icon

Akú školu potrebujem, keď chcem pracovať v škôlke?

sue0071
6. nov 2013

Ahojte, chcela by som sa opýtať či niektorá z vás pracuje v škôlke a akú školu, či nejaký kurz by som na takúto prácu potrebovala....ďakujem za odpovede 😉

evelynm
6. nov 2013

na pracu v skolke je potrebne stredoskolske pedagogicke vzdelanie so zameranim na predskolsku pedagogiku, pripadne vysokoskolske vzdelanie.

kiwi82
7. nov 2013

@sue0071 elementárna a predškolská pedagogika na Vš 😉 alebo stredná pedagogická.

zuzkat1
7. nov 2013

Viem ze kedysi stacila stredna ale nie som si ista ci aj dnes. Priklanam sa k tej vs.

viera77
7. nov 2013

presne ako pisu kocky, pokial nemas strednu pedagogicku, tak len vysku, pocas studia treba zvladnut telesnu vychovu a hru na hudobny nastroj.......tiez som mala takyto umysel, tento rok som bola aj prijata ale zial, externe studium je spoplatnene a zial, financne by sme to momentalne neutiahli ☹ .... mozno nabuduce 😕

mirip
7. nov 2013

@sue0071 strednú PaSA , teda pedagogická a soc. akadémia, odbor pedagogická škola, vtedy môžeš učiť aj v MŠ aj byť vychovávateľkou v šk. klube detí, to akože mášmožnosť ísť učiť? V dnešnej dobe ked sa v šklstve doslova bijú o prac. miesta a je x nezamestnaných učiteľov lebo nemajú známosti na príslušných miestach..............

sue0071
autor
7. nov 2013

@viera77 a kde si chcela študovať? ja som si spravila dve maturity a s inými odbormi...teraz mi je to na nič....takže skúšam či externe študovať a popritom pracovať....

mirip
7. nov 2013

@zuzkat1 aj dnes stačí stredná pokiaľ chce byť len učiteľka ak šplhá vyššie a chce byť riaditeľkaMŠ už musí podľa zákona mať aj strednú pedagogickú a aj výšku pedagogickú

zuzkat1
7. nov 2013

@mirip myslela Som ze uz nestaci ani do skd. Neviem kto mi to vravel.ze mozne ze to bola hlupost.

mirip
7. nov 2013

@zuzkat1 mám aj strednú aj vysokú ale iný odbor nie predškolská pedagogika a vpohode môžem byť aj v ŠKD aj v MŠ, len so strednou,

zuzkat1
7. nov 2013

@mirip Ved ja sa nehadam,len som mala ine info.

mirip
7. nov 2013

@zuzkat1 ja viem že sa nehádaš,len dávam info z prvej ruky, mám skúsenosť s tým 😉