec. Ale keď robíte spolu cely deň tak že sa doslova o seba opierate ( asistencia pri zdr. vykonoch) tak bolo jasné že sme si boli bližší a bližší .... navyše sú môj ročník takže ... Stalo sa no

anonym_337e7b
28. nov 2025
@anonym_6ed2cc

@anonym_337e7b verte či nie ja som si držala odstup najviac ako sa dalo pretože som presn toho názoru , žiadne kamarátstva keď sme vo vzťahu šéf - zamestnanec. Ale keď robíte spolu cely deň tak že sa doslova o seba opierate ( asistencia pri zdr. vykonoch) tak bolo jasné že sme si boli bližší a bližší .... navyše sú môj ročník takže ... Stalo sa no

@anonym_6ed2cc u mňa to bolo prvé zamestnanie, som si myslela, že to je super, až kým nebolo. Ale verím, že keď je niekto naozaj v dennom blízkom kontakte, tak sa to nedá tak ľahko udržať, aj keď človek chce.

anonym_6ed2cc
28. nov 2025
@anonym_337e7b

@anonym_6ed2cc u mňa to bolo prvé zamestnanie, som si myslela, že to je super, až kým nebolo. Ale verím, že keď je niekto naozaj v dennom blízkom kontakte, tak sa to nedá tak ľahko udržať, aj keď človek chce.

@anonym_337e7b ono to už zašlo tak ďaleko že sa má zamestnávatel oduto pýtal že kam som sa včera tak ponahlala ( išla som na čas z práce hej ). Proste oduto že čo mi hádam bolo prednejsie ako robota.

anonym_337e7b
28. nov 2025
@anonym_6ed2cc

@anonym_337e7b ono to už zašlo tak ďaleko že sa má zamestnávatel oduto pýtal že kam som sa včera tak ponahlala ( išla som na čas z práce hej ). Proste oduto že čo mi hádam bolo prednejsie ako robota.

@anonym_6ed2cc u nás tak, že som si nechala položený mobil na stole a on si ho vzala a chcel pozrieť správy, lebo že mi príliš často vibruje, tak chcel vedieť prečo - dôvod vynadania aj dôvod odchodu -aj ten bol z mojej strany, jemu akosi unikla skutočnosť, že som mu vynadala do je.nutých kok.tov. Som rada, že som odtiaľ preč, napriek tomu ma on stále doslova stalkuje na sieťach, vypytuje sa spoločných známych (malé mesto)... choré extrémne.

hortenziaj
28. nov 2025

Práca kde by som mala takýto stres by mi za to nestála. Za žiadne peniaze. Proste by som odisla.
Mám najuzasnejsiu prácu , ale zarobím dvakrát menej ako kolegivia,ale ja som tam menej trochu ako oni a mám aj menej zodpovednú prácu ,ale som veľmi spokojná a mám pokoj na duši ,kľud po práci, v práci žiadne stresy ,len si robím svoje a všetko riešia kolegovia. Presne pre to,že by som asi z toho vyhorela ,z toho stresu.

anonym_6ed2cc
28. nov 2025
@anonym_337e7b

@anonym_6ed2cc u nás tak, že som si nechala položený mobil na stole a on si ho vzala a chcel pozrieť správy, lebo že mi príliš často vibruje, tak chcel vedieť prečo - dôvod vynadania aj dôvod odchodu -aj ten bol z mojej strany, jemu akosi unikla skutočnosť, že som mu vynadala do je.nutých kok.tov. Som rada, že som odtiaľ preč, napriek tomu ma on stále doslova stalkuje na sieťach, vypytuje sa spoločných známych (malé mesto)... choré extrémne.

@anonym_337e7b tak toto už je naozaj na psychiatriu . Ale doslova

anonym_337e7b
28. nov 2025
@anonym_6ed2cc

@anonym_337e7b tak toto už je naozaj na psychiatriu . Ale doslova

@anonym_6ed2cc je, odišla som cez pol Slovenska preč z toho mesta, lebo by som snáď sedela za výtržníctvo a ublížení na zdraví 😀.

anonym_8abf9f
28. nov 2025

Ako keby som citala o mojom muzovi. Dva krat vyhorel, to bolo pre nas strasne obdobie. Lebo nevedel spavat, alebo spal zle. Bol aj PN kvoli vyhoreniu, aj kadeco sa stalo. Deti mame male. Nakoniec odisiel, oddychol si, nabral sily a uz je dobre.
Ty si este mlada. Nenechaj to zajst az tak daleko ako on. Lahko sa to hovori ja viem. Drzim palce.

anonym_cd465c
29. nov 2025

Tak toto ju inak lulkate. A potom ze je fluktuacia a tak. A co ked pride inde a bude to citit rovnako? A takto realistik pristup k zivotu a aj troska motivovat k vacsienu usiliu a makaniu? Kedysi sa hovorilo aj take ze uspech si treba zasluzit. Alebo bud rada ze mas robotu. Bez prace nie su... etc.