icon

Bojíte sa návratu pani z materskej?

12. júl 2024

Zienky, 2 roky zastupujem za pani na RD a bolo mi povedane ze sa pani nevrati, vedenie je so mnou velmi spokojne, mam rozbehnutych viacero projektov, ale pani sa zrazu ozvala ze sa chce v septembri vratit...vsetci boli prekvapeni...pytala som sa na moznost dalsej spoluprace a ze nie su ziadne moznosti, nejak sa mi tomu nechce verit lebo za moje posobenie tu vzdy sa urobili nrjake organizacne zmeny a teraz ze sa neda...mam mat este stretnutie s vedenim ale zrejme si od toho nebudem vela slubovat, jedna sa o pracu na ministertve...co si o tom myslite? Boli ste niektora v podobnej situacii???

egonsk
12. júl 2024

som myslel, ze v statnej sprave ta prepustia ked si uz moc okato prepisujes dochadzku, alebo robi take veci, ze to uz nezakryju ani keby sa rozkrajali...
Mozno ti napokon ponuknu ine miesto, do septembra je este dost dlha doba.

luliu
12. júl 2024

Či si o tom myslieť? Platí to, čo je na papieri. A tebe po návrate pani z MD skončí zmluva

marci77
12. júl 2024

keby zamestnavatel velmi chcel ...... teba si tam moze nechat na tej pozicii a pani, co sa bude vracat po RD ponuknut dohodu o skonceni PP s odstupnym
uvidis, co ti povedia na tom stretnuti (aj toto je jedna z moznosti, ale v statnej sprae skor asi nie )

luliu
12. júl 2024

@marci77 tak keď sa chce vrátiť, tak pochybujem, že bude súhlasiť s dohodou o skončení PP a prepustiť ju nemozu

alex49
12. júl 2024

Tvoj zástup nástupom kolegyne z materskej končí. To si vedela. Možno ti budu vedieť ponúknuť miesto, ale nie také aké si predstavuješ.

mirka17
12. júl 2024

A ake je to ministerstvo

autor
12. júl 2024

@alex49 hej ved prave...uz mi aj jedno ponukli ale na inom odbore ale tam nemam presne take vzdelanie ake je treba a ani ta agenda by ma asi nebavila ..nuz asi sa zacnem obzerat uz teraz po niecom inom

mamina7070
12. júl 2024

ake je to ministerstvo ? ˇoh´i by ta ponuknut do vnutorneho kolecka na ine odbory

autor
12. júl 2024

@mamina7070 nic momentalne nevyhovuje...a ja mam preferenciu prave toto miesto

alex49
12. júl 2024

Bohužial, to je riziko zástupu na materskú. Môžu ti ponúknuť len voľné miesta, tvoje zastupujúce miesto voľné nie je a kvôli tebe nebudú vytvárať nové.

mamina7070
12. júl 2024

zavisi aj kedy robili reorganizaciu zasa porobia sa statuty me ovaky a zasa menit to sa im nechce isto

autor
12. júl 2024

@alex49 ved prave...len uz ked som nastupovala tak mi povedali ze sa pani s velkou pravdepodovnostou nevrati...tak som sa potesila, ale asi zmenila nazor no...

petronela1985
12. júl 2024

Pokiaľ máš v služobnej zmluve zastupovanie počas MD/RD, tak by si mala mať uvedené za koho presne a dobu trvania služobného pomeru - pokiaľ trvá dôvod a zastupovanie. Samozrejme, obdobne. Ja som to tak mala, keď som zastupovala, potom som šla do prípravnej štátnej služby. Musíš to brať pragmaticky, je to jej miesto. Tiež za chvíľu nastupujem na MD, plánujem byť tak rok cca., holt, tak môj zastupujúci odíde.

autor
12. júl 2024

@petronela1985 ako to myslis s tou pripravnou statnou sluzbou?

autor
12. júl 2024

@petronela1985 myslim tym ze ked si zastupovala preco ta presunuli do pripravnej a neskoncil ti pomer ked sa pani vratila?

petronela1985
12. júl 2024

Tú, ktorú som zastupovala, bola ešte na RD, keď sa uvoľnilo miesto so prípravnej štátnej služby (kolega odišiel do dôchodku). Išla som na výberové konanie, po dvoch rokoch som mala splnené podmienky pre stálu štátnu službu - to som dostala rozhodnutie o preradení do stálej štátnej služby. Ale tak keby toto nestihnem, do roka sa vrátila kolegyňa, ktorú som zastupovala a musela by som odísť.

petronela1985
12. júl 2024

Ty keď robíš na ministerstve, tak je to predsa len atraktívnejšie miesto, to ti málokto uvoľní. U nás je to tiež tak a to nie som na ministerstve, prakticky od nás odchádzajú ľudia v rámci vnútorných výberov, teda zostanú pod služobným úradom alebo až na dôchodok.