icon

Budem dostávať nejaké peniaze, keď budem na úrade práce?

lolita555
10. sep 2017

Ahojte chcem sa spytat na informacie a rady.v oktobri mi konci materska maly chodi od septembra na pol dna do skolky.zamestnavatel mi neumoznil jednozmennu pracovnu dobu takze musim dat v starej praci vypoved .chcem sa spytat vypoved mam dat 15 oktobru ked mi konci v tento den materska?pracu novu mam dohodnutu od 1 novembra ale manzel chce aby som kvoli rodinnym dovodom bola este aspon pol roka doma a dala sa na urad prace.chcem sa.poradit budem dostavat nejake penize aj ked budem vedena na urade ?dakujem za info

Strana
z2
mrkvicka060
10. sep 2017

@evittam nebudem sa tu s nikym hadat. Ani sa hanbit za to, ze niektorym veciam nerozumiem, alebo mi pomalsie dochadzaju. Tak ako niekomu inemu pomalsie dochadza nieco, co zas ja pokladam za samozrejme...

evittam
10. sep 2017

@mrkvicka060 No ved mne to vysvetľovať nemusis.

marcelatje
10. sep 2017

@evittam ospravedlnuem sa za dezinformaaaaciu, mea culpa 😖

evittam
10. sep 2017

@mrkvicka060 Ale ja nechápem preco mas pocit,ze by si sa mala hanbiť? Len kvoli mojej poznamke o matematike?😁😉 Nebuď taka vtahovacna.
Vies, len keď raz napisem, že bude mat narok na max.MD, ktora je toľko a tolko tak je to tak ako to napisem. 😉 Som rada,ze som ti to pomohla pochopit. Treba pochopit,ze vzdy sa ráta suma,z ktorej sa odvadzaju odvody no a potom su dolezite aj tie dni. Pekny den.

evittam
10. sep 2017

@marcelatje Ale veď si to viac-menej dobre napísala az na tú poslednu vetu-ze jej to bude počítane z toho jedneho dna.😉

mrkvicka060
10. sep 2017

@evittam ale ved ja ti nic nevysvetlujem. Ja ti len hovorim, preco som to nepochopila 😀 ty aj citas? Aby som ti dala najavo kde bol u mna zadrhel. Ale asi zbytocne... kazdopadne dakujem za vysvetlenie. Aj tebe pekny den

evittam
10. sep 2017

@mrkvicka060 No ved mne "doslo" preco si to nepochopila.😉 Preto som ti uviedla ten vypocet.😉 A ďakujem.

lenuska134
10. sep 2017

@evittam vidim, ze sa tomu dost rozumies. Spominas, ze mamicka pocas RD nemohla pracovat. Co v pripade, ze jej jedna zmluva bezala a pocas RD pracovala na inu? ... momentalne sa ma to netyka, iba ma to zaujima pre buducnost. Vdaka.

evittam
10. sep 2017

@lenuska134 No pokiaľ pracovala popri RD napr.na dohodu na pravidelný prijem, z ktorej sa odvadza poistne na PvN tak si tym pokazila možnosť max.podpory,nakolko by sa uvedený prijem z tej dohody zarátaval do vypoctu podpory.

marcelatje
10. sep 2017

@lenuska134 ja som presne ten pripad. Pracovala som na ciastocny uvazok a nie len ze som prisla o moznost max.podpory, ale dalsiu matersku mi vyratavali prave z tohoto prijmu 🙈

lenuska134
10. sep 2017

@marcelatje no ja idem teraz na druhu matersku. Jeden pracovny pomer trva a poberam nan rodicovsky na 1,5 rocnu dceru, druhy som odrobila od 5. 9. 2016 - 31. 8. 2017 a 2. 10. 2017 idem na druhu matersku. Na socialnej poistovni mi pani povedala, ze budem mat matersku z oboch, len nesmiem ist na matersku 8 tyzdnov dopredu, ale iba klasickych 6 tyzdnov.

lenuska134
10. sep 2017

@evittam vdaka.

marcelatje
10. sep 2017

@lenuska134 ja som pracovala pre toho isteho zamestnavatela len na skrateny uvazok, to nemdobre 🙈

lenuska134
10. sep 2017

@marcelatje tak to hej. Clovek si chce pomoct a nakoniec skonci horsie ako keby nic nerobil.

Strana
z2