Budem môcť pracovať ako zdravotná sestra, keď chodím k psychiatrovi a beriem antidepresíva?
Dobrý večer chcem sa vás opýtať na váš názor, študujem 2 rok na strednej zdravotnej škole. Už asi 8 mesiacov beriem antidepresíva pre problémy doma. Chodím aj ku psychiatrovi. Myslíte si, že budem môcť vykonávať prácu zdravotnej sestry keď chodím ku psychiatrovi a beriem AD? Či to nebude zamestnávateľ skúmať alebo zistovať, predsa už dneska sa dá zistiť aké oddelenia človek navštevuje.
@zuzana2299 super že si to vedela vydržať v tehotenstve bez liekov, mám známu čo musela brať lieky aj keď bola tehotná..
Urcite si treba nájsť aj psychológa ako spomenula pani/slečna.
@zuzana2299 ale aj keď dostudujem strednú zdravotnú školu tak ak chcem byť zdravotná sestra musím ísť na vysokú Zatiaľ budem iba praktická sestra al. zdravotný asistent.
@zuzana2299 skúsim niekoho pohľadať.
No vydržala ako vydržala. Bolo to moje vnútorné presvedčenie ze to musím zvládnuť aj ked veľmi často neskutočne ťažké ale tam boli aj ine problémy. Ked skončíš budeš iba zdr asistent. Pokiaľ sa budeš chcieť riadne zamestnať ako zdravotná sestra na oddelení ti treba ísť na vysokú. Ale stačí ti určite Bc.
@zuzana2299 klobúk dolu.. Ja beriem AD cele tehotenstvo, neviem si predstaviť bojovat pocas tehotenstva s uzkostami.. A to som mala tie uzkosti aj tak pocas prveho trimestra, ked mi hormony slahali do nebies.. Snad bude všetko v poriadku.. Ale to je ina tema, len tak na margo.. Kazdy ma inak nastavene tie misky vah, ja trocha obetujem tie emocie, i ked mi to nepride moc, len nech som v pohode a tym aj bejby.
@zuzana2299 Ďakujem na začiatok mi aj to bude stačiť. Dobru noc. A si veľmi milá, zlatá.
Nemám vôbec za co
@petkasaurus a tiež pracuješ v zdravotníctve?
Nie 🙂
@petkasaurus ja som tiež prve asi tri mesiace prerevala, o uzkostnych záchvatoch nejdem ani radšej hovoriť lebo ked si na to spomeniem tak mi je zle. Doteraz nechapem ako som to cele zvládla 😄
@petkasaurus a pokiaľ budeš chcieť pokecat tak napíš kludne 🙂
Nebojte sa. Nikto nic neskuma. Keby si pytali do roboty potvrdenie od lekara, tak potvrdenie vam da vas vseobecny lekar a nie psychiater. A ine zaznamy nie su verejne k dispozicii. Takze ziadne obavy. Kopec ludi berie AD a nikto o tom nevie.
@iveta7677 presne, to iste ma napadlo, ze ved vseobecny dr to dava.. A ten aj ked vie, davat to tam nemusi
@petkasaurus
@petkasaurus presne tak ked je tam aj nejaky zapis /nahodou/ tak to nezapise a hotovo. Nikto nechce druhemu zle..
Prosím Ťa nehanbi sa za svoju chorobu.Ja poznám dievčatko, ktoré chce študovať za zdravotnú sestru, v lepšom prípade ak by sa podarilo aj medicínu, práve z toho dôvodu, že chce pomáhať deťom ako je ona. Nikdy sa za svoju chorobu nehanbila a nikdy ju nikto nebral ako slabšieho jedinca, skôr citlivé dievča. O profesii v zdravotníctve sníva od malicka. Ty si už skoro dospelá a nemusíš nikomu vešať na nos čo Ti je.
V prvom rade si to usporiadaj sama v hlave. Liečiš sa, to nie je hanba. Máš chorobu ako ďalších xy iných ľudí. Nemáš žiadnu vážnu diagnózu. Neohrozuješ seba ani nikoho iného. Musíš sa v prvom rade sama vyrovnať so svojou chorobou. Nieje to nič, začo by si sa mala hanbiť. Antidepresíva berie strašne veľa ĺudí a to ti vravím ako farm.laborantka. Čiže mám prehľad koľko sa ich denne expeduje. Poznám lekárov a sestričky závislých na iných veciach a nikto to nerieši pritom o tom každý vie. Musíš si veriť a nájdi si psychologa.
Ja to stále hovorím, naše Slovensko je neskutočne zaostalé vo vnímaní, tolerovaní, osvete psychických chorôb. Je to až smutné, aby sa niekto v 21 storočí hanbil za svoju psychiku a branie AD. Len preto, že spoločnosť to považuje za zlé, trápne a neviem čo ešte.
Klobúk dolu, že si sa svoj problém v tak mladom rozhodla riešiť s Dr a nejakými drogami, alkoholom a pod.
Ja pracujem skoro 11r na are, neviem o tom, zeby kolegyne niečo brali ale to je jedno, pokiaľ tie lieky neovplyvňuju tvoj pracovný výkon, riešiť to určite nebude nikto. Pokiaľ tvoj dr pracuje v tej nemocnici, kde sa plánuješ zamestnať, existuje možnosť, ukladať tvoje lekárske správy do "tajnej zložky" a má do nej prístup len daný dr.
Len by som ti chcela poradiť, zvážiť výber povolania, pretože pokiaľ nechceš pracovať niekde na ambulancii alebo kde je to izy pizy robota, všetky odd su ťažké na psychiku, treba si uvedomiť, že sa môžeš stretnúť so smrťou mladých, malých, starých, ľudí ktorých poznáš, stretneš kopec smutných ťažkých príbehov a "musíš" to vedieť zvládať.
Ja som psychicky "zdravá", ťažké situácie som sa rokmi naučila zvládať s nadhľadom ale našli sa situácie, kedy som to nedala a plakala som celú službu... Lebo.. Smrť, neoprávnená... Ak takéto veci dokážeš zvládať, tak hor sa do zdravotníctva, ja tu robotu milujem a mrzí ma, že po materskej sa tam už asi nevrátim.
Držím palce ❤️
(ps- sorry za vylev 😜😊🤭)
@iveta7677 ďakujem, moj všeobecný lekár vie že sa liečim na tu chorobu.
@petkasaurus a aké lieky berieš keď si tehotná ?
@nykkushka ja viem nad všetkým som rozmýšľala, ak to nebudem v práci zvládať tak odídem bohužial.
Alventa 150 a trittico 150
@petkasaurus a je z tých AD aj menšia dávka? A to trittico sú AD?
Ano, su aj mensie davky a obe su Ad
@petkasaurus lebo čo ja viem tak ženy v tehotenstve berú sertralin či ako sa to volá je to tiež AD. Prečo berieš tieto AD ? Dúfam, že nie som otravná svojími otázkami.
Ja ti napisem, ze psychika v praci zdrav. sestry je velmi dolezita, mala som kolegyne, sice to boli opatrovatelky alebo sanitarky mlade baby a ked na ne vrchna alebo iny nadriadeny pracovnik, lekar atd. prehovori tonom, aky sa im nepacil, cize im povedali ze by mali viac zabrat, ze oni za nu plat neberu, atd. nedajboze zvysili hlas tak dotycna plakala do konca sluzby na zachode a dala sa na peenku atd..... ked mas oslabenu psychiku, treba aj s takymito realnymi situaciami pocitat a nemat hlavne predstavu, ze sestra sedi len za pocitacom...
A este napriklad pri vstupnej prehliadke u zamestnavatela sa lekar pyta, ci dlhodobo uzivas niake lieky, to by si potom dobuducna zamlcala, ak ich budes este mat nasadene?
V pohodicke 🙂 moja lekarka ma s mojimi liekmi pozitívnu skusenost, mala s touto kombinaciou desiatky tehotných a zatial vsetky ok, aj deti hlavne teda... Keby sa nemohli, zmenila by mi ich samozrejme.
Psychické choroby sú choroby ako každé iné. Keby si mala vysoký tlak hanbila by si sa za to že sa naň liečiš?
Si budúci zdravotník .
Nemáš sa za čo hanbiť,že sa liečiš.
Buď na seba hrdá , že si sa dala na to , že sa chces liečiť.

Bola som tehotná takže lieky som musela prestať brať. Teraz keby idem k doktorke tak ich určite beriem znova a ďalšie mi pribudnú😂 ale mam male dieťa takže nechcem byť bez emócií a "otupená"