Aký typ práce by ste odmietli robiť?
Ahojte, táto otázka je smerovaná na tie z vás, ktoré pracujú a svojím príjmom prispievajú podstatne do domácnosti / čiže asi nie pre tie, ktoré nemusia pracovať, keďže manžel zarobí dostatočne /. Predstavte si, že by ste prišli o prácu a nevedeli by ste si nájsť prácu vo svojom obore, ale prácu by ste potrebovali. Aký typ práce by ste nikdy nerobili? Nemyslím nejaké sexuálne služby, ale reálny typ práce, ktorú by ste nezobrali ( upratovanie, práca za pokladňou, taxikár, kuriér, donáškar jedla, operátor vo výrobe a rôzne ). Čo by ste nikdy teda nezobrali?
Pre mna je praca na linke uplne najhoršia.
@tulipanik12 veru ked pozeram v tv ako to tam funguje,vedla seba ludia postaveni a makaju ako stroje,ze ani na wc ist nemozu.Ako by pasova robota.
Tiez by som to nerobila,aj na ruky to musi byt zataz,stale drzat hore a montovat.
Inac neviem fakt,co by som nerobila.Moc by zalezalo aj na kolektive,kde mi neni dobre,odisla by som.
@anonym_c29105 nie, nemôžu ísť len tak na wc, musí ich prísť niekto vystriedať, dokonca v jednej nemenovanej, ak mala žena MS a potrebovala častejšie na wc, tak z toho robili problémy 🙈.
Inak mňa veľmi fascinuje to, koľké máte problém s mŕtvolami. Ja som to brala ako úplne niečo bežné, až som zaskočená, mne by nevadila taká práca, aspoň by mi do nej nekecali 🤣. Kedysi ako dieťa som mala sen robiť v pitevni alebo v kriminalistike pri vraždách
Ja by som nezvladla byt pedikerka a niekomu osetrovat nechty a nohy a paty.
Nemam problem so ziadnou pracou, ale pre dobro druhej strany by som nesla robit casnicku. Skusila som brigadne, nevydrzala som ani po obednajsiu prestavku a stihla som aj oliat zakaznika 😳
A to som robila upratovacku, za pasom vo fabrike na balenie masa, praca s detmi, praca v pokladni ci anketarka 🤷♀️
@anonym_c29105 nie, nemôžu ísť len tak na wc, musí ich prísť niekto vystriedať, dokonca v jednej nemenovanej, ak mala žena MS a potrebovala častejšie na wc, tak z toho robili problémy 🙈.
@denkabemommy toto su podmienky ako v cine,este bic treba,nech robia rychlejsie.
Ja sice robim tiez vo vyrobe,ale mam kopu casu,aj si ist zapalit,kavu si dat a niekedy je to az nuda,co sa tiez ucim aj nudit sa.Ale toto je des.Aj preto sa hovori,ze nie je vyroba ako vyroba a teda je to ozaj pravda.
@anonym_autor Kedze nesoferujem, tak nic, kde treba soferovat. Tiez by som mala obrovsky problem byt niekde, kde cely cas hra hlasna agitujuca hudba, napr. v diskotekovom bare. A asi uplne najhorsie, co si viem predstavit, je byt pri kolotococh. Ovela radsej s mrtvolami, smetiarku alebo upratovanie verejneho wc.
Ja by som nezvladla byt pedikerka a niekomu osetrovat nechty a nohy a paty.
@0silvia0 o áno, toto ani ja 🤮
nikdy nie na smeny v nejakej fabrike.
ani ucitelku, kedze som cholerik
ani obchodaka, co telefonuje a predava šmejdy
@denkabemommy toto su podmienky ako v cine,este bic treba,nech robia rychlejsie.
Ja sice robim tiez vo vyrobe,ale mam kopu casu,aj si ist zapalit,kavu si dat a niekedy je to az nuda,co sa tiez ucim aj nudit sa.Ale toto je des.Aj preto sa hovori,ze nie je vyroba ako vyroba a teda je to ozaj pravda.
@anonym_c29105 je to choré určite, a ešte za smiešny plat, v týchto otrokárňach 🙈. Lebo to sa nedá nazvať ani inak, len novodobé otroctvo.
Pedikerku a chytať sa niekomu nôh 🤮🤮🤮🤮 mňa celkom láka si privyrobiť ako chyžná niekde v hoteli.
Predavačku, čašníčku nedala by som prácu ľuďmi. Tiež nie ošetrovateľku, za pásom a už nikdy viac smeny a víkendy
Nemohla by som robit nocne... Vyskusala by som si to parkrat brigadne a jednoducho nedavala som to
@anonym_c29105 je to choré určite, a ešte za smiešny plat, v týchto otrokárňach 🙈. Lebo to sa nedá nazvať ani inak, len novodobé otroctvo.
@denkabemommy no ked zeny napisu kolko muzov,zivitelov donesie pod 1000v cistom alebo tesne nad 1000ckou je to na zaplakanie.U nas vsetko nad ramec zakonov,teda vikendy priplatky,za nedelu 5eur priplatok,13,14ty plat.Rozne ine fin.odmeny,no mozno 3m su take bez odmien v roku,kazdy rok hned od noveho roku zvysenie platov.
@denkabemommy no ked zeny napisu kolko muzov,zivitelov donesie pod 1000v cistom alebo tesne nad 1000ckou je to na zaplakanie.U nas vsetko nad ramec zakonov,teda vikendy priplatky,za nedelu 5eur priplatok,13,14ty plat.Rozne ine fin.odmeny,no mozno 3m su take bez odmien v roku,kazdy rok hned od noveho roku zvysenie platov.
@anonym_c29105 áno, sama som ostala zaskočená, že naozaj muži neraz zarábajú niečo okolo 1000€. Však to je nereálne, aby pri takom mužovi mohla ostať žena na RD, respektíve ostať môže ale asi moc nevyžijú 🙈
Kuchárku alebo prácu v kuchyni, pedikurku, nič s výkalmi, nedokázala by som prebalovat starých ľudí a ani nič za pásom. A ani nočné by som nešla nikdy robiť.
@anonym_c29105 áno, sama som ostala zaskočená, že naozaj muži neraz zarábajú niečo okolo 1000€. Však to je nereálne, aby pri takom mužovi mohla ostať žena na RD, respektíve ostať môže ale asi moc nevyžijú 🙈
@denkabemommy a milion nadcasov,kde velmi dobre vedia odrbavat na nadcasoch,same 16tky lebo ved vzdy treba za niekoho tahat.Ja som sa vyjadrila jasne,ziadne nadcasy,som aj matka a deti ma tiez potrebuju doma a nie,ze zase ako kon tahat aj ked sa ozaj nenarobim,ale byt tam tolko.Na to maju inych konov.Jedine,co idem tak na poobednu v nedelu to je krasne zaplatene a to je vsetko.A toto je aj ludi problem,dajte mi vecsiu lopatu,nie vecsiu mzdu.A len sa ako drbli vo vykonoch predbiehaju az im tie vykony aj zvysuju riadne.
@anonym_autor ak si odmyslime, ze na niektore profesie potrebujes specialne vzdelanie, ktore nemam 😂 tak veterina. Absolutne by som sa nevedela zmierit s tym, ze nedokazem nejakemu zvieratu pomoct, pripadne by som musela riesit nejake tyrane zvierata a vlastne asi nemat velmi co s tym robit. Paradoxne pri ludoch tento problem nemam (s vynimkou deti) a viem si predstavit pracu v pohrebnictve. Nie som ziadny nekrofil ale moja predstava je vyprevadit zosnuleho na poslednu cestu co najdostojnejsie a s citom voci pozostalym.
A nerobila by som v skolstve, je to uplne podhodnotene aj financne a aj pristupom vacsiny rodicov k ucitelom.
Ošetrovateľka v DSS. Všetko áno, ale toto nie.
@lucia13022023 som zdravotna sestra ale toto by som ani ja neska robit
Neviem preco. A pritom robim v nemocnici ale vnimam to inak
@denkabemommy si zober,ze tento mesiac som mala 3000 v hrubom,no mat toto kazdy mesiac v cistom,bola by som nadmieru spokojna,ale je to s 13tym platom,co tiez zdania.Ten by mal byt ozaj bez dani,ale treba ludi zodrat,a to ma kazdy iny 13ty plat,podla priemeru davaju.
@denkabemommy a milion nadcasov,kde velmi dobre vedia odrbavat na nadcasoch,same 16tky lebo ved vzdy treba za niekoho tahat.Ja som sa vyjadrila jasne,ziadne nadcasy,som aj matka a deti ma tiez potrebuju doma a nie,ze zase ako kon tahat aj ked sa ozaj nenarobim,ale byt tam tolko.Na to maju inych konov.Jedine,co idem tak na poobednu v nedelu to je krasne zaplatene a to je vsetko.A toto je aj ludi problem,dajte mi vecsiu lopatu,nie vecsiu mzdu.A len sa ako drbli vo vykonoch predbiehaju az im tie vykony aj zvysuju riadne.
@anonym_c29105 áno, tiež sa veľmi čudujem prečo ľudia vôbec ešte za tie peniaze idú do práce, však to je na úkor seba a hlavne zdravia. Ja teraz v lete, robievam cca 3h denne, ale teda robím z domu, šéf s tým je ok. Takže pre mňa je akýkoľvek nadčas nepochopiteľný, najmä ak ľudia nevládzu a aj tak idú do práce 🙈🙈 mám v rodine takú osobu a mne je toho človeka až ľúto, lebo o peniaze núdzu nemá, vek dôchodkový a neraz robí 16h lebo kolega neprišiel 🤦♀️.
@anonym_c29105 áno, tiež sa veľmi čudujem prečo ľudia vôbec ešte za tie peniaze idú do práce, však to je na úkor seba a hlavne zdravia. Ja teraz v lete, robievam cca 3h denne, ale teda robím z domu, šéf s tým je ok. Takže pre mňa je akýkoľvek nadčas nepochopiteľný, najmä ak ľudia nevládzu a aj tak idú do práce 🙈🙈 mám v rodine takú osobu a mne je toho človeka až ľúto, lebo o peniaze núdzu nemá, vek dôchodkový a neraz robí 16h lebo kolega neprišiel 🤦♀️.
@denkabemommy ja mam kolegu,co uz je na dochodku a aj ho pobera a k tomu chodi takto makat,ale oni sa fakt aj narobia.Tiez som to robila,nastastie iba 3m,teda sk.dobu a teraz robim inu robotu,kde sa nenarobim.Ale ani tu dlho nechcem zostat,teda chcem sa dalej posuvat.Je tam vela roznych prac.pozicii,ze doslova nic nerobia,ale aby ich tam drzali tak im vytvoria takto miesto,aj s akoze prac.naplnou.Niekedy si az tukame na celo,ze na co je toto dobre,no znamosti robia divy a da sa ozaj vsetko.
@anonym_autor nerobila by som v kancelárii nikdy nebaví ma to mám rada manuálnu prácu a tiež kvôli dieťaťu odmietam robiť dlhý /krátky týždeň a 12hodinove a nočné zmeny
Krčmárka-jednoznačne, nemusím opitých ľudí a dupľom nie ožratú práve takú kategóriu ľudí čo krčmy navštevuje-teda jednoduchší ľudia.
A potom ma neláka stereotyp, som taká trocha ADHD teda žiadna pásová výroba, celý deň len napríklad robiť účtovníctvo a tak. A naopak lákajú ma práce kde sa činnosti striedajú. A rovnako skôr práce, kde je nejaká práca a čas ubieha, nie kde človek nič nerobí väčšinu dňa a čas sa vlečie.
Nerobila by som nic, kde by som sa musela dotykat inych ludi.
@anonym_autor ja by som nikdy nevzala oracu poisťovačky, finančnej sprostredkovateľky , pyramídové predaje a podobne veci, kde musíš otravovať ľudí
Nechcela by som robiť niečo, kde by som musela byť na ľudí falošne milá a vtieravá, aby som zarobila. Čiže nejaká predajkyňa, v poisťovníctve,... niečo také otravné 😁 Potom v zdravotníctve (💉)a napr. spomínaný bitúnok.
@anonym_autor Nemohla by som robit na bitunku, masiarku, alebo s mrtvymi ludmi a nikdy by som nemohla mat partnera co to robi. Som rada ze su ludia co to robia.
Pasova vyroba
Pedikerka
Kozna lekarka
Presne vsetko, co si napisala v sprave. Plus casnicka, kuchyna, telemarketing, nic s mrtvolami. Este revizor ma napadlo.

Pokial by som nemala na vyber tak eexistuje praca ktoru by som nezobrala.. fakt asi len tie mrtvoly nejaka pitevna upratovanie bytov po mrtvych a take morbidity..z toho by mi zacalo harasit