icon

Ako prijali asistenta v materskej škole?

25. jún 2024

Ahoj,
Ako je možné že v našej obci prijali do MŠ osobu na poziciu asistent pedagogického zamestnanca len a výučným listom?

kaktusik007
25. jún 2024

nemoze mat iba vyucny list. MUSI mat maturitu

autor
25. jún 2024

@kaktusik007 výučný list má a chodí externé na maturitu

luccija
25. jún 2024

Tak to stačí do 4 r musí ukončiť skolu

autor
25. jún 2024

@luccija Ďakujem za odpoveď . Nezdalo sa mi to

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
25. jún 2024

Dorába si vzdelanie a výučný list môže mať aj človek ktorý už maturitu má, takže si dorába externe pravdepodobne pedagogické vzdelanie.

autor
26. jún 2024

@1ryba
@medda_beda
Nie dievčatá , ten človek má výučný list v odbore kuchár, a dorába si externé maturitu v odbore podnikanie v remeslach a službách...

dadka1997
26. jún 2024

Mna by skor zaujimalo odkial si sa to dozvedela, a čo ta donutilo o nom pochybovať? Žiarliš ?

luccija
26. jún 2024

Tak si doraba maturitu a do 4 r od nástupu si musí dokončiť pedadogiku.Niekde sú to vychytené miesta inde to nemá kto robiť a sú potrebni.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jún 2024

@dadka1997 Neviem či ziarlim .

Skôr mi je ľúto že ja mám maturitu a mňa nevzali, kladiem si otázku ako to, prečo?
Info mám pretože tu osobu veľmi dobre poznám

dadka1997
26. jún 2024

Možno znamosti ... najlepšie je odhodiť žiarlivosť, či mu chceš koli tvojej ziarlivosti pokaziť zivot ? Mna tiez nevzali do skolky lebo ze potrebuju 2 roky skusenych, spoluziacku vzali .. a nakoniec som si nasla este lepsiu pracu 🙂

autor
26. jún 2024

@dadka1997 Určite nechcem nikomu kaziť život...až tak mi to zas nevadí....len to bol taký smútok skôr vo mne. Ale máš pravdu každý je tam kde má byť

lenka2232
26. jún 2024

Ale to nie asi na stalo nie? Je to len na pol roka cez upsvar

nikaeli
26. jún 2024

Môže byť aj na pozícii pomocný vychovávateľ, vtedy je to nepedagogický zamestnanec, ktorý tiež pomáha deťom. Moja 'asistentka' to tak má. Je predavačka. Plus ako píšu dievčatá - dorába si maturitu, dopĺňa si potrebné vzdelanie, čo je ok. Ty máš vyššie vzdelanie ako osoba, ktorú prijali. No možno sa im zdala osobnostne vhodnejšia ako ty 🤷🏻‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
26. jún 2024

@1ryba môže byť aj to, ale keď si doplní vzdelanie, mali by ju v pozícii posunúť, a teda sa posunie aj v platovej tabuľke.. takže to sa mi veľmi nepozdáva.. samozrejme nevylučujem aj 'známosti' 🤷🏻‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
26. jún 2024

@1ryba u nás taký trend nie je. Sme špec.škola a je priam žiadúce personál nestriedať. Ja konkrétne mám triedu pre deti s PAS a neviem si predstaviť, aby mi teraz po dvoch rokoch vymenili asistentku, keď som si ju už ako tak 'vycepovala' a fungujeme aj 'bez' slov. My sme naopak radi, keď má niekto naozaj záujem pomáhať a neberie to len ako prácu..

autor
26. jún 2024

@nikaeli
@1ryba
Ono je to škôlka v centre osady

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
wilagrande
30. jún 2024

Je to projekt od roku 2022 pomocny vychovavatel v mš. Je to nepedagogicky zamestnanec napomocny pri samoobluznych ukonoch deti. A aj ten zamestnanec si musel robit skolu (vzdelavanie) cez mpc aby to mohol robit.

autor
1. júl 2024

@wilagrande teraz neviem či rozumiem ..takže môže to robiť človek čo má vyučnu list a dokončuje si maturu alebo nie?

wilagrande
7. júl 2024

Ano moze, no vsak musi byt v triede stale zodpovedny ucitel popripade mimo triedy, ale pritomny v praci... Pomocny vycbovavatel mu iba pomaha. Moze byt aj s detmi, ale ucitel musi byt v skolke v pripade niecoho.

wilagrande
7. júl 2024

A teba nevzali preto, lebo by ti museli dat vyssi plat... Kdez to pomocnemu vychovavatelovi daju nizsi plat lebo peniaze dava ministerstvo skolstva je to proste projekt

wilagrande
7. júl 2024

Pomocny vychovavatel nevyucuje , nerobi program detom, maximalne ich sprevadza. Ked je v treide nejake vyucovanie tak PV dava pozor ked sa nejake dieta nesusredi a vyrusuje tak ho napomina atd..