Ako zvýšiť plat prácou v chemickom priemysle?
Pekný deň.
Pracujem v chemickom priemysle a o 5 rokov ide vedúca daného úseku do dôchodku a chcú, aby som oddelenie prebrala ja, ale k tomu musím mať chemické vzdelanie, čo ja nemám. Na danom oddelení pracujem cca 15 rokov a naozaj ma práca baví. Ja mám 46 rokov.
A mám dve dilemy - dostala som možnosť ísť na strednú školu chemickú ( ktorá je v našom meste, kde bývam aj pracujem ), alebo vysokú školu ( dve hodiny cesta autom tam ) a druhý zádrhel - teraz sa všade vyžaduje anglický jazyk a ja ovládam len rusky.... Priznám sa ťahá ma to skôr k tej strednej škole, ako k vysokej. Prosím poraďte mi, čo mám spraviť. Ďakujem za každú radu
do 5 rokov a situácia môže zmeniť a nemusia Ťa dať nato miesto....a hlavne sa opýtať či im stačí stredoškolské alebo vysokoškolské vzdelanie...
@mimaapeto pokiaľ nastúpim do školy, ide ma hneď zaúčať. Ona by chcela odísť do dôchodku skôr. Vedenie povedalo, že im je jedno, len musí byť chemického zamerania.
@mimaapeto pokiaľ nastúpim do školy, ide ma hneď zaúčať. Ona by chcela odísť do dôchodku skôr. Vedenie povedalo, že im je jedno, len musí byť chemického zamerania.
@anonym_autor už len to že vedeniu je to jedno... pokiaľ by som nemala od vedenia info že je to teda isté a nedosadia tam niekoho iného išla by som na školu... ale inak by som pouvažovala nakoľko tam necháš veľa času aj € aby to nebolo zbytočné..
@anonym_autor už len to že vedeniu je to jedno... pokiaľ by som nemala od vedenia info že je to teda isté a nedosadia tam niekoho iného išla by som na školu... ale inak by som pouvažovala nakoľko tam necháš veľa času aj € aby to nebolo zbytočné..
@mimaapeto bola som na porade, kde sa to riešilo a tam sa ma pýtali, či chcem to miesto. Tam som odsúhlasila. Mi máme korektné vzťahy a na milión %, to miesto je moje a nemajú problém mi to aj na papier dať.
Možno som sa zle vyjadrila, oni to nechávajú na mne, ako sa rozhodnem či stredná, alebo vysoká škola.
@mimaapeto bola som na porade, kde sa to riešilo a tam sa ma pýtali, či chcem to miesto. Tam som odsúhlasila. Mi máme korektné vzťahy a na milión %, to miesto je moje a nemajú problém mi to aj na papier dať.
Možno som sa zle vyjadrila, oni to nechávajú na mne, ako sa rozhodnem či stredná, alebo vysoká škola.
@anonym_autor tak OK keď je to takto a keď si aj môžeš vybrať či stredná alebo vysoká... neviem ako je to s platením strednej školy a externé štúdium... určite zistiš😉
a mas uz nejaku inu maturitu? Ak ano, a staci stredna, sle by som na strednu v meste. Tym, ze mas maturu uz sa ta nebudu tykat vseobecne predmety, len odborne, co je vyhoda
@anonym_autor nestačí ti len "večerna škola"? Kedysi takúto možnosť mal Slovnaft, končilo sa s titulom DiS. Samozrejme musíš mať maturitu
a mas uz nejaku inu maturitu? Ak ano, a staci stredna, sle by som na strednu v meste. Tym, ze mas maturu uz sa ta nebudu tykat vseobecne predmety, len odborne, co je vyhoda
@viestta áno už mám maturitu, takže si mi to uľahčila ☺️
@anonym_autor ako ťa mohla minút angličtina?
Autorka, za mňa jednoznačne VŠ. Robíš tu 15 rokov. To neznamená, že na novej pozícii ostaneš do dôchodku. Možno časom budeš chcieť ísť vyššie. Alebo na lepšiu pozíciu do inej firmy. S VŠ budeš mať väčšie možnosti ako s druhou maturitou. A začni pracovať aj na angličtine. Naša generácia ešte zažila na škole ruštinu. Ale to nie je dôvod neísť s dobou a učiť sa anglicky. Stačí nebyť lenivý a myslieť aj na budúcnosť. Nespoliehať sa na to, že svoje miesto máš na roky isté.
@anonym_autor ako ťa mohla minút angličtina?
@letfenixa pretože niektorí sme na ZŠ chodili ešte v 80-tych rokoch, kedy sa povinne učila ruština. A v úvode 90-tych rokov sa niekde ešte ťahala ruština, niekde NJ alebo AJ, ktoré v mnohých prípadoch učili ruštinári, ktorí úrovňou boli 2 lekcie pred žiakmi. A z tejto našej generácie je vysoké percento lenivých, ktorým sa po škole nechcelo učiť jazyky, aby mali lepšie možnosti.
@letfenixa pretože niektorí sme na ZŠ chodili ešte v 80-tych rokoch, kedy sa povinne učila ruština. A v úvode 90-tych rokov sa niekde ešte ťahala ruština, niekde NJ alebo AJ, ktoré v mnohých prípadoch učili ruštinári, ktorí úrovňou boli 2 lekcie pred žiakmi. A z tejto našej generácie je vysoké percento lenivých, ktorým sa po škole nechcelo učiť jazyky, aby mali lepšie možnosti.
@melanta preto som sa pýtala, lebo som o rok mladšia ako zakladateľka diskusie a ruština ma úplne minula.

do 5 rokov a situácia môže zmeniť a nemusia Ťa dať nato miesto....a hlavne sa opýtať či im stačí stredoškolské alebo vysokoškolské vzdelanie...