Aký je mesačný fond pri PN a dovolenke?
Vedeli by ste mi poradiť,pracujem na 11,5 h úväzok,za december mesačný fond hodín bol 172,5 hod.od 13.12.2024
Som bola na PN do 31.12.2024,mala som podrobené len 4 zmeny čiže 46 hod....zvyšných 11 zmien som už bola na PN....a prišlo mi vyjadrenie od zamestnávateľa že mi strha 2 dní dovolenky čiže 23 hod za nesplnený mesačný fond.viete mi to vysvetliť?
@izidoraaa odrobila si všetky naplánované zmeny t.j. 4x11,5 a zvyšných 11x11,5=126,5 h máš mat ospravedlnených, nakoľko si bola PN. Nemáš mat z akého dôvodu chýbajúce hodiny a čerpať dovolenku, keď si ju nemala.
Zamestnávateľ zrejme nevedie prac.kalendár podľa skutočného rozvrhu prac.zmien a nerovn.rozvrh prac.casu. Ma ti však ospravedlniť 11 zmien = 126,5 h, na tom trvaj. Je na ňom, ako to urobí. Vypytaj si podklady na základe ktorých ti robili výpočet mzdy a prip.sa môžeš obrátiť na pravnika či inšpektorát prace.

11,5 nie je uvazok, ale pracovna smena. Uvazok mas 8 hodinovy. Vypocitas si hodiny, kolko mas mat v mesiaci, pracovne dni krat osem.