Aku prácu si hľadať, ked trpím úzkosťami?

11. jún 2023

Od vysokej školy som pracovala v administratíve. Nebudem klamať, bolo to vybavene po znamosti, plat nic moc (350-400€ v cistom par rokov dozadu) , ale praca bez stresu, vsetko OK.
Potom prišla materská, RD, musela som dat výpoveď, lebo dieťa nevzali do škôlky, nemal s kým ostať.
Od septembra ide malý do MŠ a ja si musim hľadať novu prácu.
Absolutne netuším kde. Uz sme sa presťahovali, takze predchádzajuca neprichádza do úvahy.
Ide o to, ze nemam ziadne extra vedomosti, skusenosti, neovládam jazyky, robila som obycajnu kancelarsku prácu, aj ked mam vystudovany ekonomicky smer, nikdy som v obore nepracovala a ani pracovať nechcem (za tych 12 rokov som uz uplne mimo).
Kde si mám hľadať pracu ak nevladzem ani tazko fyzicky pracovať, proste nevydržím makat. Bolievaju ma klby, chrbtica, hlava, jednoducho nie som takej silnej fyzickej konstitucie.
S ľuďmi priamo pracovať tiez nechcem, nakolko som totalny introvert trpiaci uzkostami, liečim sa roky na psychiatrii ambulantne.
Kde mám nájsť prácu?
V akom odvetví mám hľadať?
Pracovať určite chcem, len sa bojím nakopnúť, resp. netuším kde hľadať. Co by ste mi odporucili?
Pridem si taky stratený pripad 🙈🤷🏻‍♀️
Ďakujem za prečítanie a za každú radu.

zuzikak
11. jún 2023

a neskusila si sa spytat/poradit sa s lekarom ? Pozna tvoj stav a verim, ze by vedel nieco odporucit. Neviem, co je pre teba tazka/ lahka praca. Co tak nieco v zmysle stanok (kde musis napr. nachystat a upiect minit fornety) alebo pri predaji casopisov. Ano su tam ludia no pridu a rychlo odidu. Prip. niekde upratovat ? Viacero upratovacich firiem berie zeny na upratovanie panelakov, firiem.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela2202
11. jún 2023

Prácu, v ktorej vydržíš, problémy ako ty má dnes skoro každý druhý človek... a nikoho to nezaujíma...nič v zlom.. to je realita, ak chceš prežiť , berieš hocičo 👉👉👉

autor
11. jún 2023

@oonnaganamakusai ved ja pracovat chcem, len hľadám nejaky tip, ze kde, ako napriklad @zuzikak napisala
Trochu potrebujem povzbudiť 😉
@zuzikak ďakujem

danielahamar
11. jún 2023

Osobne ja som introvert a pritom pracujem s ľuďmi. A dokonca ma furt aj niečo bolí, ale pri tých ľuďoch a pohybe nejako zabúdam. A hlavne stále nemyslieť nato, že ťa niečo bolí a pôjde to lahsie

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. jún 2023

@danielahamar
@uprimnazienka
Ďakujem, presne si to vystihla s tou komfortnou zonou.

unicornlady
11. jún 2023

Titulky sa dajú prepnúť na slovenské, ak by ti angličtina nevyhovovala

https://www.youtube.com/watch?v=MkD9LM5OQSk

Táto terapeutka má videá na boj s úzkosťami. Tamto video je síce o tom, ako má rodič pomôcť dieťaťu, ale ako ona spomenula, keď je človek dospelý, môže začať prevychovávať sám seba.

Vždy treba ísť čo najmenšie kroky, aby ťa to neplašilo, a aby sa ti to zdalo zvládnuteľné.
Napr. (ak nájdem zajtra to video, skopírujem sem) spomínala, ako sa popasovať so strachom zo psa (takým silným, že človek sa bojí ísť aj do parku).
Tak si urobiť hierarchiu strachu (od čo najmenšieho zvládnuteľného)
- najprv napr. pozerať psa v TV, alebo si predstavovať, že vidíš psa (napr. 10 minút v kľude pri tom sedieť a snažiť sa to predychávať tie nepríjemné pocity)
Keď to takto po niekoľkých razoch človek zvládne a už sa cítim pri tom v pohode, potom môže až ísť na ďalší krok
- potom tam bolo pozorovať psa cez okno a zase ak aj človeku začne búšiť srdce, proste skúsiť pár minút to predýchať , a takto to precvičovať deň za dňom, až sa človek bude cítiť v pohode pri pozeraní cez okno na psa
- potom bolo prejsť sa parkom, kde majú ľudia psov na vodítku
- potom pohladkať malého psíka na vodítku
- následne pohladkať malého psíka bez vodítka (ale jasne, že nie cudzieho psa)

lilitela
11. jún 2023

znova administrativu a uvidis, kam ta to posunie. hladaj mozno v tvojom obore, cize nie priamo pracu v obore, iba firmu, a pracu v tej firme nejaku lahsiu, neviem, ci das asistentku a pod. ved niekedy asistentka riesi len telefony a maily a nemusi nutne osobne. a po tej znamosti by sa ti znova nedalo? Alebo v statnej sfere nieco zalezle... to tusim kazda institucia ma na svojich strankach ponuky.

euka210
11. jún 2023

Mas ekonomiku, tak len nejaku administrativu alebo nieco lahko ekonomicke, kde ta aj zaucia...nejaka firma...fakturantka,...

lilitela
12. jún 2023

pripadne zacni s brigadou s obmedzenym poctom hodin

dagmarovita
14. jún 2023

by si sa mala liecit terapiou na uzkosti, to je prve az potom lieky, neviem preco nepreplacaju poistovne terapie od certifikovanych terapeutov, ale uzkosti len tak same nezmiznu ze si das liek, alebo v okoli nejake sedenia viacerych nevedie nejaka psychologicka, psychoterapia ako prve, ak sa chces uzdravit