icon

Chcem podať výpoveď aj bez novej práce. Je to dobrý nápad?

pupavka234
16. nov 2023

Ahojte, Chcela by som podať výpoveď, aj keď ešte nemám nájdenú novú prácu. Z viacerých dôvodov mi momentálne zamestnanie nevyhovuje, ale nemám energiu hľadať si prácu popri momentálnom zamestnaní, a tiež by som chcela mať mesiac, dva, pauzu predtým, ako budem pripravená znášať výzvy nového zamestnania. Vzhľadom na moju kvalifikáciu predpokladám, že by som nemala byť nezamestná dlho ( max.3-6 mesiacov je môj odhad). Bojím sa ale, že to naruší moju reputáciu, že nebudem vyzerať ako pracovitá a ambiciózna, keď budem mať zopár mesiacov "dieru" v životopise. Tiež je údajne lepšie hľadať si zamestnanie, ak už zamestnanie mám, ako signál, že ma v práci nevyhodili. Hanbím sa tiež, čo poviem kolegom keď budem odchádzať, každý sa ma určite bude pýtať, aké je moje ďalšie zamestnanie, dosť bojujem s tým, že im budem musieť povedať, že žiadne. Čo by ste robili na mojom mieste? Máte skúsenosti s podobnou situáciou?

Strana
z2
dominikamacakova
16. nov 2023

Ja ti poviem len: Ukľudni sa konečne!

pupavka234
autor
17. nov 2023

@katkaseiner tiez je to korporat, velka firma ale na Slovensku maju malu pobocku odkial velmi nevyhadzuju, skor prijimaju, takze pozicie rusit pravdepodobne nebudu. Nechcem prezradzat meno firmy, Slovensko je male, este nikto nevie ze sa chystam odist, tak to nechcem prezradzat.

pupavka234
autor
17. nov 2023

@pupavka234 Inak chcem Vam vsetkym podakovat za rady, dost ste mi pomohli pozriet sa na to z ineho uhla, ste sikovne inteligentne a mudre zeny. Vela ludi na modry konik nadava, ze je tu vela nenavisti atd. ja ten pocit nemam, minimalne aspon pri tomto prispevku nie. Velmi dakujem za rady, ste vsetky velmi mile ❤ nebudem pozerat na to co si myslia kolegovia, a dam si prestavku. Este raz dakujem za rady.

marcellka32
17. nov 2023

Zapracuj na svojom sebavedomi, čo si myslia druhí ti môže byť vieš kde...v živote ich už neuvidis, ide o tvoj život, hlavu hore a daj výpoveď..ak sa bude šéfka pýtať povieš cchem si dať pauzu a popremýšľať ktorým smerom sa vybrať....kolegom povedať sabatical (možno ani nebudú vedieť čo to znamená;), keď povie neviem čo to je, povedz daj si do Google...odpinkavaj slušne odpovede

mogaa
17. nov 2023

Kolegov nerieš, s väčšinou sa už v živote nestretneš.....a ak sa ťa spýtajú na dôvod, jednoducho si chceš oddýchnuť od práce a potom uvidíš....alebo povedz že sa ti niečo risuje, ale budeš musieť byť volná hneď ako ťa oslovia....či že nechceš ostávať v práci čo ťa nebaví, ale chceš byť mesiac dva doma a potom skúsiť inú oblasť.....život je zmena....

cacianka
18. nov 2023

Vieš Miro, Fero, Eva, mám svoje plány a smerovanie, len nechcem zakríknut a neriešim to verejne. Je mi jedno či ich stretnem, či nie, moja vec a právo nezverejnit. Kašli na to, čo si myslia nemyslia, nechodia v tvojich topánkach, nie je to starosť

oriesocek
19. nov 2023

V mojom okoli je skor vynimka nastupit z jednej prace plynulo do druhej. Vsetci maju prax cca 20 a viac rokov a realne ostanu aj pol roka doma kym si nieco zacnu hladat. Ja som uz mala takychto par ludi na pohovore... Jednu babu som aj chcela zobrat, ale rozhodla sa, ze este nechce nastupit..

oranzovyvevericnik
19. nov 2023

@pupavka234 Ahoj. Ja som toto prezivala pred rokom a pol. Odisla som a nelutujem! Najlepsie rozhodnutie v mojom zivote. Dala som sa dokopy po psychickej aj fyzickej stranke. Doma som bola rok, aj ked mi chodili ponuky, tak som si dala nacas. Teraz mam super pracu aj kolektiv a este aj lepsie zaplatenu. Urcite chod do toho, mysli na svoje zdravie, to mas len jedno, praca sa najde.

oranzovyvevericnik
19. nov 2023

@cacianka presne, ja som to tiez tak zahrala, co koho do toho kam idem.

samkolea
20. nov 2023

Tiez pracujem pre korporat ale uz mi plynie vypovedna lehota do 30/11, zacala som hladat inu pracu popri, pretoze to bolo psychicky neunosne pre mna uz. Ked sa mi nedarilo najst, povedala som si, ze vypoved dam tak ci tak a dam si cas na pozbieranie sa. Nastastie sa mi postastila praca, a tak od 1/12 nastupujem. Je to len praca 🙂, a zalezi iba len na tebe, nikom inom. A tiez som si za dva mesiace vypocula kadeco, a to ma utvrdilo, ze som urobila spravne ;). Celkom sa tesim na novu pracu, iny vzduch, aj kolegov.

Strana
z2