icon

Ako zvládnuť výpoveď a znovu nadobudnúť sebavedomie?

29. jún 2025

Ahojte, vo štvrtok som dostala výpoveď v práci kde som bola 6 rokov. Nadriadený mi oznámil že po poslednom hodnoteni za minulý rok už nesplňam požiadavky firmy a ďalej so mnou nerátaju. Bola som dosť v šoku. Toto je moja tretia práca od skončenia školy a v prvých dvoch som končila ja a toto je prvýkrát čo som dostala výpoveď. Dost to mnou otriaslo a naburalo sebadôveru v seba a svoje schopnosti. Cítim sa ako úplný hlupák ktorý vlastnou vinou že som nesplnila požiadavky prišiel o prácu. Proste.... Cítim sa úplne mizerne. Samozrejme už som si doplnila životopis a reagovala na par pracovných ponúk a plánujem si hneď hľadať prácu, ale ako ste zvládli to keď ste dostali výpoveď v práci pre to že jednoducho ste už nespĺňali požiadavky alebo nároky na vašu pracovnú pozíciu? Ako ste to spracovali keď ešte aj dve mesiace musím chodiť do práce kvôli výpovednej dobe? Kleslo mi sebavedomie úplne. Ďakujem za všetky rady.

Strana
z2
cacianka
29. jún 2025

Ak by ti aj slzy vyšli, netráp sa, je to prirodzený prejav, nie si stroj, alebo si všetko výbav tak, aby si posledný deň neprišla do práce.
Kľudne sa nehanbi dať najavo slzy , ani ty ani kolegovia si nezaslúžia zbabelý útek, lebo ty si neurobila prúser. Na vedľajšom oddelení už dva x mali kolegyne prúser, a boli také blbé ,že ešte machrovali, museli odísť s hanbou, dokonca s trestným stíhaním, tak ty sa netráp. Ak to budeš tak cítiť, vypusti emócie ako pôjdu, je to aj psychologický proces prijatia, a spustenia liečenia

estellas
29. jún 2025

Autorka, nie si v tom sama. Mne sa to stalo tiež ale bolo to už dávno. Mne dali výpoveď v skúšobnej dobe.
Dlho som bola smutná, nechodila som ani medzi ľudí.
Našla som si novú prácu, naučila som sa veľa nových vecí. Možno to tak malo byť. 🤷🏼‍♀️

moonlight1210
30. jún 2025

Urcite neurob to, ze teraz 2 mesiace sa tam zacnes flakat a robit iba nevyhnutne a vybavovat si popritom sukromne veci, aby si rychlo-rychlo vycerpala vsetky zakonne vyhody.

Nikdy nevies, kto koho pozna a kto o tebe da ustnu sukromnu referenciu. Ked uz by si chcela mysliet na buducnost.

Jednak ti vytkli, ze sa mas zlepsit, jednak im tym das za pravdu, ze ta hodnotili spravne. A jednak to bude vyzerat ako trucpodnik ukrivdeneho decka.

Normalne sa dobodni s veducim, co vsetko by bolo dobre mat dotiahnute. Poziadaj ho, aby ti nedaval uz nove ulohy, ak je to mozne, aby si za sebou nenechavala rozrobenu robotu.
Zachovaj sa dospelo. Hlavu hore. Ziadna hanba. Ani nizke sebavedomie.
Vytkli ti veci, prepustili ta, ale to neznamena, ze preto hodis flintu do zita.

Ak ti aj tak budu chciet pridelovat novu robotu, spisuj si k rozrobenym uloham, o co sa jedna, s kym si o tom komunikovala, kontakty na tu osobu, a v akom stadiu rozpracovanosti to je.
Nechaj za sebou taky “to do list” pre tych, co to preberu po tebe.
Dobra povest je dolezita, aj ked odchadzas.

mickao
30. jún 2025

Nedrz sa len aktuálnych pracovných ponuk. Informuj sa osobne kdekoľvek, kde si vieš predstavit pracovať. Ja som takto našla pracu. Ked som telefonovala, nemali nič volne. Na druhý deň som tam šla osobne s tým, že som len doniesla životopis, ak by sa im predsalen nejaké pracované miesto uvolilo (vedeli, že som im deň predtým volala). Chvilu sme sa rozprávali a prácu mi nakoniec sami ponúkli. Na druhý deň som podpísala zmluvu.
Mne sa toto stalo 2x.
Telefonicky som nikdy pracu, ktorú ktokolvek ponukal, nezískala. Práve naopak, 2x som získala pracu, ktorá ani nebola v ponuke.

callisia
30. jún 2025

Je mi to ľúto ale netráp sa dlho. Mňa prepustili tesne po ukončení RD. Chceli dohodou a dať mi nejake smiešne mesačné odchodné. No tudle. Nakoniec mi dali výpoveď a pekne krásne 5 mesačné odstupné, na ktoré som mala zo zákona a podľa kolektívnej zmluvy nárok. Do mesiaca a pol som bola ako hotový človek v novej práci. Drž sa.

autor
30. jún 2025
@mickao

Nedrz sa len aktuálnych pracovných ponuk. Informuj sa osobne kdekoľvek, kde si vieš predstavit pracovať. Ja som takto našla pracu. Ked som telefonovala, nemali nič volne. Na druhý deň som tam šla osobne s tým, že som len doniesla životopis, ak by sa im predsalen nejaké pracované miesto uvolilo (vedeli, že som im deň predtým volala). Chvilu sme sa rozprávali a prácu mi nakoniec sami ponúkli. Na druhý deň som podpísala zmluvu.
Mne sa toto stalo 2x.
Telefonicky som nikdy pracu, ktorú ktokolvek ponukal, nezískala. Práve naopak, 2x som získala pracu, ktorá ani nebola v ponuke.

@mickao no... Asi budem musieť hľadať niečo aj mimo profesie lebo je tam toho malo

pikachu999
6. júl 2025

Ak máš neminitu dovolenku tak ku koncu by som si ju minula ja som tak posledný týždeň výpovednej už nebola

margotka17
6. júl 2025

Neber to tak tragicky. Pozri sa, niečo nové si sa v tej práci naučila, čo môžeš v ďalšom zamestnaní zúžitkovať. Môžeš byť chvíľku na podpore, hľadať si novú prácu, medzi tým oddýchnuť si, spraviť si nejaký výlet. Možno nakoniec budeš rada, ked si nájdeš novú pracu, že si v predošlej skončila. Tak smelo s hlavou hore do toho, hľadaj prácu, ktorá ťa bude baviť. Držím ti palceky 👍

mickao
11. júl 2025
@anonym_autor

@mickao no... Asi budem musieť hľadať niečo aj mimo profesie lebo je tam toho malo

@anonym_autor už si niečo našla?

Strana
z2