icon

Budú kontaktovať zamestnávateľa pri pôžičkách na splátky?

17. apr 2025

Ahoj,

potrebovala by som si zobrať spotrebič na splátky cez Home Credit alebo Quatro. Pri vypĺňaní formulára odomňa žiada údaje na zamestnávateľa. Budú ho kontaktovať alebo dozvie sa o tom? Aké sú vaše skúsenosti?

Ďakujem,

Pekný večer

denisa_deniska
17. apr 2025

Nie, slúži to len na overenie, že máš príjem, a v prípade, že by si neplatila. Inak nič neoverujú

e1i
17. apr 2025

@denisa_deniska niekedy chcu potvrdenie od zamestnavatela. Vlastna skusenost

aandrea9
17. apr 2025

Nebudú ho kontaktovať. Iba si cez ich vlastný systém napojený na Sociálnu poisťovňu overia, či tam skutočne pracuješ. Neoverujú príjem, iba ci si zamestnaná.

e1i
17. apr 2025

@aandrea9 niekedy aj prijem overuju

koniarova
17. apr 2025

@aandrea9 neoverujú príjem? Si si istá?

aandrea9
17. apr 2025

@e1i ale nie cez systém

e1i
17. apr 2025

@aandrea9 vyziadaju si potvrdenie od zamestnavatela

aandrea9
17. apr 2025

@koniarova ak by overovali príjem, neriešili by to formularom na nete. Do formulára zadá ICO zamestnávateľa predpokladám.

drobcek26l
17. apr 2025

Zamestnávateľ sa o Tom nedozvie. Všetko riešia cez sociálnu poisťovňu

janai1
17. apr 2025

@e1i nikto nič od môjho zamestnávateľa nežiadal

e1i
17. apr 2025

@janai1 od mojho raz ano. Preto pisem z vlastnej skusenosti

petamich
17. apr 2025

Splatkova spolocnost zamestnavatela kontaktovat nebude, ten nema co vediet ci a ake uvery mas. Prijem si overuju cez Socialnu poistovnu, ak ho overit nevedia, tak ta poziadaju, aby ti zamestnavatel potvrdil prijem na tlacive, ktore ti daju.

maury
19. apr 2025

Kontaktujú zamestnávateľa, keď dotyčný nespláca. To už posielajú priamo zamestnávateľovi a žiadajú údaje o zamestnancovi. Home Credit to robí, s Quatro som sa nestretla. V niektorých prípadoch chcú potvrdenie aj tak keď si iba berie.

petamich
19. apr 2025

@maury iba v pripade ak bola podpisana ako sucast zmluvy dohoda o zrazkach zo mzdy, ak nebola, nemaju co kontaktovat zamestnavatela, zamestnavatel je tretia strana, mozu ho kontaktovat iba v odovodnenych pripadoch ako napr. kvoli zrazkam zo mzdy

maury
19. apr 2025

@petamich aj keď nie je podpísaná dohoda zo zrážkach zo mzdy, tak zvyknú kontaktovať. Pošlú list na adresu zamestnávateľa a žiadajú o súčinnosť. Je na zamestnávateľovi, či poskytne údaje alebo nie. Stretla som sa s tým neraz. Poberú si kadečo, pôžičky a potom nesplácajú. Čo píšete kvôli zrážkam zo mzdy, tak to robí už v zastúpení vymáhačská spoločnosť alebo exekútor a nie samotná spoločnosť, od ktorej si zobrali pôžičku.