Budem môcť pracovať ako zdravotná sestra, keď chodím k psychiatrovi a beriem antidepresíva?
Dobrý večer chcem sa vás opýtať na váš názor, študujem 2 rok na strednej zdravotnej škole. Už asi 8 mesiacov beriem antidepresíva pre problémy doma. Chodím aj ku psychiatrovi. Myslíte si, že budem môcť vykonávať prácu zdravotnej sestry keď chodím ku psychiatrovi a beriem AD? Či to nebude zamestnávateľ skúmať alebo zistovať, predsa už dneska sa dá zistiť aké oddelenia človek navštevuje.
Mojaaaa, odkiaľ budú mať tvoje rodné číslo? Tak isto to ide aj u nas v nemocici ale je to zakazene vyhľadávať niekoho na inom oddeleni alebo ambulancii. Povolené je si prezent záznamy pacientov na kontrolnom oddeleni kde človek robí. Určite je to tak aj vo vaše nemocici
zdravotná sestra a hanbí sa za to, že svoje problémy riešiš? 🤦♀️
hlavu hore dievča, liečba AD nie je na hanbu.
@mondolina áno beriem to ako moje zlyhanie.
Zlyhanie by bolo keby to nijako neriešiš a nájdeš útechu napríklad v drogách alebo alkohole
keď dostaneš zápal priedušiek tiež to budeš brať ako zlyhanie? a budeš brať ATB?
@zuzana2299 proste bojím sa že to budú zisťovať. Preto aj zvažujem či môžem tú prácu vykonávať
@mondolina to je iné.
to je to isté😉 choroba ako choroba
@zuzana2299 Ale ako môže chorý človek ktorý berie lieky pomáhať iným? Neviem mám z toho zmiešané pocity.
zdravotné sestry neberú žiadne lieky? 🤔
neboj sa berú, a berú aj AD
V prvom rade si uprac hlavu a povedz o tom svojmu psychiatrovi ze mas takéto pochybnosti. Ona ti už musí ako odborník poradit. Nechodíš tam hádam len na to aby ti predpísala lieky
@mondolina nie psychiatrická nemoc je ako zlyhanie človeka, aspoň ja to tak cítim. Je to slabosť jedinca. Ako môžem ja pomáhať iným ak neviem pomôcť sama sebe?
A môžem sa ta prosím ta spýtať ako vlastne diagnózu mas keď o sebe takto pochybujes?
@zuzana2299 Ja chcem vykonávať tú prácu, ale zároveň mám strach.
Stále nerozumiem z coho konkrétne mas strach
@zuzana2299 uzkostno depresívnu poruchu. Beriem 1 tbl citalec.
@zuzana2299 Z toho že nato prídu že sa liečim na psychiatrickú nemoc a že som im to zatajila.
keď berieš psychiatrické ochorenie ako slabosť tak nemáš vlohy na prácu zdravotnej sestry. Najprv dospej, máš na nezrelosť ešte nárok. Kým doštuduješ získaš iný pohľad... dúfam.
Nechcem vyznieť ze tuto diagnózu zlahcujem ale mam ju aj ja k tomu ešte aj postraumaticku poruchu a normálne fungujem ako zdravotná sestra 😄
Uz som ti písala ze je trestný čin keby sa ktokoľvek hrabe v tvojich záznamoch okrem tvojej doktorky.
Neviem ako ti mam vysvetliť ze si neni povinná nikomu nic hovoriť a nic nezatajujea
@zuzana2299 Ďakujem budem nad tým rozmýšľať už som aj uvažovala že necham školu a pôjdem študovať inde.
Urob tak aby si to v budúcnosti neľutovala. Hádam vieš co je pre teba najlepšie a ako budeš spokojná
@zuzana2299 A to ochorenie si dostala už keď si pracovala ako zdravotná sestra či predtým ako si začala pracovať? Dúfam že nevadí že vám tykam. Ospravdlnujem sa.
Tak toto by ma fakt nenapadlo, ze by to zamestnavatel zistoval.. To su sukromne veci a keby to aj nejako zistil, hanba to urcite nie je.. Neblazni, za toto menit skolu..
Ahoj, necitala som vsetky komentare ale nemaj obavy, pracujem v zdravotnictve.. Brat antidepresiva - to je liecba. Nie je to absolutne NIC za co by si sa mala hanbit. To len to nase Slovensko este v oblasti dusevnych chorob daleko nepokrocilo. Poznam ludi, ktori uzivali lieky na VS, medicine, antidepresiva..anxiolytika..hypnotika. Kratkodobo, dlhodobo. Dovod na uzivanie antidepresiv moze byt viacero. Zit napriklad s depresiou je ovela horsie, nebezpecnejsie aj co sa tyka prace ako brat lieky. Pokial ma clovek nastavenu spravnu liecbu, je to uplne v poriadku. A pre niektore dotycne podotykam - az ked clovek sedi v ambulancii lekara vidi, kolko a ake lieky uzivaju ludia medzi nami - je to vsade, v kazdej oblasti a profesii. Nic si prosim ta z toho nerob, mozno casom tie lieky nebudes potrebovat ale aj keby ano, je to uplne normalna vec.
Myslím si ze viac ako päť rokov som od teba staršia neni. Pred tym ako som ešte len vedela ze na nejakú zdravotnú dakedy pôjdem postraumaticku. Depresie a úzkosti počas strednej. Lieky som brala skoro cez celú strednú
@lalu_sk111 perfektne zhrnuté
@zuzana2299 ale teraz už neberies nič?
ak sa mozem opytat, chodis aj k psychologovi/psychoterapeutovi alebo len k psychiatrovi? Ak nechodis, urcite si niekoho najdi. Psychiatri nemaju moc cas v praxi s pacientom hlbsie porozpravat aj ked verim, ze vela z nich by rado. To ta urcite posunie a podpori v tvojich obavach. Inak myslim, ze budes velmi dobra a poctiva zdravotna sestricka tak sa prosim ta nenechaj odradit 🙂
@lalu_sk111 iba k psychiatrovi ten napíše lieky a viac nerieši... Ďakujem dúfam, že máš pravdu

@h2o2 nebudem ale vedia si to zistiť podľa môjho rodného cisla