icon

Aký bude budúci výsluhový vek dôchodku?

11. nov 2024

Aky je vas nazor na 25 odpracovanych rokov aby ste isli na vysluhovy dochodok? Myslite ze sa bude v blizkych rokoch navysovat ?

hiro
11. nov 2024

Za mna lepsie ako bol tych 15r. Vtedy sa chodilo v 33r (tak to spravili aj moji znami vojaci - 5 rokov na vyske, 10 rokov sluzby a hajde prec s dochodkom). Aj tak je to divne ze teraz ludia v plnej sile v 43r idu na dochodok. Na druhej strane keby ho uplne zrusili tak hned v tom momente by prestal byt problem napriklad s nedostatkom policajtov, hned by odchody na dochodok prestali.
V kazdom pripade ist k policii ma byt zalozene na inej motivacii ako to ze pojdem skoro na dochodok.

pininka1
11. nov 2024

@hiro môj muž spadal ešte pod tých 15 rokov, nakoniec odrobil 27 aj s výškou, ale vravel ze by tých 25 nechcel nikdy, v niektorých zaradeniach je to strasne veľa.

mistymay33
11. nov 2024

Podľa mna tých 25 rokov je celkom spravodlivé, ak by si nastupila v 20 rokoch, tak v 45 by si isla do dôchodku. Co je stále o dosť skôr ako v civilnom zamestnaní. Ja som nastupila do PZ a po 15 rokoch som mohla odísť, ale realne veľmi veľmi málo policajtov odchádzalo po 15 rokoch, lebo to vychádzal veľmi malý výsluhový dôchodok, čo sa vôbec neoplatilo. Podľa odchodovej kalkulačky sa oplatilo odrobiť 25 rokov aj vtedy, lebo tam tá výsluha potom rastla ovela rýchlejšie.
Podľa mna to tak skoro nezmenia, lebo policajtov je teraz extrémny podstav, benefity nie sú žiadne, platy nič moc, takže ich musia lákať aspoň na výsluhový dôchodok, keby to posunuli tak by nikto v PZ robiť nechcel, lebo by nemal žiadne výhody.

hiro
13. nov 2024

@mistymay33 Vojak a policajt by mal byť ochotný zomrieť za službu. Inak to nemá význam. Načo mať niekoho a platiť ho ak nevykoná to čo má. Môžeme sa baviť o peniazoch pre pozostalých ale o dôchodku po pár rokoch?

mistymay33
14. nov 2024

@hiro vies kolko zarába policajt? Myslis ze niekto bude ochotný zomrieť za 1200 eur??? Policajných pozícii je vela a nie kazde miesto od policajta požaduje umrieť za vlasť.
A aj tak nerozumiem co si tym chcel povedat, v súvislosti s odchodom do dochodku.