Cez akú stránku si hľadáte prácu?

27. aug 2020

Poradte stránku, kde dať inzerát v prípade hľadania si zamestnania. Domelia, profesia. A? Alebo rozposielať životopisy náhodne, ísť sa pýtať osobne? A len tam, kde hľadajú, či aj náhodne? Ďakujem za rady.

nnnuuunnn
27. aug 2020

Ak vies co chces robit, tak potom oslovit priamo tam. Odvaha sa ceni, vytrvalost a zapal tiez.

tosomja
27. aug 2020

Z vlastnej skúsenosti by som poradila zamerať sa náhodne, v rámci prechádzky prejsť zapadnuté miesta, uličky, nenápadne butiky atď, neviem čo konkrétne hľadáš.
A mozno by som pridala aj na občiansku inzerciu daného mesta kde hľadáš.

ivkazba
27. aug 2020

Si z veľkého mesta alebo z malej lokality? Akú prácu si hľadáš. Tvoje otázky sú totiž veľmi všeobecné. Je rozdiel či hladáš prácu v BA, KE či BB alebo v Královskom Chlmci a či chceš byť predavačka alebo IT alebo farmaceut.

autor
27. aug 2020

@ivkazba No, práveže z dediny, čiže budem musieť dochádzať do menšieho mesta(čo je určité obmedzenie podľa spojov). Rozmýšľala som nad opatrovateľkou v domácnosti, pracovným terapeutom a pod.

eliska13
27. aug 2020

Pozri aj istp.sk, alebo na FB skupinky Vášho mesta, dediny, okolitých obcí

katka164
27. aug 2020

Skús pozrieť aj bazoš😉príp.ÚPSVAR v tvojej lokalite...

autor
27. aug 2020

Ďakujem, bazoš a FB ma nenapadol🙂

c_est_la_vie
27. aug 2020

Urcite nechod osobne. Ja robim na ludskych zdrojoch a toto neznasame- mame cas hlavne na dohodnute schodzky s kandidatmi a porady, takze kandidata co pride len tak bud nechame cakat ( nie zamerne), alebo pohovor odbavime za 10 min lebo ozaj mame aj ine veci na starosti a v kalendari🤷🏼‍♀️.
Ked ti nikto ani neodpovie na zivotopis tak osobnym nahodnym stretnutim skor stratis cas i seba, i personalistu.

elaela23
27. aug 2020

@c_est_la_vie ved staci poslat zivotopis,alebo ho nechat na vratnici.ak bude zaujem tak sa jej ozvu.

autor
27. aug 2020

@c_est_la_vie Hm, zaujímavé. Lebo práve predošlé zamestnanie som si našla práve týmto spôsobom - že som z ničoho nič prišla osobne. A potom neskôr až som sa dozvedela, že ma prijali aj preto, že som prišla osobne, čo im imponovalo. Tak neviem teraz.

c_est_la_vie
27. aug 2020

Autorke- zalezi kam chces ist pracovat. Ak niekde do obchodu tak kludne priamo chod, ak do vacsej firmy plati to co pisem🙂

marca12
27. aug 2020

@nnnuuunnn ceni?k nam do prace chodia a akurat ich zakladaju do sanonu 😀

autor
27. aug 2020

@marca12 ☹ A v akej oblasti robiš? Ako teda tam vyberajú zamestnancov?

autor
27. aug 2020

Už začínam mať obavy, že sa nezamestnám.

ivkazba
28. aug 2020

@c_est_la_vie čo je to väčšia firma? Ja som robila v bankovníctve roky (čiže firma veľká cez 2000 ľudí) a bolo úplne bežné, že moji kolegovia z HR prijímali ľudí, ktorí prišli "z ulice". Čiže záleží aj od nastavenia spoločnosti a ľudí pracujúcich na HR.

ivkazba
28. aug 2020

Pre autorku - opatrovateľka či pracovný terapeut? To je veľmi špecifická pozícia na malé mesto, zrejme jednoduchšie by bolo hľadať pozície, ktorých je viac, čiže skús sa zamerať na to, čo je v tvojom okolí, aké možnosti. Nie vždy sa dá nájsť ideálna práca, ale lepšie zamestnať sa a popri tom si hľadať prácu. Jednak nie si bez príjmu a jednak nevyjdeš z pracovných návykov.

petulka2021
28. aug 2020

Jooble

autor
28. aug 2020

@ivkazba Mám VŠ vzdelanie, čiže mi je jedno, robila som aj aj. Ale len v tej jednej sfére. Čiže nič iné robiť neviem, resp. nemám skúsenosti, prax, vedomosti. A tiež nie som najmladšia. Nebránim sa však niečomu novému. No práve už nechcem hocijakú prácu, lebo som odišla na vlastnú žiadosť z tej bývalej aby som si už našla niečo, kde možno budem už do dôchodku. Len to som nevedela, aká príde situácia. Keby áno, tak samozrejme zo zamestnania v tejto dobe neodídem. Nuž, stalo sa a musím to vyriešiť. V mojom okolí nie je nič, je to dedina. Ale počítam s dochádzkou. Len sa to komplikuje tým, že nie som šofér. Budem dosť limitovaná spojmi - o to ťažšie.

karolinakr
28. aug 2020

Chod do Rakuska - 2000€ ako opatrovatdl a máš vystarané

autor
28. aug 2020

@karolinakr Ani zďaleka tam už toľko nezarábajú. Teraz sú aj také, čo majú 800€, z toho popl. agent. a neviem čo ...A bez komunik. nem. No neviem.

ivkazba
31. aug 2020

Napíš mi do IP, odkiaľ presne si, nech viem pozrieť, aké väčšie mestá sú okolo a či by som nevedela nejako pomôcť. Plus aj vek, lebo píšeš že máš vek, ale tak snáď nemáš 70 že by to mal byť problém. Ja som X krát prijala aj ženu po 50-tke, ktorá nemala prax v obore, ak som videla, že je komunikatívna a živá.