Budú odmeny vo verejnej správe v máji alebo júni?
Ahojte, som upratovačka v DSS. Máte niekto prosím už informáciu, či tie odmeny v máji,či v júni budú?Ďakujem
@markusrasford Keď som sa opýtala riaditeĺky vo februári, tak mi vtedy na to odpovedala,že čo to tak skoro riešim,že to až v máji.Teda neviem,možno vo výplate za máj.Ale že nevie,či vôbec budù, keď nie je podpísaná kol.zmluva.
Konsolidácia 😉
https://www.vlada.gov.sk/tlacove-spravy/zastupc...
len neviem ci sa nieco nezmenilo uz aj
Pokial viem odbory sa s nimi nedohodli a teda nepodpisali koletivnu zmluvu. Takze si skor myslim ze hovno zas vo verejnej sprave dostaneme
Kolektívna zmluva najvyssieho stupna este stale nie je podpísaná,lebo sa nedohodli 😔
K podpisu kolektívnych zmlúv na roky 2025 – 2026 došlo v piatok 20. decembra 2024.
@nikushka8 robím vo verejnoprávnej inštitúcii a odmenu 800 eur dostaneme v júni a plat o (tusim) 7% sa nám zdvihne v septembri a o ďalších 7% v januári.
@andreakotesova to mate super! som v statnej a u nas nic, dokonca mame iba dodatok k vlanajsej KZ,lebo KZ najvyssieho stupna podpisana nebola. Ale napr. u muza tych 800 dali do svojej KZ
@nikushka8 u nás sa schválila KZ na roky 25 a 26. Osvedčilo sa to z minulého "dvojročia". Pribudli nám tam aj fakt zaujímavé benefity.
@andreakotesova my mame tiez super KZ, nemozem sa stazovat. Moj koment bol pre autorku,ze ak to nemaju v KZ nizsieho stupna,tak odmenu asi nedostanu
Asi nemáme.Hlavne že nám bolo od januára dôrazne odporučené vstúpiť do odborov.Doteraz tam bolo minimum zamestnancov.Tak nám strhávajú ešte aj z tej biednej výplaty a som fakt zvedavá,či nám to prinesie okrem výdavkov aj niečo navyše.
Ja napr. v odboroch nie som a ani cele moje oddelenie.
@andreakotesova noneviem či si to nepletieš, KZ vyššieho stupňa nie je podpísaná, nakoľko ZMOS ju odmieta podpísať. stoja na tom aj štátni a verejní zamestnanci. Spadáte pod aký odborový zväz?
@fidorka7 OZ pracovníkov školstva a vedy na Slovensku
@nikushka8 prosim ta mozem sa spytat? Idem pracovat do statnej spravy. Co je teraz v KZ? Ake odmeny atd?
@podbel2512 odmeny sa v KZ neriešia
vieš čo do odborov sa nevstupuje len pre fin.benefity.... to potom tak aj vyzerá. Keď sa niečo vyrokuje, je to pre všetkých, s čím mám napríklad ja osobne problém, prečo majú nárok na plné benefity aj tí, ktorí sa na tom nijako nezaslúžili? Ale frflať všetci vedia. Máš napríklad ako člen aj inébenefity - možno ich oceníš pri prepúšťaní, máš nárok na právnu ochranu a to bezplatne. Odbory nie sú len o financiách ktoré vidíš na páske, je za tým oveľa oveľa viac inej, tvrdej práce týkajúcej sa vyjednávania všeobecne lepších podmienok pre zamestnancov. Ak by zamestnávateľ nepodpísal ani KZ nižšueho stupňa, by si videla, aké iné benefity užívaš a ani o nich netušíš...
@podbel2512 to zalezi kam do statnej sluzby. KZ nizsieho stupna nie su na všetkých sluzobnych uradoch rovnake. Vseobecne vsak ide o tyzden dovolenky navyse, 37,5h pracovny cas atd. Zvysne veci su v KZ nizsieho stupna-socialny fond, príspevky, odchodne, odstupne atd.
@fidorka7 nie vsade, niektore SU maju v KZ aj odmeny. Vacsinou ako poznamku ak je to vo financ. moznostiach zamestnávateľa
@andreakotesova Vlada sa s učiteľmi dohodla,no to neplati pre ostatnych SZ.
@nikushka8 idem na upsvar. Ano pracovnu dobu viem,aj 5 dni dovolenky navyse. Aj tri dni sick day.

Ty odkiaľ čerpať informáciu ze by mali byt odmeny v máji alebo v júni?