Budem dostávať nejaké peniaze, keď budem na úrade práce?
Ahojte chcem sa spytat na informacie a rady.v oktobri mi konci materska maly chodi od septembra na pol dna do skolky.zamestnavatel mi neumoznil jednozmennu pracovnu dobu takze musim dat v starej praci vypoved .chcem sa spytat vypoved mam dat 15 oktobru ked mi konci v tento den materska?pracu novu mam dohodnutu od 1 novembra ale manzel chce aby som kvoli rodinnym dovodom bola este aspon pol roka doma a dala sa na urad prace.chcem sa.poradit budem dostavat nejake penize aj ked budem vedena na urade ?dakujem za info
@mrkvicka060 No ved mne to vysvetľovať nemusis.
@evittam ospravedlnuem sa za dezinformaaaaciu, mea culpa 😖
@mrkvicka060 Ale ja nechápem preco mas pocit,ze by si sa mala hanbiť? Len kvoli mojej poznamke o matematike?😁😉 Nebuď taka vtahovacna.
Vies, len keď raz napisem, že bude mat narok na max.MD, ktora je toľko a tolko tak je to tak ako to napisem. 😉 Som rada,ze som ti to pomohla pochopit. Treba pochopit,ze vzdy sa ráta suma,z ktorej sa odvadzaju odvody no a potom su dolezite aj tie dni. Pekny den.
@marcelatje Ale veď si to viac-menej dobre napísala az na tú poslednu vetu-ze jej to bude počítane z toho jedneho dna.😉
@evittam ale ved ja ti nic nevysvetlujem. Ja ti len hovorim, preco som to nepochopila 😀 ty aj citas? Aby som ti dala najavo kde bol u mna zadrhel. Ale asi zbytocne... kazdopadne dakujem za vysvetlenie. Aj tebe pekny den
@mrkvicka060 No ved mne "doslo" preco si to nepochopila.😉 Preto som ti uviedla ten vypocet.😉 A ďakujem.
@evittam vidim, ze sa tomu dost rozumies. Spominas, ze mamicka pocas RD nemohla pracovat. Co v pripade, ze jej jedna zmluva bezala a pocas RD pracovala na inu? ... momentalne sa ma to netyka, iba ma to zaujima pre buducnost. Vdaka.
@lenuska134 No pokiaľ pracovala popri RD napr.na dohodu na pravidelný prijem, z ktorej sa odvadza poistne na PvN tak si tym pokazila možnosť max.podpory,nakolko by sa uvedený prijem z tej dohody zarátaval do vypoctu podpory.
@lenuska134 ja som presne ten pripad. Pracovala som na ciastocny uvazok a nie len ze som prisla o moznost max.podpory, ale dalsiu matersku mi vyratavali prave z tohoto prijmu 🙈
@marcelatje no ja idem teraz na druhu matersku. Jeden pracovny pomer trva a poberam nan rodicovsky na 1,5 rocnu dceru, druhy som odrobila od 5. 9. 2016 - 31. 8. 2017 a 2. 10. 2017 idem na druhu matersku. Na socialnej poistovni mi pani povedala, ze budem mat matersku z oboch, len nesmiem ist na matersku 8 tyzdnov dopredu, ale iba klasickych 6 tyzdnov.
@evittam vdaka.
@lenuska134 ja som pracovala pre toho isteho zamestnavatela len na skrateny uvazok, to nemdobre 🙈
@marcelatje tak to hej. Clovek si chce pomoct a nakoniec skonci horsie ako keby nic nerobil.

@evittam nebudem sa tu s nikym hadat. Ani sa hanbit za to, ze niektorym veciam nerozumiem, alebo mi pomalsie dochadzaju. Tak ako niekomu inemu pomalsie dochadza nieco, co zas ja pokladam za samozrejme...