Budem mať problémy, ak zatajím tehotenstvo v práci?
Ahojte. Som v 3m druhý mesiac bez práce a idem sa zblázniť, nikde ma nechcu na 5mesiacov vziat ( 5 mesiacov do md), bol by problem ak by som pred zamestnavatelom zatajila tehotenstvo?
Diky.
Na pohovore to teraz este zatajis, ale 3 mesiace pocas skusobnej doby asi uz nie. To aj brucho uz stihne narast a plus chodenie na kontroly k lekarom.
Pozri ja viem, ze je to nefer, ale je normalne, ze Ta nechcu vziat, kedze o 5 mesiacov im vypadnes na 3 roky. To znamena ze kym by Ta zaucili, tak vlastne budes odchadzat. A ako pise vyssie @zuzanaete, pri pohovore zatajis, ale pocas skusobnej doby uz nie. Nehovoriac o tom, ze teda zo strany zamestnavatela, ja na jeho mieste by som to brala ako "podraz" a mala by som problem vytvorit vztah so zmaestnancom, ktory nie je doveryhodny.
Co takto skusit najst skor nejaku brigadu?
Veľmi veľa žien si povie, že toto je diskriminácia. Avšak, žiadny zamestnávateľ nebude chcieť dat tú námahu s nový zamestnancov, ktorý bude pracovať iba 4/5 mesiace (keďže materská dovolenka sa začína 6-8 týždňov pred pôrodom) a potom 3 roky bude doma (ak sa vôbec žena vráti).
Keďže si v 3 mesiaci, ktovie do kedy by ste boli schopný zatajiť tehotenstvo.
Takže, buď sa snažte nájsť brigádu (aj jednorazové) alebo sa prihlásite na podporu.

ak pred zamestnavatelom zatajis tehotenstvo, nevztahuje sa na teba ochranna doba a tym padom ta pokojne moze prepustit v skusobnej dobe (kedze si mu tehotenstvo pisomne neoznamila)
kazdopadne chapem, ze si z toho nestastna, je to fakt na figu, na druhej strane ale ani zacat pracovny vztah zatajenim dolezitych skutocnosti nie je uplne optimalne