icon

Akú prácu zvoliť s jazykovými znalosťami?

21. jan 2025

Ahojte, rada by som si vypočula rôzne nápady čo by ste robili na mojom mieste.. mame 4 rocneho syna teraz je doma zo zdravotných dôvodov už od novembra - čakáme na operáciu a musí byt zdravý.. pred dietatom som pracovala v zahranici manžel tiež- dochádza každý den domov ale až okolo 19:30 bohuzial - čiže cela starostlivosť o dieťa je na mne- preto som nenastúpila už do prace po RD. Manžel zarobí nadpriemerne čiže o výšku zárobku mi vôbec nejde - ide mi len o to mat znova pocit ze moja práca je finančne ohodnotená … na Slovesnku som nikdy nepracovala - ovládam jazyky nemčinu C2, angličtina B2 a bakalára ekon a marketing keďže som prerušila VS kvôli odchodu do zahraničia. Pracovala som na veľa miestach služby obchody, leasingovka, lekaren obchodné oddelenie.. na Slovensku som si veľmi nevšimla polovične úväzky - a teraz otázka čo by ste na mojom mieste robili?naco sa zamerať? Ďakujem

melanta
21. jan 2025

Zamerala by som sa na hľadanie kombináciu skrátený úväzok + čiastočný home office. Ak máš jazykové znalosti ako píšeš, VŠ aspoň bakalára, prax v tom čo píšeš, hľadala by som korporát. Veľa korporátov poskytuje aj čiastočné úväzky a možnosti home officu. Ak sa teda bavíme o lokalite Bratislava a dostupné okolie.

autor
21. jan 2025

@melanta ďakujem za odpoved áno bývame v Bratislave

melanta
21. jan 2025

Tak potom tých možností máš dosť. Pozri si IT korporáty, korporáty z finančného sektora, spoločnosti ako Accenture, Deloitte a pod. Urob si v AJ dobrý profil na Linkedine, daj si vyhľadávanie tam, aj si sleduj, či ťa niekto neosloví (je dôležité mať dobre pomenované pozície, podľa toho recruiteri yhadávajú a dobre popísané kompetencie). Skús osloviť so CV agentúry ako Grafton, Menkyna, Lugera, oni hľadajú pre klientov primárne sofistikovanejšie pozície. A kľudne aktívne reaguj aj na full time pozície s poznámkou, že máš záujem o pozíciu, ale na skrátený úväzok. Nie je vylúčené, že ťa niekto skúsi zavolať na pohovor napriek tomu a ak zaujmeš a človek má čo ponúknuť, vždy sa dá dohodnúť.