Brigáda - malá výplata
Ahojte baby, mám ísť na brigádu-zivnost , robila by som víkendy , ale zarobila by som po odrátaní odvodov 300e..je to málo ? Bola by som celé víkendy preč od deti , muž vraví že nevie čo sa to vôbec oplatí , mám dilemu 🤷neviem čo a ako
@melanta lebo ja mozem robiť iba víkend aj to možno nie každý , kvoli mužovej práci a deťom a tak sa nedá na dohodu , na živnosť o Tom si môžem rozhodovať sama...tak zato
@melanta ono je to normálne práca , ja tomu hovorím brigáda
300€ na víkend?
@diamond007 na mesiac ,robota víkendovky
No na to, ze cez vikend nebudete spolu ako rodina je to velmi maličko.
@zmrzlinka2021 veď toto aj muž hovorí
@zmrzlinka2021 ale zas ako rodina nazvyš peniaze nemáme ,mne skončil rodičovský , a malého mi zoberú a v septembri do škôlky ,takže tak
Takto sa dá robiť aj na dohodu, dohoda môže byť aj iba na dohodnuté dni a hodiny. Inak 8 dní v mesiaci po 8 hodín, ak je 300 eur čisté, tak to vychádza čisté 4.6, to zase nie je až také zlé, keďže zrejme ide o nekvalifikovanú prácu.
tak prerataj si to takto: pracovnych dni by si v mesiaci mala 8, 300:8=37,5€/ deň. keby to robis na plny uvazok- 20dni krat 37,5€=750€
vela? malo? ktovie. co ides robit? aku mas kvalifikaciu?
co sa tyka toho zebteraz vam je dalsi prijem dobry, ak nemas inu moznost tak ja by som zobrala aj malo aby sme sa mali lepsie keby som v takej situacii
@melanta áno zatiaľ tak lebo malého mám ešte doma , a nikde ho nezoberú ani súkromne , aby som mohla som ísť do práce normálne, zatiaľ som to chcela riešiť aspoň takto
ak to má byť len cez víkendy a ešte píšeš, že možno nie každý víkend, tak ja osobne by som na živnosť nešla, radšej na dohodu a možno neskôr ak by som v tej firme ostala, tak by som riešila živnosť
@nikamia8316 na dohodu nemôžem pretože ja budem chodiť ako mne bude vyhovovať, na dohodu by som musela ich poslúchať ...a mi povedali že iba na živnosť v Tom prípade ...
4,68 eur na hodinu v cistom podla mna nie je az takuplne zle,mnohi robia za ovela menej.ak potrebujete surne peniaze,je to cesta.priority si musis urcity ty 🙂
A to budeš platiť aj sociálne či iba zdravotku?
@sashabb len zdravotku prvý rok
To je hlúposť,že na dohodu by si musela poslúchať .Dohoda sa dá dohodnúť tak,aby vyhovovala Tebe.Zivnost sa Ti v Tvojom prípade nevyplati
Koľko hodín by si robila?
@luccija 8hodin
tak to som ešte nepočula, že by si ich musela poslúchať, veď preto je to dohoda, aby ste sa dohodli, kedy môžeš robiť
a ty si nezamestnaná akutálne, keď ti syna nevzali do škôlky?
pokiaľ ano, tak v prvom rade, treba sa nahlásiť na ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, aby si nemusela platiť odvody, ale určite by som nešla do živnosti, podľa mňa sa to neoplatí
dohoda je stále ako brigáda, čiže keď sa rozhodneš odísť tak odídeš aj priamo zo smeny... sice to môže mať následky. Ale môžeš. A zase veľa nestratíš, keď ťa volaju dôležitejšie veci...
Tiež by som radšej na dohodu...

Brigáda na živnosť? Prečo nie dohoda? Živnosť sa neoplatí všeobecne pri nízkych príjmoch.