icon

Aký je nárok na odstupné po pol roku práce?

28. mar 2024

Ak som robila niekde pol roka mam narok len na 1 mesiac odstupneho ked ma vyhodili?

natalienka12
28. mar 2024

Nemas narok na odstupne.

mamina7070
28. mar 2024

nie je narok na odstupne, pomernu cas nevycerpanu dovolenky max preplatia

stvura
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
28. mar 2024

@stvura ale to je dohoda nie narok😉

micusa2222
28. mar 2024

za pol roka pracovného výkonu ti nikto nikde nedá odstupné...

stvura
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
28. mar 2024

@stvura hej tak je to dost raritne ze po pol roku da odstupne ked konci pracovny pomer
bol to seriozny zamestnavatel

tiika
28. mar 2024

Ako ta vyhodili? Z akého dôvodu končia s tebou prac.pomer? Dostala si výpoveď či chcú uzavrieť dohodu o skončení PP?
Môžu ti dat výpoveď len z určitých dôvodov i keď po pol roku (rusi sa tvoja pozícia, neuspokojivé plnenie prac.úloh, porušenie prac.disciplíny….). Podľa toho sa odvíja i nárok ma odstupne.

tiika
28. mar 2024

@mamina7070
@stvura
Tak tu ide o zákon nie o serióznost. Keď sa rusi prac.miesto i po pol roku, buď dostane výpoveď a plynie vyp.doba alebo sa dohodnú a z rovnakého dôvodu skončí hneď no s odstupným.

autor
28. mar 2024

@tiika dohodu chcu, maju niekoho ineho na to - lepsieho

melanta
28. mar 2024

Píšeš, že ťa vyhodili. A teraz že chcú prijať niekoho lepšieho, tak sa chcú dohodnúť. Čiže ťa nevyhodili, ale chcú sa ťa zbaviť, pretože majú lepšieho kandidáta. Píš hneď všetky informácie, keď chceš radu.
Z tohto dôvodu ťa vyhodiť nemôžu. Čiže jedine ak budeš súhlasiť s dohodou a tam si žiadaj odstupné. Povolené je to, na čom sa dohodnete.

mamina7070
28. mar 2024

@tiika zakon hovori ze nema narok a bodka dohoda je dohoda

melanta
28. mar 2024

@mamina7070 ak sa ruší pracovné miesto, je zo zákona nárok aj pri dohode. Ak teda ide o dohodu z tohto dôvodu. Dokonca v tomto prípade zákon hovorí, že pri dohode je o mesiac vyššie odstupné ako pri výpovedi. Takže pri dohode z tohto dôvodu nie je potrebné sa dohadovať, nárok je automatický zo zákona. Tu v prípade autorky ide o iný prípad.

tiika
28. mar 2024

@mamina7070 aj po pol roku pri dohode z dôvodu, že sa rusi pracovne miesto, mala @stvura nárok zo zákona a nie z dôvodu ochoty či serióznosti