Brigádovanie počas vysokej školy u dvoch zamestnávateľov
Chcela by som sa opýtať, či ako študentka môžem brigádovať u dvoch zamestnávateľov súčasne. Čítala som, že nezdaniteľnú časť si môžem uplatniť iba u jedného zamestnávateľa. Znamená to, že ma môžu prihlásiť na Sociálnej poisťovni u oboch zamestnávateľov bez problémov? A bude druhý zamestnávateľ informovaný o tom, že pracujem aj inde?
Aj môj syn má dve aj dcéra,nezdaniteľnú si uplatňuju u jedneho
@julia51 a tam kde by som nepodpisala dokument o nezdanitelnej časti tam musí zamestnávateľ za mňa platiť odvody?
@julia51 Môžeš mať viac dohôd. NČZD si uplatňuješ len u jedného, s odvodmi nemá nič spoločné. Ako študentka si oslobodená od odvodov ak zarobíš mesačne menej ako 200 u jedného zamestnávateľa. U ostatných platí odvody zo zarobenej sumy. Nasledujúci rok podáš daňové priznanie, kde môže vzniknúť preplatok, ktorý ti vrátia. Všetko záleží od toho koľko celkovo za rok zarobíš
@julia51 splietaš dve rozdielne veci dokopy. Nezdaniteľnú časť - dane, a Sociálnu poisťovňu - odvody.
Komentár vyššie ti to už vysvetlil, tak sa nebudem opakovať.

@julia51 a tam kde by som nepodpisala dokument o nezdanitelnej časti tam musí zamestnávateľ za mňa platiť odvody?