Chcem mať svoj second hand

mata90
25. sep 2023

Ahojte,chcela by som mať svoj vlastný second hand. Ak niekto v tomto podnikáte viete mi poradiť? Odkiaľ beriete oblečenie? Môžem si aj sama doviesť? Jedná sa o oblasť kde sekond hand nieje. Čo všetko potrebujem vybaviť?

domkakvet
25. sep 2023

@mata90 tak s tym neviem, ci by si sa uzivila, aj ked vo vasej oblasti second hand nie je, prosperuju sekace co beru veci zo zahranicia, aj to nie vsetky.

petronelag
25. sep 2023

@domkakvet Aj v oblastich kde secondhand nie je sa ťažko uchytí, ľudia si donesú tieto veci z okresných miest, kde sú kvalitnejšie, veľký výber.

barborachors
25. sep 2023

s handrami by som určite nepodnikala... a uz ani ako eshop. Je toho už extrémny nadbytok, a je jedno že práve v tvojej dedine nie je sekac. Tetky sadnú do fabie a hor sa do okresného do Pepka, kde to maju nové, nenosene a mozno aj lacnejšie. A este si par metrov od obchodu skocia aj na kavu alebo pokupia prášky na pranie. Co chyba vsade: restiky, bufety, šalátové bary, zdravé a chutné jedlo, kaviarne. Vsade vymrete, pozatvarane, vrchol gastronomie v hornej dolnej su pocerni a ich pizzerie. Čisté zúfalstvo. Dala by som aj neviemco za dobré jedlo vo fajn restike s milou obsluhou. To tu chýba naprieč celým Slovenskom.

kvetinka75
25. sep 2023

@barborachors tak u nás je kaviarní a občerstvenia habadej. Ale ako píšeš, samá pizza, kebab, čínske bitrá a pod. Kvalitné a dobré jedlo ....

irusa
25. sep 2023

určite by som do toho nešla....len pozri taký bazár na Mk... funguje Ti tu predaj ???? Všetkého je nadbytok...všetci už riešia všetko online... samé výpredaje, samé online bazár... niekedy som si tu platila plus, no pre porovnanie na nemenovanom ..... predám tam za týždeň 10 veci a tu takú 1... je toho už všade veľmi veľa

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka0123
25. sep 2023

@kvetinka75 presne. A ak aj je restika, tak ulepene stoly, same polotovary. Podla mna chybaju pekne ciste jednoduchéo zariadene bistra. Polievka, cerstvucke bagetyso syrom a salatom, dobra kava, caj, smoothie...

alickapusinka
25. sep 2023

Ja mám tiež ale popri normálnej robote na jednu smenu .A víkendy venujem od rána seconhandu. Ráno idem do svojej práce od 6:30 do 14:30 a potom secondhand. Nemám konkurenciu ale ak chceš založiť secondhand príprava sa najprv na úrady. Priestor musíš mať dostatočne vysoké stropy to prídu na kontrolu z Hasičského zboru, potom hygienický to musíš mať WC musíš mať bez toho neotvoríš vodu aj studenu ale už aj teplu takže ohrievač na vodu. Papierov veľmi veľa. Potom ak toto máš schválený priestor. Musíš rátať tovar, regály, vešiaky pokladňa hasiaci prístroj za to pokuta aj likvidačná môže byť. Ak toto nemáš veľká investícia pult. Potom živnosť, daňový úrad ZP,SP. Musíš mať ventilátor na odvetrávanie tovaru ktorý TI povie hygiena aký ma byť typ. Toto musíš mať. Ak nemáš pri podnikaní svoje WC musí byť do 100 metrov. Ventilátor nemusíš mať ak máš tovar s centrálneho veľkoskladu čistený termický to znamená teplom. Sú dva druhý tovaru čistene chemický vtedy ventilátor mať musíš ak je termický to znamená teplom vtedy ventilátor byť nemusí. Ináč nemôžeš otvoriť. Vidím zmenu aj som otvárala prvý secondhand a teraz som už chcela druhý a už je to zasa ťažšie otvoriť. Tovar ak nakúpiš tak že kúpiš príklad 1 tonu a toľko aj budeš mať na predaj to never tak to nefunguje bude aj kopec poškodených veci v ktorých budeš mať peniaze budeš musieť niečo urobiť aby si to predala tak recyklovať a urobíš originál kúsky na predaj tak sa budú k tebe zákazníci vracať lebo vedia že nájdu niečo originálne. A čo s tým zvyškom to ak bude poškodene to budú peniaze teraz musíš sa naučiť recyklovať ak to chceš predať lebo tie peniaze TI budú skratka chýbať. Certifikáty o čistený tovaru faktúry do nákladov to TI dajú v sklade tam odkiaľ máš tovar. Ale v niektorých skladoch musíš si sama pýtať ak sa neozveš nedajú TI. Musíš mať priestor na obchod, kabínku na skúšanie. Sklad kde to budeš skladovať v suchých priestoroch musí byť s vetraním aby TI tovar neplesnivel. Musíš mať dobre ceny lebo ak dáš na tričko 5 eur otočia sa a pôjdu preč. Potom poplatky ZP a SP po roku ak začneš vytvárať zisky. Teraz nájomne na akom mieste to budeš mať. Aká je tam kapacita ľudí či chodia každý deň či len raz za čas. Teraz nájomne elektrina to si všetko treba zvážiť. Po novom je aj pokuta za to TY nesmieš dávať žiadne tašky na tovar to znamená každý by si mal tašku doniesť. Ja to mám tak že tašky mám vyložene a že zadarmo a nech si každý zoberie sám ale že ja dávam tašku igelitku to nie to by som riskovala pokutu .ZP sa platí 84,77 eur to platíš odkedy začínaš podnikať. A po roku ak vytváraš zisk tak do SP 200,74 centov. Každý mesiac teraz nájom energie tovar zariadenie. Tovar ktorý kúpiš všetko nepopredáš tak bude TI na predajni stať musíš mať aj akcie. No jednoduché to nie je. Ale ak kto neskúsiš nevieš.

domkakvet
25. sep 2023

@petronelag to som napisala aj ja, ze sa neuchyti.

alickapusinka
25. sep 2023

domkakvet ja ak som začínala u nás boli 3 secondhandy môj a dve dalšie ta jedna zatvorila po pol roku ako som začala ja a ta druha po necelom roku. Vytlačila som ich svojimi cenami. Takže zavreli nedokázali mi konkurovať. Takže pokiaľ autorka otázky neskúsi nevie.

zuzinabila
26. sep 2023

@irusa prosim,kde sa ti teraz dobre predava?ja na vi..ted(nemozem napisat,lebo.minule.mi to normalne admin vymazal😁)

irusa
26. sep 2023

@zuzinabila tak isto...