icon

Beznádej z hľadania práce

13. jún 2025

Ahojte, vo februári so mnou ukončili pracovný pomer (údajne nadbytok zamestnancov, neboli čísla atd). Dostala som odstupné, od marca som na podpore. Od apríla si beznádejne hľadám prácu, poslala som asi 30 životopisov na pozície, ktoré sa mi páčili aj náplňou práce aj platom a podľa mňa som spĺňala aj požiadavky. Nikto sa mi však neozval, ani na pohovor ma nezavolali. Dokonca mi neprišiel ani email, že uprednostnili iného uchádzača, proste nulová komunikácia. V auguste mi končí podpora, nejaké úspory mám, ale samozrejme sa z toho nedá žiť dlhodobo a nechcem ich všetky minúť. Už som si začala posielať životopis na hocijaké pozície, ale proste nikto nereaguje, nikto sa nepozýva.
Som z toho zúfalá a deprimovana, nerozumiem čo sa deje a ako ďalej. Mám záväzky, ktoré potrebujem platiť a nemyslela som si, že dopadnem práve takto. Máte podobne skúsenosti?

Strana
z2
denkabemommy
13. jún 2025

1. Ako píšeš motivačný list? 2. Nehladaj prácu na profesii ale oslovuj firmy priamo -nie len tie, ktoré majú inzerát ale tie, ktoré sa ti páčia 3. Fotka v CV je veľmi podstatná vec - ideálne trošku profesionálna, nie napr z oslavy s balónmi (áno, aj to som už videla 🤣). A hlavne prestaň byť zúfalá. Stane sa niečo, keď si nájdeš prácu o mesiac neskôr ako skončí podpora? Nie normálne chlieb nezlacnie, svet sa bude stále točiť, ty máš rezervu. Tak nádych a výdych. Lebo zúfalstvo na pohovore bude cítiť. A na čo myslíme, to priťahujeme (zaručene vyskúšané)

marcellka32
13. jún 2025

Ja ti nebudem radiť, lebo to nechceš, akosi cítim z tých pár odpovedí čo si dostala si neberies nič, dokonca si presvedčena o tom že všetko je ok, no zrejme nie je....a to že tvoje CV videli 2 HR rovnako neznamená, že to máš ok, celé myslené v dobrom, lebo mám pocit že sa urazis
@melanta poraď pls

bosorkabb
13. jún 2025
@stvura

Pokial vidim personalistov - aj v nasej firme, tak mi je uplne jasne preco je to tak. Absolutny nezaujem o cloveka (dakedy sa mi zda ze naschval beru blbcov, najidelanejsie rodinnych pribuznych - dohadzovala som kamosku a odpoved nasej personalistky bola ze je "prekvalifikovana" - baba co sa poztrebovala zamestnat po materskej, podla mna uplne mega clovek). Priklad: robim vo firme 10r, ani bu, ani me, ziadny pekny mejl ako "dakujeme za vasu pracu" a podobne...zato novy zamestnanec co nastupil druheho ho krasne privitali - to nehovorim ze uz zrejme stihol aj utiect lebo je inzerat znova na profesii...
ked som robila personalistu som vzdy odpisala zaujemcom, dala som si tu namahu - staci jeden hromadny mejl s par vetami. Dnes to uz nerobia, su velmi zaneprazdneni - a bude to este horsie.

@stvura presne si to vystihla. Máme v práci novú babu cca 4 mesiace. A nič iné jej nehovoria len zlatíčko to je v poriadku, nevadí a podobne.
Potom prídu za osobami ktoré sú tam roky a sprdnú ich že prečo po nej nekontrolujeme. Ale nenápadne. Nič jej nemáme hovoriť, neupozornovat na chyby ale opraviť.
Lebo čo keď sa nahnevá, urazí a podobne.
Škoda reči.

stvura
16. jún 2025

autorka, skus si umiestnit zivotopis na LinkedIn, mozno pomoze...ja mam dve kolegynky ktore mi tvrdia ze tam ich firma objavila ake su uzasne a hned po nich vystartovali prave na tomto mieste, pripadne skus i fakt vzdialene mesta s tym ze budes robit HO a mozno raz za mesiac do kanclu (ja mam takto prave tie dve kolegynky s ktorych jedna chodi raz za mesiac a druha raz za stvrt roka)

melanta
16. jún 2025
@marcellka32

Ja ti nebudem radiť, lebo to nechceš, akosi cítim z tých pár odpovedí čo si dostala si neberies nič, dokonca si presvedčena o tom že všetko je ok, no zrejme nie je....a to že tvoje CV videli 2 HR rovnako neznamená, že to máš ok, celé myslené v dobrom, lebo mám pocit že sa urazis
@melanta poraď pls

@marcellka32 ďakujem za označenie. Ale myslím si, že tu sú rady úplne zbytočné. Podľa mňa autorka sa iba prišla posťažovať, aká je super, ale nedarí sa jej, lebo svet je zlý. Nechce reálnu pomoc. Pretože môj názor je, že ak má skvelé vzdelanie, zručnosti a prax a ak poslala množstvo CV a nikto sa jej ani len neozval, tak to CV proste bude napísané zle a Linkedin profil bude nezaujímavý. Avšak vzhľadom k tomu, akým štýlom reagovala na správy od @beata_k tak načo jej pomáhať. Veď jej pomáhajú kamošky z HR (hoci úprimne, z 10 HR recruiterov je 9 amatérov, pretože nemajú manažérsku skúsenosť a prax dobrého manažéra je vo väčšine prípadov to rozhodujúce, či recruiter bude skvelý alebo amatér). Autorka z reakcií na Beatu má ego veľké ako Gerlach, poradí si istotne sama. Ak by sa ukľudnila a chcela sa správať normálne, kľudne mi môže napísať správu, rada jej poradím.

saxana000
16. jún 2025

Brala by som akukolvek pracu ktora sa mi naskytne kludne s nizsim platom a popri nej hladala nieco lepsie s vyssim platovym ohodnotenim a naplnou prace ltora ma bavi.ale mna by tlacilo zabezpecenie rodiny a hypoteka.ty ak si slobodna bez zavezkov a s usporami sama musis zhodnotit ci si mozes dovolit zit z uspor

beata_k
16. jún 2025

@melanta Ved toto, ze keby si nevedela najst pracu. Ale ona so svojim zivotopisom poslala 30 ziadosti na vhodne pozicie v BA a nic? Ja som nechcela aby tu dala osobne udaje alebo zamestavatela. Len napln prace ako ma napisanu. Ci to nema napisane privelmi strucne alebo naopak omacky, ktore su siahodlhe.

terina25
16. jún 2025

Bohuzial, poznam to. Poslem zivotopis a ziadna odpoved

Strana
z2