icon

Môžu neplnoletí pracovať v sobotu aj pondelok?

12. dec 2023

Ahojte, mám taký problém. Našiel som si brigádu a tam mi povedali, že to, že nemám 18, tak ak robím v sobotu, tak nemôžem v pondelok. Je to niekde tak aj v zákone? Ak sa do toho niekto vyzná alebo vie, tak prosím o pomoc.
Ďakujem veľmi pekne.

kacena4
12. dec 2023

nastuduj si zakonnik prace, dobre je popisany na profesia.sk

alenah31
12. dec 2023

Ako student - brigadnik s uzatvorenou DoBPŠ mozes odpracovat max. 80 hod. mesacne. Zamestnavatel ta moze nechat kludne odpracovat aj menej hodin....ak on urci, ze pokial pracujes v sobotu - nebudes pracovat v pondelok - tak to urcit moze. Su to jeho pravidla. Musi zo zakona dodrzat akurat max. casovy fond a riadne ti vyplatit dohodnutu hodinovu mzdu a priplatky (za vikendy ci pracu cez sviatok) tak ako beznemu zamestnancovi.

autor
Autor odpoveď zmazal
nelca84
12. dec 2023

A ktore dni v tyzdni pracujes? Existuje tzv. "nepretrzity odpocinok v tyzdni".

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. dec 2023

@nelca84 a teraz sa bojím, ak by to bolo porušené, či mi nehrozí výpoveď

nelca84
12. dec 2023

Ak pracujes len 2-3x do tyzdna, nepretrzity odpocinok je dodrzany. To, kedy budes pracovat urcuje zamestnavatel. Preco by si mal dostat vypoved?

autor
Autor odpoveď zmazal
1lucinka123
12. dec 2023

Moje dcéry keď brigadovali a vyšla im práca v sobotu tiež museli byť v pondelok doma.

autor
12. dec 2023

@1lucinka123 myslíte, že by mohol byť z toho problem?

zuzanka.zuzu
12. dec 2023

tvoj problém určite nie, veď ťa nadriadený zavolal do práce, toto si musí ustrážiť sám. nadriadený tvojho nadriadeného to pravdepodobne vôbec nebude riešiť s tebou, nemá prečo, na to má svojich ľudí

tradaaa
12. dec 2023

Presne, problém môže mať akurát zamestnávateľ, nie ty, žiadne strachy😉