Budú kontaktovať zamestnávateľa pri pôžičkách na splátky?
Ahoj,
potrebovala by som si zobrať spotrebič na splátky cez Home Credit alebo Quatro. Pri vypĺňaní formulára odomňa žiada údaje na zamestnávateľa. Budú ho kontaktovať alebo dozvie sa o tom? Aké sú vaše skúsenosti?
Ďakujem,
Pekný večer
@denisa_deniska niekedy chcu potvrdenie od zamestnavatela. Vlastna skusenost
Nebudú ho kontaktovať. Iba si cez ich vlastný systém napojený na Sociálnu poisťovňu overia, či tam skutočne pracuješ. Neoverujú príjem, iba ci si zamestnaná.
Zamestnávateľ sa o Tom nedozvie. Všetko riešia cez sociálnu poisťovňu
Splatkova spolocnost zamestnavatela kontaktovat nebude, ten nema co vediet ci a ake uvery mas. Prijem si overuju cez Socialnu poistovnu, ak ho overit nevedia, tak ta poziadaju, aby ti zamestnavatel potvrdil prijem na tlacive, ktore ti daju.
Kontaktujú zamestnávateľa, keď dotyčný nespláca. To už posielajú priamo zamestnávateľovi a žiadajú údaje o zamestnancovi. Home Credit to robí, s Quatro som sa nestretla. V niektorých prípadoch chcú potvrdenie aj tak keď si iba berie.
@petamich aj keď nie je podpísaná dohoda zo zrážkach zo mzdy, tak zvyknú kontaktovať. Pošlú list na adresu zamestnávateľa a žiadajú o súčinnosť. Je na zamestnávateľovi, či poskytne údaje alebo nie. Stretla som sa s tým neraz. Poberú si kadečo, pôžičky a potom nesplácajú. Čo píšete kvôli zrážkam zo mzdy, tak to robí už v zastúpení vymáhačská spoločnosť alebo exekútor a nie samotná spoločnosť, od ktorej si zobrali pôžičku.

Nie, slúži to len na overenie, že máš príjem, a v prípade, že by si neplatila. Inak nič neoverujú