icon

Brigáda popri práci: Ako prekonať hanbu?

2. jan 2024

Mám svoju prácu, ale budem mať väčšie výdaje a premýšľam preto ešte nad brigádou k práci. Možno v obchode ako Tesco, Lidl alebo v rýchlom občerstvení, upratovanie. Záleží kde mi vyjdú v ústrety časovo. Taká asi blbá otázka, necítili by ste sa blbo, ak by vás videli známy, že pracujete v McDonald's napríklad? Ja sa priznám, že sa tak trochu hanbím. Ale viem, že nemám vôbec za čo. Možno čo povedia ľudia a tak.

dadka1997
2. jan 2024

Za prácu sa netreba hanbiť, hanbiť by sa mal ten, kto klofní bezdôvodne doma na zadku a nepohne ani prstom 😉😉😉

veronmai
2. jan 2024

Nepochopím ako sa niekto môže hanbiť za to, že pracuje. Každá pracovná pozícia je dôležitá a s úctou sa treba správať k riaditeľovi firmy a aj k upratovačke.
Takže naučiť sa nebrať si k srdcu názory iných a robiť to, čo sa Vám naskytne.

medda_beda
2. jan 2024

v Mcdonald's si privyrábajú aj učitelia napríklad.
Žiadna práca nie je hanba a pre väčšinu ľudí je to len dočasná práca.Aspoň sa naučíš niečo nové.
Už by sa mohli prestať ľudia deliť pretože ani tie ,,podradné,, práce nie sú vôbec jednoduché a spoločnosť musí nejak fungovať.
Keby mi dobre zaplatili išla by som aj smetiara robiť a to neznamená automaticky, že som sprostá.
Umývala som aj záchody a čo teraz.
V takej fabrike by som sa ja neudržala, nešlo by mi to.
Predavačky, čašníčky obdivujem.Vyskúšala som a prišla som o nervy.

mable123
2. jan 2024

Človek kt. sa povaľuje sa nehanbí a ty sa hanbíš, lebo chceš zamakať... Aj keby, tak by ma to netrápilo. Smelo do toho a uzemni každého kto sa pousmeje.

martina21
2. jan 2024

Ahoj aj ja popri praci brigadujem v tescu za pokladnou, nehanbim sa za to. Predtym som brigadovala v mcdonalds a v pohode. Vsetko je o nastaveni v hlave.

barborachors
2. jan 2024

paci sa mi, ako ti tu kazdy bude pisat, ze za pracu sa netreba hanbit, ale keby ony vidia napr svoju sefku sediet za kasou v lidli alebo nejakeho manazerka z korpo robit v mekaci, dost pochybujem, ze by si to nechali pre seba a ze by im na tvari nepristal skodoradostny usmev 🍿Lebo kazdy by sa nad tym nejakym sposobom pozastavil, kazdy.
Je tu dedinske zmyslanie a ja by som urcite nesla nikam manualne robit, kde ma poznaju, radsej sa uskromnim v zivotnom style ako sediet za kasou a byt fackovacim panakom pre frustrovanych debilov alebo nebodaj riskovat ponizovanie a vysmech. Lebo takato je mentalita slovakov , cest vynimkam.

ibatanecnica
2. jan 2024

@barborachors tak manazer v korporacii asi nie je na to odkazany. Jansom si chodila manualne privyrabat. Kopu ludi o tom vedelo a je mi uplne jedno co si kto mysli.

martina21
2. jan 2024

@barborachors Taki manazeri a sefinkovia maju dostatne vysoky plat, takze takich za kasou nestretnes. Ja brigadujem aj za pokladnou v tescu a mam len dobre skusenosti s ludmi, ked som ja ako pokladnicka mila usmiata, ti ludia mi to vzdy vratia.Nikto ma neponizuje ani sa mi nevysmieva a tak isto by mna nikdy nenapadlo ponizovat alebo sa posmievat nejakej predavacke alebo upratovacke alebo akemukolvek cloveku

ibatanecnica
2. jan 2024

@martina21 to moze napadnut iba takych ktori si to sami o druhych myslia.

missviolet
2. jan 2024

@ibatanecnica ako manazer v korporacii hlasim, ze mam blby plat (viackrat mi tu baby pisali, ze vzhladom na.poziciu, napln prace ozaj podhodnotene) a posledne tiez zvazujem, kam si dočasne este privyrobit. u mna nie je ani tak problem hanba, ako to, ze fakt nevladzem este makat inde asi 😅

clarissa96
2. jan 2024

@missviolet Ja sa tiež hlásim, nemám manažérsku poziciu, ale tiež dobrú v korporate a šla by som. Jednak inflácia bola vyššia ako rast môjho platu a jednak dopriať si mentálny oddych. Hanbu vôbec necítim, pred kým ? Ešte job hopping by to vyriešil u mna.

daniela2202
2. jan 2024

Absolútne neriešiť, peniaz je tvoj

ibatanecnica
3. jan 2024

@missviolet tak to si nejaký ,,neschopný,, manažer 😂. žartujem. A koľko zarábaš? Nie že by ma do toho niečo bolo ale možno tebe je málo a druhému by stačilo. Mne by napr. stačilo aj 1500 v čistom. Zatiaľ 😉 Neskôr 2tis.

missviolet
3. jan 2024

@ibatanecnica tak ja sa určite nepovazujem za nejake velke zviera, ale kvalitu prace mam dobru, klient aj moj tim su spokojni, mam na starosti EMEU ako lead. plat mam 2100 v hrubom, cize presne tolko, co tebe by uz stacilo teda...

missviolet
3. jan 2024

@clarissa96 asi mame podobne nastavenie teda 🙂 ano, inflacia spravila velmi vela

ibatanecnica
3. jan 2024

@missviolet no vidíš, podľa mňa máš dobrý plat a nepotrebuješ brigádu. Ja tiež teraz zvažujem zmenu práce, aby som sa k takémuto dostala.
Ale ja žijem nízkonákladovo - necestujem toľko koľko by som chcela a neužívam si tak. Zatiaľ mi to tak nevadilo ale už začína. Chjcem toho ešte veľa zažiť a tie ceny išli hore + u nás intolerancie, no hrúza.

missviolet
3. jan 2024

@ibatanecnica ale na BA? Miera zodpovednosti je niekde inde uz naozaj, stale viac projektov bez co i len inflacneho dorovnania... mna tam zatial drzia ine veci - konkretne iba staly HO - na profesii som videla ponuky s konkretne mojou naplnou a sli od 2500€ vyssie. nebyt potreby HO, uz tam davno nie som 🙂

ibatanecnica
3. jan 2024

@missviolet tak áno, za týchto okolností je to nižšie. Ja som roky nemohla z rôznych dôvodov kariérne rásť tak začínam teraz. Bude to náročné ale peniaze človek potrebuje. A hlavne ak človeka baví práca, musí ísť za lepším. Mne nevadí zodpovednosť a ani práca , len to ohodnotenie nie je veľakrát adekvátne.

leadan
3. jan 2024

Práveže naopak. Ja takých ľudí obdivujem a mám pred nimi rešpekt že majú ešte silu, chuť a čas ísť popri práci do ďalšej práce resp. mať brigádu. Ja teda tiež nezarábam veľa, ale nešla by som, už dosť sa musím premáhať ísť do jednej práce pri tom kolotoči okolo deti..

ibatanecnica
3. jan 2024

@leadan ja mám , teda doteraz som mala sedavú prácu a na brigáde manuálnu. Tam som sa narobila, tak som to brala ako ,,fitko,,. Po psychických tlakoch sa niekedy človek potrebuje aj fyzicky unaviť. Aj sa mi potom lepšie spalo . Ale pravidelne a dlhodobo sa to nedá ťahať. Preto si hľadám jednu a lepšie platenú

lucianak
3. jan 2024

@barborachors takymto sefom a menezerom korporatov netreba dodatocne brigady, pretoze ich platy su niekde uplne inde ako plat napr predavacky, ci ucitelky

martina21
3. jan 2024

Tie naklady na zivot ma kazdy ine, tu na strednom slovensku keby v jednej praci zarobim 1300 eur v cistom uplne by mi stacilo, tolko ale bohuzial nemam ani s dvomi robotami. Som sama so synom, ktory tento rok nastupil na strednu skolu, uz ma tak doma nepotrebuje. V tyzdni som vo svojej robote od 6h-14h a tesco chodim cez vikendy, tam brigadnici maju 5 hodinove zmeny a robit mozem len 2x do tyzdna co podla mna nie je take hrozne, za pokladnou sa tak fyzicky nenarobim. Robim to hlavne kvoli nejakej tej financnej rezerve, plus potrebujem kupit nabytok do bytu a nechcem sa zadlzovat.Ako dlho vydrzim neviem, ked pride jar leto bude to horsie.