Aký je nárok na odstupné po pol roku práce?
Ak som robila niekde pol roka mam narok len na 1 mesiac odstupneho ked ma vyhodili?
nie je narok na odstupne, pomernu cas nevycerpanu dovolenky max preplatia
@stvura ale to je dohoda nie narok😉
za pol roka pracovného výkonu ti nikto nikde nedá odstupné...
@stvura hej tak je to dost raritne ze po pol roku da odstupne ked konci pracovny pomer
bol to seriozny zamestnavatel
Ako ta vyhodili? Z akého dôvodu končia s tebou prac.pomer? Dostala si výpoveď či chcú uzavrieť dohodu o skončení PP?
Môžu ti dat výpoveď len z určitých dôvodov i keď po pol roku (rusi sa tvoja pozícia, neuspokojivé plnenie prac.úloh, porušenie prac.disciplíny….). Podľa toho sa odvíja i nárok ma odstupne.
@mamina7070
@stvura
Tak tu ide o zákon nie o serióznost. Keď sa rusi prac.miesto i po pol roku, buď dostane výpoveď a plynie vyp.doba alebo sa dohodnú a z rovnakého dôvodu skončí hneď no s odstupným.
@tiika dohodu chcu, maju niekoho ineho na to - lepsieho
Píšeš, že ťa vyhodili. A teraz že chcú prijať niekoho lepšieho, tak sa chcú dohodnúť. Čiže ťa nevyhodili, ale chcú sa ťa zbaviť, pretože majú lepšieho kandidáta. Píš hneď všetky informácie, keď chceš radu.
Z tohto dôvodu ťa vyhodiť nemôžu. Čiže jedine ak budeš súhlasiť s dohodou a tam si žiadaj odstupné. Povolené je to, na čom sa dohodnete.
@tiika zakon hovori ze nema narok a bodka dohoda je dohoda
@mamina7070 ak sa ruší pracovné miesto, je zo zákona nárok aj pri dohode. Ak teda ide o dohodu z tohto dôvodu. Dokonca v tomto prípade zákon hovorí, že pri dohode je o mesiac vyššie odstupné ako pri výpovedi. Takže pri dohode z tohto dôvodu nie je potrebné sa dohadovať, nárok je automatický zo zákona. Tu v prípade autorky ide o iný prípad.
@mamina7070 aj po pol roku pri dohode z dôvodu, že sa rusi pracovne miesto, mala @stvura nárok zo zákona a nie z dôvodu ochoty či serióznosti

Nemas narok na odstupne.